Pen AlQuran Cara Mudah Membaca Al-Quran

Ingat lagi waktu belajar Al-Quran dengan tok guru? Mesti ingatkan time nak baca dengan rotan siap sedia kat tepi šŸ™‚ tapi yang bestnya time nak balik singgah kedai beli cekedia a.k.a Ā jajan kan? hehehe..ok tapi tu dulu..sekarang masih fasih membaca Al Quran macam dulu? Jika ya, Alhamdulillah lah..tapi jika dah kurang atau ada yang Ā lupa […]

Selamat Berpuasa Semua :)

Alhamdulillah..tadi pukul 8.15 malam, penyimpan mohor besar raja-raja yang baru telah mengumumkan bahawa esok poser..hehe..rasa lain pulak orang lain bagi pengumuman tu..dulu masa nak tunggu, semua dah hafal cara sebutan pengumuman poser dan raya kan? hehe..saya dengan ini mengumumkan..esok poser..hehe

Ayat Kursi

Terjemahan ayat kursi (2:255): Allah, tidak ada yang benar disembah hanya Dia yang Hidup dan Maha Kaya, tidak pernah ditimpa mengantuk dan tidak pernah tidur, bagi-Nya sesuatu yang ada di langit dan di bumi, tidak ada yang boleh memberi syafaat kecuali dengan izin Nya. Dia maha mengetahui segala apa yang terjadi di hadapan mereka dan […]

Video Cara Pancutkan Isteri!!

Video cara pancutkan isteri..Nahh apehal pulak blog wanmus.com ni tiba-tiba masuk topik lucah ni..adoii..Rupa-rupanya tadi masa duk cek referral ke blog ni, ada latest viewer masuk ke blog ni selepas search kat google keyword “video cara pancutkan isteri”..hohoo..manelah ada video tu kat blog ni adik wei..lagi-lagi bulan poser ni, carilah video nasyid ke, video mengaji […]

Apa Jadi Pada Blogger Di Bulan Puasa

Alhamdulillah..Bulan ramadhan 1431 atau kita sebut bulan puasa 2010 menjelang jua akhirnya dan beruntung kita dapat mencari keberkatan-Nya di bulan mulia ni..Hmmm orang kata bulan puasa memenatkan, betul ke? Mungkin untuk pekerja berat2 tu, memang dugaan sangat berat..Tapi untuk blogger macam kita ni, letih sangat ke dibulan puasa ni?Jom kita terjah mereka..

Etahlil online tawarkan tahlil, sembahyang hajat dan yassin berbayar

E-tahlil online. Alhamdulillah kita dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi kali ini..Insyallah untuk bersama2 mencari keberkatanNYa.. Ya kali ni nak kongsi nak kongsi skit tentang e-tahlil online..Pelik tapi saya sangat2 bersyukur kerana ada lagi hamba Allah yang sanggup berkorban jiwa, raga dan wang ringgit untuk membantu rakyat Malaysia yang sangat mundur sekarang ni termasuklah diri […]

Ayat Seribu Dinar

Maksudnya ialah : ā€œBarangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di sangka-sangka. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.ā€ Ayat 1000 dinar ini adalah sebahagian dari ayat kedua dan […]