Status Carian "traffik blog"

Apa Beza SEO dan Traffik Blog?

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Blogger | Buat duit | SEO | wanmus.com Tarikh: 02 August 2011 | 12 komen

Apa Beza SEO dan Traffik Blog? Apa benda wanmus merepek ni..tu kan benda sama je..semua blog nak trafik. bila trafik tinggi, tinggilah earning dari iklan kat blog kita ni..betul kan? HMMM…cuba fikir balik, adakah sama SEO dan trafik (pelawat) untuk sesebuah blog? Bagi Wanmus macamana pulak? Bagi saya, totally berbeza..mari saya terangkan di bawah ni..

(more…)

Tarik Traffik 1000 Visitor Sehari

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Buat duit | Traffic Tarikh: 27 April 2011 | 11 komen

Wahh traffik 1000 visitor sehari?? iya dengan cara ni bukan 1000, lebih dari 1000 pelawat sehari pun boleh jika anda ikut teknik ni dengan betul..tak percaya? tengok video kat atas tu.. jangan risau, teknik ni bukan ajar cara download dan upload video macam banyak cara-cara sebelum ni TAPI teknik baru yang mungkin kita tak pernah perasan pun cara ni. Macamana tu?

(more…)

Cabaran Hidup Seorang Blogger Beriman

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Blogger | hidup seorang blogger | internet marketer | seorang blogger beriman | Wanita | Zina Tarikh: 26 August 2010 | 8 komen

Cabaran hidup seorang blogger beriman ni amat tinggi sebenarnya tau. Bukan saya nak kata saya ni kuat iman atau apa, cuma sekadar nak berkongsi di bulan mulia ni. Yerlah ni dah masuk 16 Ramadhan pun, sikit lagi nak habis puasa. Cabaran jadi manusia kan memang tak pernah habis. Rasanya di bulan puasa ni, cabaran paling kuat ialah pada pengusaha makanan samada restoran ke, kedai tolak ke, penggerai bazar ramadhan ke, sebab gerenti hidung dia tu bau pelbagai jenis makan setiap hari..Hohoho..silap2 mau kurus pahal puasa..

(more…)

Jangan Fikir Tulis Jer Itulah Hidup Seorang Blogger

Penulis: wanmus Kategori: Adsense | Blog | Blogger | Blogging | Buat duit | Duit dengan blog | hidup seorang blogger | hidupku | Motivasi | Teknik Wanmus | Teknologi | Tutorial | wanmus Tarikh: 17 August 2010 | 38 komen

Hidup seorang blogger ni memang susah..sebab nak berfikir setiap masa untuk mencari idea nak tulis benda apa kat blog kan? Tu yang ramai jugak bakal blogger atau blogger baru yang nak terjebak dalam dunia blogging ni bertanya macamana nak cari idea menulis..Hmmm..nak cari idea menulis, cari idea nak olah cerita, cari idea nak korek cerita baru, cari idea nak tarik traffik..tu semua adalah hidup seorang blogger tau.

(more…)

Blogger Adalah Orang Yang Paling Busybody

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Blogger | Blogging | Buat duit | Duit dengan blog | Komputer | Minda | Teknik Wanmus Tarikh: 06 August 2010 | 41 komen

Busybody atau sibuk badan a.k.a sibuk jaga badan orang atau sibuk jaga tepi kain orang..Memang blogger mana2 pun adalah busybody sebenarnya..Memang sangat busybody!!! Pasang telinga kat sini, pasang mata kat situ, curi-curi baca kat situ..Curi-curi gambar kat sini..Betul! Blogger memang busybody! tak percaya??

(more…)

Berblog Untuk Dapat Duit Memang Tak Akan Bagi Duit!

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Blogging | Internet | Sekolah Menengah Smart Blogging Tarikh: 13 November 2009 | 54 komen

buat-duit-dari-blog-mudah

Betul! Tanyalah pakar atau lihatlah blog-blog pakar ni, dan korang akan perasan yang sebenarnya mereka tidak berblog untuk duit..tapi duit tu datang kerana mereka berblog.Thats is sense of blogging! Itulah saya kata “Berblog Untuk Dapat Duit Memang Tak Akan Bagi Anda Duit!”

(more…)

Biar Naik Merangkak Dari Jatuh Berguling-Guling Macam Tenggiling

Penulis: wanmus Kategori: Ayah Pin | bumiputera | Business | Hero | hidup seorang blogger | Internet | Skim Cepat Kaya | Tips Tarikh: 23 August 2010 | 13 komen

Kelakar pulak baca tajuk ni sebab sape tengok Sinchan je tau guling-guling macam tenggiling..hehe..apa salahnya mengimbau kenangan lama..Yang penting bukan kartun Sinchan tapi “Biar Naik Merangkak Dari Jatuh Berguling-Guling Macam Tenggiling” ¬†tu. Ni nasihat untuk kita semua sebenarnya..yang semua nak cepat. pejam mata hari ni, kalau boleh esok bangun nak ada BMW sebijik depan rumah…lawak ke ape..dia ingat david copperfield ke, david pun tipu2 je tu bukan betul2..

(more…)

4 PPL Untuk Anda PERCUMA!

Penulis: wanmus Kategori: Buat duit | Duit Percuma | free download | PPL Tarikh: 16 May 2009 | 3 komen

Wahh..ramai rupenye berminat untuk buat duit percuma mengikut survey yang menjawab soalan survey saya dan jaws di jawab soalan dan menang wang tunai. Tapi ramai masih keliru dengan buat duit percuma di internet.. Antaranya 4 PPL (pay per lead) yang anda boleh sertai ini tapi cepat sebab limited time only tau!

(more…)

Percuma Bonus Produk dan Ebooks Lagi [Terhad]

Penulis: wanmus Kategori: bonus | Download percuma | ebook | free download | Internet Marketing Tarikh: 14 May 2009 | 1 Komen

Anda ingin menjana pendapatan di Internet secara sambilan?? Mulakanlah langkah pertama hari ini. Bagaimana? Dapatkan Tips Daripada Kami secara PERCUMA!! Ia..ianya percuma untuk anda pembaca blog wanmus.com ini. Apa yang anda akan dapat?

(more…)

Apa sebenarnya RefererX?

Penulis: wanmus Kategori: Internet | RefererX | review | Tarik trafik Tarikh: 06 February 2009 | 4 komen

Salam semua.
Oleh kerana ramai bertanyakan kepada saya tentang cara guna dan fungsi sebenar refererx ini, jadi saya terangkan secara basic apa itu refererx.

(more…)