Blog PR0 & Baru 2 Hari Dah Dapat Payment?

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Buat duit | Internet | seminar internet | Teknik rahsia Tarikh: 31 August 2009 | 75 komen

Assalamualaikum dan salam sejahtera pelawat semua. Post kali ni hanyalah nak berkongsi dan tiada niat selain itu. Satu lagi sebab ramai sangat bertanya betul ke boleh buat duit dengan blog ni. Jadi senang-senang saya tunjukkan bukti pendapatan saya baru semalam untuk blog saya.

Gambar kat atas tu pendapatan baru dapat semalam (29 Ogos 2009) untuk blog yang baru didaftarkan dan setup 2 hari lepas (27 Ogos 2009). Post pun baru ada 3-4 post je tapi dah boleh dapat payment tau. PR atau apgerank tu semestinyalah 0 sebab baru 2 hari setup.

Saya mulanya juga tak percaya, termasuklah sifu saya Bro Ijad. Tapi itulah hakikatnya. Ilmu lepas saya ikuti coaching bro rohaizad ni pada 26 Julai 2009 memang memberikan pendapatan pertama saya dari teknik pada 26 & 30 Ogos 2009 (bukti payment kat bawah ni) dengan blog yang didaftarkan pada 27 Julai 09.

Ini bukan bayaran adsense sebab adsense kalau nak result secepat ni perlukan sebarang teknik tambahan seperti gunakan YSM atau sebagainya dan memerlukan kos yang tinggi. Tapi untuk pulangan ini, saya hanya bermodalkan sebuah blog dan domain sahaja yang perlu dibayar sekali setahun sahaja. Mudah bukan? Maaf sangat2 sebab saya tak boleh kongsikan teknik ni, tapi kalau anda berminat nak jana pendapatan seperti saya juga, anda perlulah ikuti coaching Rohaizad iaitu seminar smart blogging.



  1. Iqone_Dinie

    Salam bro wanmus…wah…tahniah la bro…da jumpe teknik wat duit melalui blog nie..huhu…so..bile nak kongsi ilmu ngan kite sume lak erk bro??? hihi…pe pon selamat berpose dan selamat maju jaya…

  2. msarbin

    Saya belum pernah mendapat duit melalui blog. Kagum juga pada blogger2 yang telah menghasilkan duit. Erm. Nak kumpul duit la camni, belajar dengan Rohaizad..hohoho!!!

  3. wanmus

    @Iqone_Dinie: terima kasih bro. rasanya teknik ni dah ramai yang ajar tapi tak ramai yang ajar kita fokus macam bro ijad ajar. Tu yang berhasil bila fokus.

    @msarbin: Takpe, slow2 insyallah rezeki anda pun x lama lagi. Yang penting, semua yang berjaya sekarang pernah sakit dan jatuh dulu.

  4. kalamharta

    wow
    tahniah
    walaupun nmpk sedikit
    tp caranya mesti simple kan
    cuma usaha kene lebih la
    apepum
    im wait for next seminar from bro ijad

  5. wanmus

    @kalamharta: yup..memang best sebab modal kecik tapi pendapatan anda boleh jadi tetap macam bro ijad. Ijad, ni dah promosi coaching bro ni, kene ade upah ni..hehe

  6. dhiyafaris.com

    woww..
    menarik
    ;)

  7. Prince of Andalus

    bila bro rohaizad’s next seminat? ingt nak kumpul duit nak gi seminar dia ni

  8. wanmus

    @dhiyafaris: alhamdulillah

    @Prince of Andalus: mungkin lepas raya kot. Tapi sebelum pergi, baik siapkan diri dulu sebba pas seminar boleh shoot terus

  9. [...] Tahniah untuk WanMus [...]

  10. samdaddycool

    Feewwwwitt.. memang terer. Tahniah. Tak sia-sia menuntut ilmu dengan Rohaizad. Memang ilmu sifoo ni tak sia-sia..

  11. MyDailyBlog.Info

    taniah wanmus,berkat ramadhan.huhuhuhu

  12. alan

    caya la bro..aku punye blog ntah bile la nk msk duit..huhuh…..

