11 Comments

  1. You’re right wanmus..setiap hari laman web dan blog sentiasa bertambah dari hari ke hari..so, untuk mempromosikannya bermacam-macam cara..
    cara yang paling mudah dan percuma dalah dengan menggunakan SEO (search engine optimisation).

    Namun, ia perlukan kesabaran dan kebijaksanaan untuk melaksanakannya kerana tersilap langkah boleh mengakibatkan laman web atau blog itu tadi di senarai hitamkan oleh pihak enjin carian. Contonhya teknik-teknik hitam yang dilarang adalah seperti doorway page (laman web yang tidak mempunyai isi, cuma beribu-ribu link ke laman web yang sama) dan keyword spamming( penggunaan keyword yang begitu banyak)

  2. @ashraf, thanks bro kerana sudi berkongsi..SEO memang penting jika kita nak pelawat yang ramai setiap hari dan tak putus-putus..

  3. banyak lagi aku kene blajo pasal SEO nie..pe pon memang betul kate bro tue…SEO nie kalo mula2 memang rase fedup tapi bile da mesra..ha..baru ler rase x leh berenggang ngan PC hehe..

  4. salam, apa pendapat tuan dengan penggunaan software seo seperti hepro?adakah ia sangat berkesan ataupun tidak?atau manual seo lebih baik dari penggunaan software?tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.