Bisnes Kerajaan Bukan Untuk Semua Orang

Assalamualaikum semua.. Ok semalam saya dah khatam ebook baru si “Dia” ni.. ebook tapi di hantar dalam bentuk CD ni memang lengkap sebab banyak benda dah siap..cuma buat dan guna je. ok ebook ni tentang bagaimana dia paksa kerajaan bayar dia RM650K..mantap kan? Ianya tentang bagaimana dia buat bisnes dengan kerajaan.

Biar Naik Merangkak Dari Jatuh Berguling-Guling Macam Tenggiling

Kelakar pulak baca tajuk ni sebab sape tengok Sinchan je tau guling-guling macam tenggiling..hehe..apa salahnya mengimbau kenangan lama..Yang penting bukan kartun Sinchan tapi “Biar Naik Merangkak Dari Jatuh Berguling-Guling Macam Tenggiling” ¬†tu. Ni nasihat untuk kita semua sebenarnya..yang semua nak cepat. pejam mata hari ni, kalau boleh esok bangun nak ada BMW sebijik depan rumah…lawak […]

Tawaran Kad Kahwin Murah Sempena Ramadhan!

Kad Kahwin atau Kad Jemputan Perkahwinan yang murah dan cantik sedia untuk ditempah sekarang! siap ada tawaran special ramadhan lagi tau! Selamat menjadi pengantin baru kepada bakal pengantin pada hari raya nanti..rasanya mereka nak kahwin hari raya aidilfitri nanti memang dah last minute nak tempah kad raya, tapi masih sempat! Iya sebab biasanya kad kahwin […]

Resepi Buat Dadih Sedap Dan Murah

Resepi dadih sedap dan murah sudah semestinya banyak rahsia didalamnya..yerlah nak buat suatu masakan atau produk makanan untuk jadi sedap tu mestilah ada tips2 tertentu supaya sedap, gebu, menarik dan best..lagi2 dadih yang konfirm ramai suka.bukan budak saja, mak dan bapak budak pun suka dadih sebab rasanya sedap dan lembut. Lagilah kalau pekena dadih sejuk […]

Pelanggan Tak Perlu Nak Dijaga Lagi Sekarang!

Untuk anda sebagai pelanggan: Anda pernah beli barang? bayar untuk sebarang servis? Betul ke anda berpuas hati degan servis yang diberikan? Untuk anda sebagai peniaga: Adakah anda layan pelanggan sebaiknya? Betul ke pelanggan perlu di layan seperti raja?

Prosper Siswazah: Kursus Rancangan Perniagaan PUNB

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat semua..seperti saya katakan dalam post sebelum ni, saya baru balik dari Bengkel Rancangan Perniagaan (RP) bagi Prosper Siswazah anjuran PUNB..nak tahu saya belajar apa di sana? ya mestilah belajar cara2 membuat dan merancang penubuhan sesebuah perniagaan yang bagus dan mampu berdaya saing..

Report Konvensyen Ekonomi Bumiputera 2008 (KEB08)

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Seperti anda semua tahu, minggu lepas saya telah ke PWTC untuk menyertai konvensyen pertama dalam sejarah hidup saya dan juga yang pertama kali pergi sorang diri.. takpe tu jadi pengajarn dan pengalam buat saya..Alhamdulillah akhirnya sampai malam tu dah tumpang tidor umah aren dan mirul di pantai dalam. Ok..gambar atas sekali […]

Konvensyen Ekonomi Bumiputera 2008

Konvensyen terbesar yang akan saya ikut ni merupakan anjuran GABEM iaitu Gagasan Badan Ekonomi Melayu..konvensyen untuk menyedarkan seluruh bumiputera keadaan dan situasi sebenar ekonomi orang melayu sekarang..dan FREE!!ataupun PERCUMA!! Adakah melayu akan terus me’layu’?? TIDAK!!