  13. wanmus

    @samdaddycool & alan: alhamdulillah, rezeki bulan puasa. memang tak sia-sia pergi coaching bro ijad. ni tengah deal ngan bro ijad nak buat coaching besar-besaran lepas raya nanti, Insyallah

  14. Jmay

    Tahniah wanmus!! Ak msih bru lg dlm dunia blogging nih.. da ikut tunjuk ajar bro ijad da.. ngah dlm tempoh bertenang..hihi.. semangat btul bila tgk income bru bro tuh..hehe :)

  15. wanmus

    @Jmay: Terima kasih. yang penting kena fokus. saya pun bro ijad bagi 3 bulan waktu bertenang tapi xkan 3 bulan, lama sangat, so saya amik langkah proaktif. Tu yang blog baru 2 hari pun berjaya peroleh payment jgk. Ni arini dan semalam ada masuk lagi.Alhamdulillah.

  16. [...] Tahniah WanMus kerana berjaya mendapat USD35.00 lagi semalam. Beliau telah berjaya hampir RM500 dalam masa 30 hari melalui kaedah Smart Blogging. [...]

  17. shahrul

    Ape domain baru 2?
    Cam tu kene cpt2 la pg seminar Bro Ijad ni.

  18. pcuserz

    tahniah wanmus.
    ternyata blog baru, dah la tak sampai setahun, PR0 lagi, boleh buat duit.
    tahniah!

  19. wanmus

    @shahrul: domain tu bukan tak nak dikongsikan cuma terpaksa dirahsiakan atas faktor keselamatan

    @pcuserz: terima kasih bro

  20. samdaddycool

    Wah.. coaching besar-besaran lepas raya. Minta kali ni aku berjaya pergi.

  21. zool

    Hebat ni.. Bagus dan tahniah.. Semoga makin mantap lagi

  22. wanmus

    @samdaddycool: memang besar-besaran jika permintaan besar. Harap dapat jadi seminar terbaik

    @zool: terima kasih bro. saya doakan bro pun makin maju jaya lagi

  23. Mantra

    SAlam bro wanmus,

    wah macamana tu 2 hari boleh dapat result sedangkan orang bertahuna-tahun pun belum tentu dapat. Memang otai la bro! Tak tercapai akalku… Tahniah bro

  24. wanmus

    @Mantra: wsalam bro. alhamdulillah adalah rezeki di bulan mulia ni. semua teknik ni di ajar bro ijad pastu tambah teknik agresif saya sikit..hehe

  25. [...] RM800++ untuk beli baju dan barang hari raya (dari duit blogging juga – tak kacau duit gaji-) Blogger WanMus: In the making… bulan pertama dan hampir RM500 telah di jana… duit raya [...]

  26. titan

    hehe. benda ni tengok nasib juga. Tapi untuk dapatkan nasib yang sangat bertuah tu, kita kene usaha, ikut guide yang betul dan pemahaman yang baik serta penyampaian yang kreatif. Sebab tulah kita akan dapat nasib yang baik dan kesudahan yang hebat.

    So..pendek cite. Kalau usaha, insya-Allah ada hasilnya.

  27. wanmus

    @titan: betul tu bro. kalau ada ilmu saja tapi tak beramal maka sia-sialah kita. tapi jika kita beramal tapi tanpa ilmu itu namanya gila. wallahualam.

  28. [...] sahaja hasilnya di sini, dengan memiliki blog yang baru ‘berusia’ dua hari sudah mampu memberinya pendapatan yang agak [...]

  29. Kejar Ilmu Dahulu Baru Dapat Duit USD | Duit Usd

    [...] Blog PR O berusia dua hari <<<- dah dapat payment [...]

  30. Mudahnya Buat Duit Dengan Blog | Mirlme Blog

    [...] Tak percaya lagi? Lawati —> Blog Wanmus [...]

  31. [...] blog yang baru berusia 2 hari. Aku baca kisah ni mula-mula kat forum rahsia seminar blogging dan di blog Wannus sendiri. Blog aku yang dah berusia dekat sebulan tak pecah-pecah lagi “telur”. Ni bukan [...]

  32. cyza

    Memang power lah ini macam ….best giller…mesti masyukkk habis…
    Nak gak aku tau teknik apa?

