Wahh Second Cashout Dari ChurpChurp Dah Nak Dapat Cek

Penulis: wanmus Kategori: Buat duit | Cashout | Churpchurp | Duittwitter | Teknik Wanmus | Tutorial | Twitter Tarikh: 01 October 2010 | 53 komen

Wahh dah terima notis payment advice dari HSBC untuk bayaran dari churpchurp. This is my second cashout dari churpchurp. Ramai bertanya bila akan dapat cek bila cashout dari churpchurp, jawapannya ialah dalam sebulan lebih lepas cashout. Saya cashout pada 27/8/2010 dan terima payment advice dalam 1/10/2010 dan biasanya cek akan sampai dalam 1 minggu selepas tu. So, kene selalulah tunggu posmen datang antar surat tu ye..

Macamana ni. Setiap proses cashout churpchurp akan diproses diakhir bulan depan yang kita cashout tu. Contohnya saya cashout 27/8/10 (iaitu pada bulan Ogos 2010) , jadi urusan cashout saya ni akan diproses pihak churpchurp pada penghujung September 2010.Tu yang saya akan terima cek dalam 1-2 minggu bulan Oktober 2010. Dan caj RM1 akan ditolak dari jumlah cashout kita tu. Selepas tolak RM1 tulah jumlah duit yang akan kita terima hasil penat lelah kita buat duit dengan churpchurp ni dengan submit job dari churpchurp tu.

Cashout yang saya maksudkan ialah bila anda tekan butang cashout. Butang tu hanya akan keluar apabila komisyen anda dah cukup had minimum iaitu RM100. Proses cashout ni sama juga digunapakai oleh bapak kepada churpchurp ni iaitu nuffnang. Tapi nuffnang minimum cashout hanyalah RM50.

Seperti dimaklumkan:

“We will process your payment 30 days after the end of the month you cashed out in, e.g. if you cashed out on April 15, your payment will be processed at the end of May.”

Apa benda payment advice tu? Payment advice ni salah satu cara untuk bayar ke seseorang melalui bank dengan minta bank keluarkan cek. Dengan cara ni, setiap aktiviti ada hitam putih dan bank tahu, susah sikit nak kene block oleh bank, terutama jika ada masalah tentang kewangan syarikat nanti sebab dah ada hitam putih. Contoh payment advice seprti gambar kat bawah ni:

Ni payment untuk second cashout..Third cashout untuk 1k dari churpchurp baru je buat, maknanya kene tunggu bulan 11 lah baru dapat pulak cek dari churpchurp. Minggu lepas baru je gi tengok wayang screening omega dan alpha juga hadiah dari churpchurp..wahh bestnya churpchurp

Anda masih pening nak buat duit dengan churpchurp? Download panduan percuma buat duit dengan churpchurp di www.DuitTwitter.Com  1. mat kalut

    tahniah bro

  2. mat kalut

    cuba jangan x cubaaaa jutawan..ko da jutawan nk crik lagik duit hahaha

  3. mat kalut

    best nye tgokkk dpt duit byk tuee