Susah Ke Nak Ternak Ikan Keli?

Penulis: wanmus Kategori: Buat duit | ebook | Ikan keli | Penternakan | Pertanian adalah perniagaan Tarikh: 20 August 2009 | 7 komen

Adus banyak sangat masalah sekarang ni..Ngan bergaduh nak mengundi kat Permatang Pasir lah, bab Islam UMNO takleh masuk syurga lah, bab sorok gula, bab H1N1 yang bertambah-tambah mangsanya setiap hari..aduss.. Tapi ade satu masalah yang wajib timbul masa nak musim perayaan iaitu bekalan makanan yang pasti berkurang.

Anda tahu tak yang bekalan makanan Malaysia diimport berapa ratus tan setiap bulan dari negara jiran kita? Kenapa kita masih tak mampu nak cukupkan bekalan negara kita sendiri? Tapi ada juga orang kata, kita eksport barang kita kat orang tapi kita import barang orang lain masuk sedangkan kita mampu nak keluarkan produk tu. Takkan anak kera dihutan disusukan tapi anak dibuaian kelaparan???

Tak tahulah..yang penting, kita sebagai rakyat biarlah kita bangga dengan pencapaian kita sendiri. Bagaimana? Dengan keluarkan produk kita sendiri.

Jadi sebab dah ramai masuk blog ni mencari input bagaimana untuk benihkan, ternak dan jualkan ikan keli, saya kongsikan sebuah ebook yang pastinya berguna untuk kita bersama. Iaitu ebook Panduan Pembenihan Dan Penternakan Ikan Keli.

Apa yang diajar dalam ebook ini adalah sangat berguna. Ianya merangkumi semua aspek. Iyalah, dari pembenihan ikan keli itu sendiri sehinggalah menternaknya dan menjualnya..

Antara kandungan di dalam Ebook Panduan Pembenihan & Penternakan Ikan Keli :

Anda akan diberikan kefahaman sebenar mengenai kaedah-kaedah penternakan ikan keli dari proses pembenihan hinggalah kepada aspek penternakan, pemasaran dan pelaburan.

Anda akan mempelajari kaedah pembenihan iaitu bermula dari penyuntikan, persenyawaan, pembiakan dan aspek penjagaan serta pengawasan.

Pengetahuan mengenai selok belok perniagaan ikan keli akan didedahkan kepada anda menerusi bimbingan dan tunjuk ajar langkah demi langkah.

Anda dapat mempelajari dan memahami aspek-aspek penting dalam penternakan ikan keli serta panduan-panduan berguna untuk anda memulakan penternakan ikan keli dan seterusnya menjamin pulangan yang lumayan.

Anda dapat mempelajari dan mempraktikkan kaedah penternakan ikan keli cara moden yang boleh dilakukan dimana-mana serta menggunakan kaedah terkini yang menjimatkan masa dan kos.

Anda dapat merungkai segala permasalahan yang timbul ketika melaksanakan projek penternakan ikan keli.

Teknik yang diajar juga amat istimewa dan sudah tentu mahal harganya jika anda pergi ke seminar atau kursus. Tapi dengan ebook ini, ianya mampu dimiliki dan memberikan anda pulangan yang tinggi.

 1. Teknik yang dijalankan adalah merupakan kaedah penternakan yang sangat efektif dan amat mudah untuk dikendalikan oleh sesiapa jua & dengan konsep yang diperkenalkan ini, tiada lagi masalah yang menghantui.
 2. Teknik ini mengurangkan kos pemakanan ikan keli dan mampu bertahan lama sepanjang 3 bulan penternakan.
 3. Teknik terbaru ini dapat mengurangkan dan menghapuskan bau yang tidak menyenangkan di persekitaran tempat penternakan ikan keli ini dan bertindak untuk membantu menyerap kekotoran.
 4. Masa dapat dijimatkan, oleh kerana teknik penternakan ini sangat mudah, maka ia tidak perlu pemantauan yang sangat teliti ke atas ikan keli yang diternak.

Dapatkan sekarang Panduan Pembenihan & Penternakan Ikan Keli !!

ternak ikan keli

Kredit gambar kepada: http://harizamrry.wordpress.com 1. ben

  sangat hebat……………
  dan kalau bole nak berhubung degan encik terus…..
  010-9522926
  bantu saya berkenaan tentang ikan keli ni…….
  terima kasih

 2. acoi

  Saya berminat ngan e book ni, tapi tak tahu macam mana nak beli. bagi lah no tfon sapa-sape nak dihubungi.

  tq

 3. wanmus

  awak boleh terus ke: http://ternakkeli.wanmus.com/

 4. FRANCIS

  saya sangat berminat dengan buku ini tapi macammana nak beli??? sila call saya 0192678284

 5. wanmus

  awak boleh beli di http://ternakkeli.wanmus.com/

 6. Ronaldmohoni

  pada pendapat saya, ikan keli senang diternak. Ikan keli adalah antara ikan yang tahan lasak.

 7. ita

  available lagi ke e-book 2?