Youthsays 2009 Lebih Banyak Survey Berbayar

Penulis: wanmus Kategori: Berita | Blog | Free | Youthsays Tarikh: 15 December 2008 | 10 komen

Youthsays atau laman komuniti menghimpun suara-suara remaja seluruh Malaysia makin dikenali ramai lebih-lebih lagi dengan survey berbayar mereka seperti yang saya tulis sebelum ini di duit percuma survey youthsays malaysia. Peruntukan yang mereka perolehi adalah beratus ribu ringgit dan mungkin sekarang berjuta dari kerajaan dan syarikat swasta. Namun, sejak hujung Oktober sampai Disember, tiada paid survey yang baru.. Kenapa?? Baca seterusnya..

Akhirnya persoalan saya di jawab oleh Khailee, Founder Youthsays ini sendiri. Rupanya team youthsays kini sibuk dengan program remaja kebangsaan untuk awal 2009 iaitu YOUTH’09. Di YOUTH’09 itu nanti pelbagai program FREE akan diadakan seperti futsal, battle of the band, Gala Evening, Cosplay Gathering dan macam-macam lagi. Anda boleh mendaftarkan diri menjadi volunteer dan mendapatkan pass secara Percuma di YOUTH’09.

Ok. berbalik kepada masalah youthsays.com tadi, oleh kerana sibuk dengan YOUTH’09, mereka tidak sempat untuk keluar mencari survey berbayar untuk bagi bulan-bulan terakhir ini. TETAPI mereka menjanjikan survey berbayar lebih banyak untuk 2009 berbanding 2008 bermula akhir Januari atau Awal Februari. Cepat daftarkan diri anda PERCUMA untuk update terkini survey Youthsays.com

Broadcast badge pun yang biasa anda lihat pada blog saya ni pun telah dihentikan bayaran kerana untuk memberikan peluang sama rata bagi ahli yang tiada blog. Namun, berita baik kerana setiap ahli yang mendaftar melalui anda, anda akan beroleh DOUBLE INVITE REWARDS iaitu RM0.40 dari RM0.20 sebelum ini..mudah bukan?

Untuk mengajak rakan-rakan anda, satu sistem inviter melalui akaun email anda telah direka. Sungguh mudah, just masukkan maklumat akaun anda, dan terus hantar email kepada kawan anda. Daftarkan diri anda sekarang di Youthsays.com. Saya telah buat beratus ringgit dengan hanya menjemput kawan-kawan menyertai youthsays ini. Tengok bukti pendapatan saya hanya dengan RM0.40 ini.

Nantikan survey dan update terkini dari mereka. setiap survey akan dibayar sebanyak RM0.50-RM1.00. sungguh mudah kerana biasanya 7-15 soalan sahaja. Sungguh mudah. Inilah dikatakan duit percuma di internet 1. mamza

  saya pun perasan jugak, memang sejak akhir-akhir ini survey berbayar semakin kurang. Anway saya dapat rasakan youtsay.com ini akan menjadi satu tempat muda mudi melepak kelak kerana popularitinya sudah makin meningkat.

  So, kita tunggu new survey pada next year

 2. […] cakap, survey berbayar akan mula start balik bulan februari. korang boleh baca lebih lanjut di wanmus.com Blog Archive Youthsays 2009 Lebih Banyak Survey Berbayar kalau anda tanye, betul ke youthsays ni berbayar ke x, saya tak boleh jawab sekrang sebab saya […]

 3. sapiah hussien

  Assalamualaikum. Saya ni bukanlah remaja, dah menuju ke arah “warga emas”. Ingin juga tahu mengenai “remaja” sebab akan melalui proses mendidik anak remaja sendiri. Mungkin ada yang dapat dikongsikan disini. Terima kasih.

 4. aksha

  xtaw nak komen sbb tgh try ni

 5. wanmus

  kepada kak sapiah, mungkin akak boleh tengok kat forum youthsays tu sebab banyak juga yang dibincangkan di situ

 6. waleeda syed

  selamat sejahtera, xsalah nenek nak join anak-anak muda kan? Zaman berubah, nenek kena keep track sebab anak cucu perlu juga bimbingan orang lama kerana we learn through mistakes, so all the best!

 7. wanmus

  betul..golongan lama ni lebih berpengalaman..pengalaman ni boleh dikongsikan bersama ngan anak muda

 8. akuorgkmpng

  pndptn aku ng youthsay atau says ni x smpai rm10.. nmpk sgt aku jrang jengok web dia.. haahahahha

 9. Ronaldmohoni

  Entah kenapa, hati dah jauh dengan youthsays nih. sejak dia tukar ke SAYS.My ada-ada jeh yang buat saya terasa hati.

 10. Wan

  salam saya baru register dah sedang godek godek gak nie untuk memahami tool dalam cpanel nie… bro saya nak buat exchangelink boleh ngan blog encik nie