Beza Ketara Antara Unifi dan Streamyx

Wahh dah pakai Unifi ni nak kutuk streamyx pulak ye..hehe..taklah..takkan ku lupa jasa streamyx selama ini walaupun kekadang rasa macam guna snailmyx šŸ™‚ hmmm… rasanya ramai masih terpinga-pinga tentang unifi ni, yerlah baru ada kat KL, Penang dan JB..tu pun tak semua kawasan lagi kan..aritu ijad datang pun sedih sebab kat Kg Melayu Majidie belum […]

CUCI The Musical 2..Here I Come..

Ni tak tahu nak cakap apa..semangat, over atau pun tak sabar2..yang penting malam ni penentu segalanya..bestnya..tak sabar nak tgk lawak2 team Afdlin Shauki ni..tau je lah dari dulu lagi tak pernah miss tengok cerita Afdlin ni. So malam ni akan gi tengok dengan Adly n kawan2 kat Istana Budaya..

Line TM Problem: Patutlah Slow Connection Ke Oversea

Slow…Slow dan sangat2 slow..semalam nak connect ke web registrar domain pun terlalu slow semalam..nak topup kredit domain. Ni nak buka forum oversea lagilah slow..dah 2-3 hari macam ni. Rupanya kerana gangguan pada kabel dasar laut yang sambungkan Malaysia ke Europe..lagilah dekat-dekat nak Piala Dunia / World CupĀ FIFA 2010 ni kat Africa, lagilah slow sebab orang […]

Apa Beza Server Di Malaysia Dan US?

Terlalu ramai yang bertanyakan apakah beza shared web hosting di server Malaysia dan di US. Jadi rasanya perlu saya terangkan di sini untuk elakkan korang semua tersalah pilih atau tersalah faham. Memang tak dinafikan harga pakej hosting shared web hosting atau server di US adalah lebih murah jika server di Malaysia..Kenapa?