96 Comments

← Previous Page 2 of 2
  1. Zaim

    nasi ayam penyet aka nasi ayam penyek. mcm mnde baru n tak pernah didengari. bg pndapat yg blom pernah makan ataupun pernah termakan skali ini, gaye cm nasi goreng ayam + nasi ayam biase + ulam. ayam digoreng slps direbus n pastu dipenyekkan. pstu nasi ayam aka nasi. pstu ulam plus smbal.
    huhu. evolvekn la kan sikit masakan itu. mgkin tengah kenyang kot skrg. jdnye selere tu kurang sket. huhu.

  2. Zue Reiny

    Welawey……..sedapnyeeeeeeeeeeeee…. ermmmmmmmmmm…… nak satu…… order plssssssssss……………

  3. mia

    ayam penyet satu piring complete berapa d kl? klu d Brnei $ ada yg $2,$3,$3.50 ..tu harga d gerai…rstrn $5,$5.50,$6 paling mahal …k.tq

  4. Ermm…nasi ayam penyet kat pasar borong pandan jb ngn bestmart jb pon sodap,smbalnya sedap giler…kat benafe tu yg kureng coz kdg2 xde kuhh supnya…tu yg potong selera tuh…

  5. Angah

    Nasi ayam penyet ni memang sedap dimakan tak kira bila2 pn. Mula2 dulu cuba buat tapi tak berapa menjadi sampai la jumpa sorang kakak dari indonesia ni, dia sewa tapak niaga nasi ayam penyet di larkin perdana,JB. Ayam, sambal dan nasi tu sendiri memang istimewa, biasalah..menu dan orang dari seberang. Bila dah try, balik buat sendiri baru dapat tune. Even tak sama tapi bole la asal merasa buat sendiri. Tapi apa pun, sesiapa yang ada kat area Larkin Perdana,cuba la nasi ayam penyet di restoran Jam & Jus.

  6. Angah

    endang atau penang?kat situ memang sedap,tp 2 tahun lepas la.sebab orang yg masak tu dah pindah tampat,tak pasti kemana.suggestion bagi peminat-peminat nasi ayam penyet,sila cuba di restoran Jamm & Jus, Larkin Perdana, JB.ada stall jual nasi ayam penyet,sure sedap!

  7. assalam..

    best giler ayam nieh… zana pernah sekali makan ayam penyek@penyet nie masa melancong di Bandung.. makan masa panas2 plak tuh… berpoloh2!!

    p/s: ty share resepi nieh.. nak ambik resepi nieh ek.. nampak gayanya selalu laa zana masak kat rumah nnti.. hehehehe…

  8. sue

    1st time mkn nasi ayam penyet ni masa g sarawak tahun lepas.itu pun bekas student yg bw and belanja.best giler! teringat2 sampai skrg.sejak balik tu x prnah makan lg.ni yg tgh cari kt mana best.ramai yg ckp kt johor sedap,jauh la pulak…kat kl xde ke?

  9. Zue Azarien

    Hhhah…memang sedap nasi ayam penyet ni…tapi kat utara susah nak dapat,nak makan kena ke selatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *