Beza Ketara Antara Unifi dan Streamyx

Wahh dah pakai Unifi ni nak kutuk streamyx pulak ye..hehe..taklah..takkan ku lupa jasa streamyx selama ini walaupun kekadang rasa macam guna snailmyx šŸ™‚ hmmm… rasanya ramai masih terpinga-pinga tentang unifi ni, yerlah baru ada kat KL, Penang dan JB..tu pun tak semua kawasan lagi kan..aritu ijad datang pun sedih sebab kat Kg Melayu Majidie belum […]

Kenapa Indonesia???

Hmmm..banyak betul ip dari negara seberang yang kena blocked dengan firewall server..Boleh dikatakan setiap hari, 95% dari semua ip yang kena blocked adalah dari indonesia. Kenapa? Kalau dari Malaysia tu mungkin sebab customer try password salah atau terlupa password..tapi rasanya hanya beberapa orang je customer dari indonesia yang langgan hosting dengan saya..tapi kenapa banyak pulak […]

Line TM Problem: Patutlah Slow Connection Ke Oversea

Slow…Slow dan sangat2 slow..semalam nak connect ke web registrar domain pun terlalu slow semalam..nak topup kredit domain. Ni nak buka forum oversea lagilah slow..dah 2-3 hari macam ni. Rupanya kerana gangguan pada kabel dasar laut yang sambungkan Malaysia ke Europe..lagilah dekat-dekat nak Piala Dunia / World CupĀ FIFA 2010 ni kat Africa, lagilah slow sebab orang […]

Jangan POTONG Broadband Anda Nanti Menyesal!

Apakah kelajuan sambungan internet anda? Adakah anda tahu yang Malaysia berada di tangga bawah-bawah antara negara membangun dari segi kelajuan dan servis sambungan internet? Kalau masih tidak tahu, anda perlu ambil tahu. Jika anda rasakan menggunakan streamyx tu dah slow, anda patut bersyukur kerana ada lagi insan yang tertipu lebih dari anda sebenarnya.. Siapa?

Setting Up TMNet Streamyx Sharing PC to PC

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Oleh kerana saya dah pening cari jawapan cara-2 nak wat setting untuk sharing streamyx tanpa router dan hanya ada hub atau switch, jadi saya mencarilah di google.namu dah puas giler cari akhirnya jumpa jwapan..dan nih nak kongsi. Maaf tulisan dalam BI sebab susah nak translate..JOM kite belajar… ————————————————————————————— This tutorial […]

Comments Off on Setting Up TMNet Streamyx Sharing PC to PC