Resepi Buat Dadih Sedap Dan Murah

Penulis: wanmus Kategori: Blogger | Buat duit | bumiputera | Business | Dadih | hidupku | Makanan | Product | Resepi Masakan Tarikh: 09 August 2010 | 23 komen

Resepi dadih sedap dan murah sudah semestinya banyak rahsia didalamnya..yerlah nak buat suatu masakan atau produk makanan untuk jadi sedap tu mestilah ada tips2 tertentu supaya sedap, gebu, menarik dan best..lagi2 dadih yang konfirm ramai suka.bukan budak saja, mak dan bapak budak pun suka dadih sebab rasanya sedap dan lembut. Lagilah kalau pekena dadih sejuk diwaktu panas2..kalau wat berbuka lagi best..ohhh..

Haa kalau yang baca ni masa bulan puasa nanti, sabar ek..tunggu berbuka nanti baru boleh makan dadih..hehe..ok, ni nak kongsi tips untuk mengelakkan dadih tu

Rahsia Dadih Kegemaran Ramai dan Jana Pendapatan Dengan Dadih ni disediakan oleh sahabat saya faisal syukri a.k.a peja, sahabat masa sekolah rendah sama2 kat Dungun dulu, SRSO..lama dulu dalam tahun 1992-1995 kalau tak silap. Dua2 berisi masa tu..hehe

Kenapa saya cerita bab buat dan jual dadih ni? Yerlah maklumlah masa bulan puasa ni pun ramai nak tambah pendapatan..jadi apa kata korang start dengan bisnes dadih..Ramai kan yang buat duit dengan dadih jualnya di bazar ramadhan..Dadih ni tak perlu space besar pun, cukuplah 1 kotak ais (ice box) tu pun dah cukup..

Tips rahsia memasak dadih, membuat dadih atau berniaga dadih yang sedap:

  1. 1. Jangan masak susu tepung dan gula di atas dapur. Ini akan menyebabkan susu tepung tersebut HANGIT.
  2. 2. Jangan letakkan dadih di dalam frozen kerana ianya akan membuatkan dadih tersebut MEMBEKU dan KERAS.
  3. 3. …….
  4. 4. Dadih yang ingin dijual di dalam …… perlulah …..
  5. 5. Boleh tambah …… jika nak dadih lagi sedap
  6. 6. Pastikan agar-agar ………. sebelum dimasak
  7. dan banyak lagi tips rahsia tau..

Maaflah, saya bukan taknak cerita semua tapi sebab peja dah cerita kat Rahsia Dadih: Panduan Membuat Dadih dan Jana Pendapatan Dengan Dadih. jadi rasanya lebih baik anda baca sendiri tulisan rahsia beliau tu ek..kalau tak faham, minta dia ajar rahsia2 tu..senang skit.

nak makan dadih dulu..bye..hehe

Baca selanjutnya di:



  1. Nak Bagi RM300 Duit Raya Percuma

    [...] faisal syukri yang saya cerita ada buat rahsia bisnes buat dan jual dadih tu. Ni dia nak bagi Rm300 lagi percuma kepada 3 orang yang [...]

  2. Fazli

    boleh buat bisnes time raya ni

    [Reply]

    wanmus Reply:

    memang sgt boleh pun..

    [Reply]

  3. mijie

    dadih ni memang feveret aku nih

    [Reply]

    wanmus Reply:

    trylah buat sendiri bro..hehe

    [Reply]

  4. titan

    lapar la pulak aku tengok dadih tu..

    [Reply]

  5. zakaria baharom

    cerita pasal dadih ni kalau saya dan keluarga kemana2 asalkan jumpa orang jual dadih isteri saya pasti tak lepas peluang untuk dapatkannya,minatnya pasal dadih memang tak di nafikan lagi,kalau boleh dapatkan resepi dadih yang tertera tu dan mencuba dadih tersebut dengan minat yang ada mungkin selepas mencubanya terus menjadi pengeluar dadih dan mengkomersilkan produk ini..insyallah!,tq.

    [Reply]

    wanmus Reply:

    sebaiknya macam tu, dapatkan resepi tu murah je RM20 pastu try buat..kalau menjadi sedap, trylah jual slow..sebab siap diajar cara nak menjual lagi..

    [Reply]

  6. Hj

    Bagi yang suker makang dadih..dan berada disekitar Dungun, cuba-cuba lah dapatkan dadih segar berbagai perisa (yang berlapis pun ada!!)di MM Bake, Taman Permint Indah (Depan Trafic light ke UiTM). Harga cuma 80 sen secawan..murah tu..dok padang dengang kualiti. :)

    [Reply]

    wanmus Reply:

    sedap ke boh?buleh tera ni

    [Reply]

    putri Reply:

    salam bang mcm nak beli buku 2 tanpa melalui internet,line susa ckit,bole tak beli melalui bank duit n minta kirim,sya btl2 nak buku 2 sgt

    [Reply]

  7. ismail sapar

    bagaimana saya untuk berhubung melalui telepon untuk dapatkan buku ni,call saya 0138578313,,, sabah

    [Reply]

    wanmus Reply:

    anda boleh dapatkan di http://norabots.com/ar/x/t.php/1794

    [Reply]

  8. akuorgkmpng

    teringin pulak nk tau resepinya..

    rm20 ja ebook dia..
    boleh bt kerja smbilan ni..
    lgi2 kt tmpt aku xdak org jual lgi ni

    [Reply]

  9. shahidan

    akum, saya jual dadih sekitar TAIPING. Kalau cuti sekolah selalu ada kat sayap kiri MASJID DAERAH TAIPING. Saya ada serbuk dadih very special. Dah hampir 5 tahun dadih full time. Maknanya memang special serbuk ni. Berminat 019-5717336..

    [Reply]

  10. shahidan

    Tiada rahsia lagi…very senang strait to the point..

    [Reply]

  11. Ain

    salam… sy pun buat and jual dadih kecil2an…. nak cuba… bolehlah sms ke 013-3494057… :)

    [Reply]

  12. DaDiHkU

    Panduan ni ada bagi tau nak beli cup dan spoon dgn supplyer kat mana murah?

    [Reply]

  13. DaDiHkU

    Panduan ni ada bagi tau tak,nak beli cup dan spoon dgn supplyer kat mana murah?Kalau ada barulah aku beli e-book ni…..

    [Reply]

  14. DaDiHkU

    Hai Kawan-Kawan yg baik hati sekelian….
    ada sesiapa yg tau tempat nak beli cup dan spoon dadih secara borong dan murah.
    Leh le emelkan kpd saya – shidi_tn@yahoo.com
    jasamu dikenang hingga ke akhir hayat.

    [Reply]

    eyfa bt osman Reply:

    U tgal kat mana..kalau kat KL area chow kit ada jual cup & spoon yg murah

    [Reply]

  15. winda

    boleh tahan brape lame…?atas sbb2 ape die cpat basi?

    [Reply]

  16. sarizu

    Dulu saya buat juga dadih ni, tp bila pindah ke Selangor, laen lak nak try… lebih power skit

    [Reply]

CommentLuv badge