  33. wanmus

    @cyza: adelah sikit2 rezeki bro. teknik ni olahan dan edited dari teknik yang bro ijad ajar.. :)

  34. Jeketb

    tahniah wanmus..semoga menjadi pembakar semangat utk terus berjaya dalam dunia blogging..huhu..(“,)

  35. wanmus

    @Jeketb: sama-sama bro. insyallah semoga kita sama2 makin bersemangat

  36. [...] kenyang je. Ni dapat kenyang dan dapat ilmu bila otai2 ni berkongsi idea. Saya ingatkan yang saya dapat payment untuk blog berumur 2 hari dah mantap, rupanya ada orang lagi mantap..USD80 untuk blog Pr0..x pernah orang mendapat bayaran [...]

  37. [...] Anda hanya perlu buat satu review khas dalam satu post di blog anda mengenai post saya Blog Pr0 Baru 2 Hari Dah Dapat Payment [...]

  38. | FreeJer

    [...] masa saya baca entry dari Wanmus ini, sungguh saya tak percaya, untuk pengetahuan anda semua, saya merupakan pembaca setia blog [...]

  39. wanmus

    nampaknya makin ramai sertai review ni

  40. [...] dari blog yang PRnya 0 dan berusia 2 hari! Melihatkan dari tajuk artikel tersebut – ‘Blog PR0 & Baru 2 Hari Dah Dapat Payment?‘, memang saya tak percayalah. Dalam hati saya, “Betul ke ni?”. Yelah, setahu saya [...]

  41. akz

    salam,wow nampak menarik tue,dalam masa 2 hari sajer dah ader income masyuk,camtu saya pun nak gak,erm biler ler nak merasa duit dri internet nie,sabo2 kena belajo lg nie

  42. wanmus

    @akz: sabor bro..slow2. nanti dah dapat momentum baru leh dapat gempak2. apa pun, kalau nk tahu rahsianya, hadirilah seminar bro ijad di http://wanmus.com/seminar-smart-blogging-di-buka-untuk-pendaftaran.html

  43. [...] yang menarik untuk dikongsi bila menyebut tentang blog bilamana baru-baru ini seorang IM tempatan berjaya menjana lebih satu ratus ringgit dengan hanya berbekalkan blog yang baru berusia 2 hari. Kalau baru dua hari usianya sudah pastilah blog tersebut belum menempa sebarang pagerank dari [...]

  44. Selamat Datang | Seminar Blogging Dot Com

    [...] 2. Testimonial WanMus.com [...]

  45. duit raya

    selamat hari raya..

    jauhny nk pegi.. aku kat bangi..

    xde ke seminar nak wt kat area KL/selangor/n9 ke??

  46. Adney

    Hurmm.. menarik.. saye da lame dengar psl Rohaizad ni.. tapi mcm masih belum terpanggil untuk pergi dalam mase terdekat

  47. wanmus

    @Adney: takpe bro slow2..

  48. [...] yang diluar jangkaan orang, malah beliau sendiri tidak percaya akan perkara yang berlaku terhadap blog beliau yang berusia 2 hari [...]

  49. [...] nak berkenalan dengan hamba Allah yang super duper incredible Hulk ni… beliau adalah saudara Wan Mohd Musyris. Aku kenal mamat ni di forum buat duit terfamous di Malaysia, WangCyber.Com. Kat situ username [...]

  50. [...] diingat bahawa kalau adapun di antara blogger yang mengatakan “2 hari boleh dapat duit” pun, itu semua datang dari pengorbanan yang dia sendiri telah lakukan sebelum [...]

  51. lycost

    memang betul…yang penting usaha n langkah kene betul baru ley dapat hasil…

  52. [...] nak berkenalan dengan hamba Allah yang super duper incredible Hulk ni… beliau adalah saudara Wan Mohd Musyris. Aku kenal mamat ni di forum buat duit terfamous di Malaysia, WangCyber.Com. Kat situ username [...]

  53. Wajib Anda Sertai: Bengkel Blogging [Limited]

    [...] anda sebenarnya..so belajar step by step..begitu juga dengan berblog ni.. Kalau betul caranya, blog boleh menjadi mesin duit pasif anda setiap [...]

