Jeles Diriku Kat Korang Semua!

Jeles..jealous..cemburu..dengki.. dan seangkatan dengannya lagilah..yerlah apa korang dapat tapi saya ni tak dapat..yerlah bila tak dapat apa orang lain dapat memanglah naluri manusia biasa akan jeles dan dengki..tapi apa boleh dibuat, dah ditakdirkan saya sebegini..takdir yang membezakan antara kita..yang memang tak sama tapi mungkin satu hari nanti akan sama..hmmm..apa lah nasib diriku ini..

Set Persediaan Kerja

Set Persediaan Kerja ini adalah PERCUMA! Kepada semua pencari kerja atau graduan yang dah grad dan nak cari kerja, ini panduan yang perlu anda dapatkan. Alhamdulillah ianya percuma sahaja. Saya telah kumpulkan kesemua benda yang perlu pencari kerja tahu dalam satu set panduan ini. Dapatkan segera set persiapan kerja ini sebab lagi cepat anda dapatkan, [...]

Apa Yang Pelik Bagi Melayu Tapi Tidak Bagi Cina

Hmm..perkara ni saya terfikir masa drive balik dari KL ke Klate aritu..yerlah tengah drive sorang-sorang kan..duk berfikir-fikir dan tengok keadaan sekeliling, tiba-tiba berdesup masuk idea ni.. Kenapa benda tu pelik bagi kita ni orang melayu tapi tidak bagi orang cina..mmm..jom sama-sama kita renung-renungkan ye..

Ramai pelajar cemerlang GAGAL mengikuti sebarang kursus kerjaya selepas SPM

Ramai cemerlang tu kita dah bangga..Tapi tak bangga apabila ramai yang tak berjaya ikuti kursus kerjaya selepas habis SPM..macamana tu? Mungkin mereka berjaya masuk Universiti Tapi lepas tu colapse a.k.a mengganggur atau tak diterima kerja..KENAPA???

Abg Tak Kerja Ke Arini??

Abang tak kerja ke arini?? Rasanya hampir setiap minggu, mesti ada orang yang baru saya jumpa akan tanya macam ni..Sekarang ni, pekerja kontrak indon kat rumah ni selalu duk tanya..Yerlah tiap-tiap hari ada kat rumah. Pastu keluar tengahari dan petang je..Mestilah pelik kan? pastu nak gi jalan, main gerak je..takde pening-pening minta cuti..

Cari Kerja PERCUMA dan Menang!

Dulu nak cari bukan punya susah..Ingat lagi time orang dulu2 cari kerja ikut nst atau the star sebab situ banyak kerja kosong.tapi sekarang kat situ banyak kerja kerani dan pak guard je. jadi susah ke nak cari kerja sekarang? Tak lagi dah..sekarang senang..PERCUMA dan siap boleh menang hadiah lagi tu. Tak percaya?

Siapa Dapat Exam PTD 13 November Nanti?

Riuh pula satu Malaysia yang exam untuk Pegawai Tadbir dan Diplomatik akan diadakan lagi 13 November nanti tau.. Sape sini yang dapat dipanggil ke exam tersebut? Kalau yang dah pohon aritu, cuba semak nama anda, mane tau dapat ke. Mesti ramai kan? Yerlah sape taknak kerja kerajaan..PTD pulak tu.memang banyak berjalan lah jawabnya.

Cara Nak Cari Kerja Kosong Dengan Mudah

Salam semua. Ok sebab ramai nak cari kerja sekarang ni. Dan ada juga yang minta kerja dengan Wanmus Tech walaupun kami terpaksa membekukan sementara mengambil pekerja baru (dalam proses menaiktaraf), jadi saya nak kongsikan satu cara mudah nak cari kerja kosong mudah. Iya kerja kosong kerajaan, glc, universiti, lembaga-lembaga dan macam-macam lagi.semuanya mudah.

Kenapa Belajar Lain, Kerja Lain, Minat Lain?

Kerja..kerja..kerja..semua yang dah habis belajar pasti pening kan fikir nak kerja apa? Pas satu interview, satu interview pergi..tapi kerja tak dapat2..Last-last kerjalah sementara kat stesyen minyak atau pasaraya sebab nak tunggu result interview atau cari interview lain. Balik rumah mak ayah bising sebab tak kerja lagi. Nak tidur malam tak lena sebab fikir kat mana [...]