Status Carian "paypal"

Paypal Bukan Bank

Penulis: wanmus Kategori: Buat duit | Business | Paypal Tarikh: 22 September 2012 | 3 komen

Paypal bukan bank. Paypal anak syarikat eBay ni sebenarnya adalah web payment processing atau bahasa mudahnya web yang memproses pembayaran dari kad kredit atau debit. Jadi setiap pembayaran akan diproses oleh paypal dan nilai terkumpul boleh di withdraw ke kad atau ke bank di Malaysia. Ini kerana kalau dulu Paypal dijadikan macam bank sebab perlu ditopup dulu ke dalam akaun paypal pastu baru boleh guna untuk buat pembayaran.¬† (more…)

Macamana Nak Add Fund Paypal

Penulis: wanmus Kategori: Buat duit | Credit card | Debit card | Hari raya | Kad Debit | Maybank | Paypal Tarikh: 12 September 2010 | 10 komen

Macamana nak add fund paypal dari maybank2u atau kad kredit? Macam tulah masalah yang dihadapi oleh saudara zamri ni. Oleh kerana rasanya ramai juga nak tahu, jadi saya kongsikan kat sini ye. Saya rasa Zamri ni mungkin dah lama tak gunakan paypal atau baru nak gunakan. Sebab banyak function atau features paypal ni dah bertukar sejak mereka ubah beberapa polisi mereka.

(more…)

Bagaimana Aktifkan Paypal Menggunakan Maybankard Debit Kad

Penulis: wanmus Kategori: Credit card | Debit card | Internet | Maybank | Paypal Tarikh: 01 January 2010 | 117 komen

paypal-maybankard

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..di sini saya nak kongsikan sedikit langkah penting dalam perniagaan internet iaitu bagaimana nak aktfikan akaun paypal menggunakan Maybankard Debit Kad sebagaimana saya baru lakukan tadi selepas kad saya yang lama telah dibatalkan..okay macam ni..

(more…)

Update Terkini Mengenai Paypal

Penulis: wanmus Kategori: Credit card | Debit card | Internet | Internet Security | Norabots | Paypal Tarikh: 08 December 2009 | 36 komen

paypal

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2 semua..hmmm tadi baru lepas call paypal sebab geram sangat..Nak add debit card tak lepas2, asyik keluar error je..ni semua bermula lepas paypal mengaplikasikan syarat baru untuk semua akaun pengguna paypal. korang pun mesti pening skit kan nak guna paypal sekarang?

(more…)

Withdraw Paypal Ke Akaun Bank Di Malaysia

Penulis: wanmus Kategori: Bank Negara Malaysia | Debit card | Maybank | Paypal Tarikh: 17 October 2009 | 24 komen

paypal-rm

Alhamdulillah..akhirnya Bank Negara Malaysia paham situasi sekarang ni di mana dah ramai menggunakan internet sebagai tempat untuk shopping sebab mudah dan pantas.. Tu yang diorang dah kerjasama dengan Paypal untuk mudahkan kita withdraw terus ke akaun di bank kita.

(more…)

Panduan Asas Paypal [Free ebooks]

Penulis: wanmus Kategori: Download percuma | ebook | Paypal Tarikh: 21 March 2009 | 9 komen

Anda pernah gunakan Paypal? Jika anda dah lama dalam dunia perniagaan internet, anda mesti dah tahu apakah itu Paypal. Paypal antara salah satu sistem pembayaran online yang diterima seluruh dunia dan menjadi pilihan termudah untuk digunakan. Namun ramai newbie dari duitsurvey yang bertanyakan saya cara menggunakan paypal.

(more…)

Maybank Account Blocked!

Penulis: wanmus Kategori: Buat duit | Business | Internet | jomhosting | Maybank | Penipu | Scam | wanmus Tarikh: 13 October 2010 | 28 komen

Pernah ke akaun Maybank anda kena blocked? Betul ke Maybank akan blocked akaun customer mereka? Akaun saya pernah kena blocked. Iya pernah..

(more…)

Beza Rahsia Reward Percuma Dan Berbayar

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Blogger | Buat duit | Download percuma | Duit dengan blog | Rahsia | Rohaizad Tarikh: 08 September 2010 | 5 komen

Ramai sungguh bertanyakan kepada saya beza antara ebook RahsiaReward oleh Rohaizad tu yang berbayar dan yang free tu. Mungkin sebab ramai dah download ebook free tu dan nak tahu apa lagi kelebihan yang ada pada ebook yang berbayar. Betul jugak, buat apa beli kalau dah ada dalam free version kan? TAPI anda silap jika berfikir begitu, sebab banyak bezanya.Antaranya ialah..

(more…)

Bukti Pembayaran Tu Ape? Macamana?

Penulis: wanmus Kategori: Beli-belah | Buat duit | Bukti pembayaran | Business | Duit | eKamus | Internet | jomhosting | Kedai maya | myekamus.com Tarikh: 21 July 2010 | 19 komen

Ok..ni saya dah banyak dapat pertanyaan sebegini..Ada lagi best antar mesej atau email ” Saya dah buat bayaran”..Boleh ke macam tu? Ni sebab masih ramai yang tak faham apa itu bukti pembayaran walaupun mungkin ada panduan atau contoh diberikan.. Bila dah dapat email atau mesej macam ni, peninglah nak cari bayaran tu untuk apa dan akaun mana..kalau nama @ email tu sama seperti order tu takpe..ni buat order email lain, bayaran guna email lain..hoho pening..so ni ada sikit panduan menghantar bukti pembayaran

(more…)

Mudahnya Nak Berniaga Di Internet Sekarang Ni..

Penulis: wanmus Kategori: Labanon | niagakit | Tips | wanmus | website Tarikh: 29 March 2010 | 30 komen

Sekarang semua dah mudah..Nak makan, Nak bergerak, Nak rileks, Nak macam2 lagi semua mudah je..Semuanya dah disiapkan untuk anda..hmm siap ada pakej lagi tu..Kalau di zaman tok nenek kita dulu, nak makan pun susah kena cari sendiri, kena kupas sendiri, kena masak sendiri. Sekarang ni bayar je, zuuppss terus sampai apa kita order.. Macam tu jugak nak berniaga sekarang ni..

(more…)