  54. Bisnes online

    Salam, saya teringin jugak nak tau pasal jana duit melalui blog nih. Selain dari bro wan mus… ada sesiapa lagi kat cni yg dah merasa hasil? Saya ni masih baru lagi dlm bidang nih. So nak bertanya-tanya la…

  55. wanmus

    Wsalam
    ramai cuma masih ramai yang tak keluarkan cerita kat sinih atau kat blog diorang, semuanya terbongkar di forum rahsia peserta smartblogging oleh bro rohaizad :)

  56. Penghuni Baru

    salam bro..tahniah la cz dh mncapai ke tahap skrng..so?msti target tahun ni mau lg besar kn?emm usaha jwpnya berjaya la..hehehe

  57. zam

    hehehe…. tak sabo plak den nak poie seminar nih… baru je kejap den confirm dgn dro ijad… InsyaAllah…moga berkat la usaha den ni….

  58. Naruto Manga Spoilers

    Ak msih bru lg dlm dunia blogging nih.. da ikut tunjuk ajar bro ijad da.. ngah dlm tempoh bertenang..hihi.. semangat btul bila tgk income bru bro tuh..hehe

  59. Naruto

    ternyata blog baru, dah la tak sampai setahun, PR0 lagi, boleh buat duit. tahniah!

  60. [...] 2. Testimonial WanMus.com [...]

  61. Seminar ADVANCE Blogging » Apa khabar?

    [...] 2. Testimonial WanMus.com [...]

  62. Seminar ADVANCE Blogging » Bila masa?

    [...] 2. Testimonial WanMus.com [...]

  63. Seminar ADVANCE Blogging

    [...] 2. Testimonial WanMus.com [...]

  64. adia_prime

    wau
    tahniah!
    saya baru mula berblog
    .-= adia_prime´s last blog ..INCEPTION lakonan Leonardo de Caprio =-.

  65. Blogger Adalah Orang Yang Paling Busybody

    [...] Tapi ada juga cara yang tak perlukan trafik untuk mencari duit dari blog.. Iaitu cara saya mendapatkan duit dengan blog 2 hari dan PR0! [...]

  66. [...] yang saya baca.  Nak cerita lebih-lebih pun malu den­gan Mr. Maliq, malu den­gan rezamo­hyin, malu den­gan wan­mus, dan malu kepada yang lain-lain ter­ma­suk­lah anda yang terer dan [...]

  67. Offer $10 Tapi Dapat $15 Inilah Kuasa Blog

    [...] statement yang bakal buat ijad marah sebab anak murid buat ckgu terkedu..hehe..yerlah lepas kes dapat payment untuk blog umur 2 hari, ni tambah pulak lagi satu. Kes ni terjadi pada 1 blog home saya yang rasanya dah lama tak update. [...]

  68. Ladfe Amir

    blm berkesempatan utk menghadiri seminar blog anjuran Tuan Rohaizad
    insyaAllah..nanti pasti akan berkesempatan.
    ianya akan dimasukkan dalam agenda tahunan untuk tahun ni

  69. akuorgkmpng

    tu bru 2 hari.. ni dh brtahun ni..
    brapa dh agaknya..
    mmg cepat la..

  70. mat kalut

    kene dgn ilmu mmg byk pde tu lagi masuk huhuhuh

  71. mat kalut

    same dengan saye pun…hehe

  72. Ronaldmohoni

    Peh, dahsyat lah. Ni semua pengaruh smart blogging Saudara Rohaizad. Bilalah dapat berguru dengan Ijad.

  73. [...] Kisah penuh Wanmus boleh korang baca di post ni juga Tweet [...]

  74. [...] dapatkan income hasil blogging walaupun blog aku PR0 dan Alexa aku berjuta-juta…Perkara ni Wanmus sebenarnya dah buktikan di blog beliau yang mana blog PR0 beliau telah pun mendapat payment. [...]

  75. [...] diingat bahawa kalau adapun di antara blogger yang mengatakan “2 hari boleh dapat duit” pun, itu semua datang dari pengorbanan yang dia sendiri telah lakukan sebelum [...]