71 Comments

← Previous Page 2 of 2
  1. saya kena juga line celcom dan digi ..tetapi saya ada pergi jumpa customer service…. cuba nak settle bill bill yang saya hutang …dengan runding potongan 70% – 50% mereka terima rundingan saya tetapi mereka mahu saya fullsettlement ….walaubagaimana saya cuma boleh settle ansuran je after potongan diskaun…tetapi mereka tak terima …saya sangat susah hati ….ajar lah saya..ada apa cara lagi boleh saya settle bagi mereka secara ansuran after diskaun dengan celcom dan digi…

    [Reply]

  2. saya kena juga line celcom dan digi ..tetapi saya ada pergi jumpa customer service…. cuba nak settle bill bill yang saya hutang …dengan runding potongan 70% – 50% mereka terima rundingan saya tetapi mereka mahu saya fullsettlement ….walaubagaimana saya cuma boleh settle ansuran je after potongan diskaun…tetapi mereka tak terima …saya sangat susah hati ….ajar lah saya..ada apa cara lagi boleh saya settle bagi mereka secara ansuran after diskaun dengan celcom dan digi…

    [Reply]

  3. bijoi

    kawan aku x sampai sebulan da kena byr rm159…cina promoter tu punya la kata aritu “lu angkat nnti bulan kedua baru byr rm48 maa”..tup2 xsampai sbulan da kena byr seratus lebih..aku g sana tanya balik bleh dia kata x tau…stupid u mobile..btw kawan aku amek broadband yg bulan2 rm48

    [Reply]

  4. sherry

    saya juga tertipu spt mana rakan2 sekalian kena. jadi saya telah pun membuat aduan secara online di website2 berikut:

    1) KPDNKK ( http://e-aduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2 )

    2) NCCC ( http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan )

    3) email kpd CFM: aduan@cfm.org.my

    4) CFM aduan online ( http://www.complaint.cfm.org.my/ )

    5) SKMM ( https://aduan.skmm.gov.my/eaduan_c/edaftar.cfm?new=yes )

    mari lah kita bersama2 memperjuangkan nasib pengguna yg tertipu supaya ramai masyarakat di luar sana tidak menghadapi perkara serupa. tulis satu email, copy paste email tersebut kpd bdn2 di atas.

    [Reply]

  5. tipah tertipu oi

    salam…sy pom sama mcm kawan2 semua, skang sy ade kt alor setar, semalam mak kol ckp bil umobile smpai, mule2 tu memg sy ade pkai, then after 1 week, xpakai trus dh…tp smpai bil kt rumah…nk terminate, rse nye kt alor setar xdek…kwn2 y thu, memang pusat servis die ade kt times square jek ke? kt c tu jek ke y boleh kite terminate no tu? stress sgt skang…sume marah2 sbb pasal ni…harap kwn2 boleh tlong sy…tq

    [Reply]

    Reply:

    sye un kne tipu gak..saya duk phg n blaja at sintok..nak settle melalui service centre at kl mmg susah…tapi alhamdulillah dah settle..org umobile penipu neyh kalau kite kol dyer akan suruh byr jer..jangan sesekali bayar kalau x gune…saya un dpt sim kad free..pastuh bil naek bulan2 padahal 1 sen x gune lngsung…buat aduan at KPDNKK..org u mobile akan terminate terus akaun kite…neyh linknyer

    http://e-aduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2

    ..bagi report detail dari A smpai Z… :))

    [Reply]

    alin Reply:

    after da wat aduan nie,,then kte nak wat ape??mcm mne nk tau u mobile dah terminate akaun kte ke blom?

    [Reply]

    Reply:

    dyer akn bg surat terminate melalui emel… slain report at kpdnkk..saya juga wat report at http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan

    [Reply]

    tipah tertipu oi Reply:

    tu lah…bg sim card free, then ckp no tu no top up, just top up then boleh gune…nih bru nk wt aduan lah ni, tq…kire xpayah pegi KL lah ni? boleh settle melalui aduan ni jek ke?

    [Reply]

    Reply:

    yup…tak payah g KL..nnti pihak KPDNKK & NCCC akan bg maklum balas ttg report kita shari atau 2 hari lepas kita report..lepas tuh dalam masa sebulan pihak UMOBILE akn bg maklum balas terminate…pihak UMOBILE akn bg surat terminate melalui emel…

    [Reply]

  6. ini contoh aduan yang saya buat at KPDNKK & NCCC…Alhamdulillah semuanyer dh settle
    _______________________________________

    Pada 13 Julai 2012 saya telah menerima sim kad secara percuma daripada agen u mobile di perkarangan hentian bas titiwangsa. Oleh kerana merasakan sim kad tersebut percuma saya telah memberikan kad pengenalan kepada agen tersebut untuk dibuat salinan. Selepas pembelian saya cuba mengaktifkan no tersebut tetapi ralat berlaku. Oleh itu, saya mengambil keputusan untuk tidak menggunakan langsung sim kad tersebut. Bulan-bulan berikunya saya telah menerima bil telefon yang makin lama makin bertambah jumlahnya. Saya telah pun menghubungi pihak u mobile untuk menghentikan akaun saya tetapi mereka tetap berkeras menyuruh saya membayar perkhidmatan yang tidak pernah saya gunakan. Pada 29/11.2012, jam 11.35am agen u mobile iaitu en Farid di bawah talian 03-41072018 telah menyuruh saya membuat pembayaran sebanyak rm 226.90. Pada hari yang sama tersebut juga saya menerima sms daripada nombor 0123580966 yang menyuruh saya menjelaskan bayaran sebelum 5 dec 2012. Saya tidak akan membayar perkhidmatan yang langsung tidak saya gunakan. Saya hanya memohon untuk menghentikan akaun u mobile yang bernombor 1.18299882.

    _______________________________________

    [Reply]

    tipah tertipu oi Reply:

    tq nana nur…terime kaseh sgt3

    [Reply]

    tipah tertipu oi Reply:

    btw nana nur…kes awak tu dh settle kn? means that, awak dah xde terime bil lg?

    [Reply]

    Reply:

    yup..bil dh tade..surat terminate un ade dipos ke rumah jugak..yg penting kita dah ade surat terminate..kalau ade pape isu pas neyh..bole tunjuk bukti surat terminate tuh

    [Reply]

  7. mamat bin abu

    report je pada PENGGUNA. biar je diaorang ambil tindakan. takkan lah KERAJAAN nak biarkan PENIPUAN ni berlarutan dan rakyat terus tertindas…..

    [Reply]

  8. mamat bin abu

    ya betul tu… jom sama2 kita bersatu… kan ramai diantara kita yang dh jadi mangsa.. mustahil sangat lah kalau aduan tidak dilayan kalau dh rata2 pengguna U-mobile dah ditipunya…

    [Reply]

  9. […] Bil datang beratus-ratus padahal tak pernah guna pun. 1 post U Mobile penipu dan satu lagi U Mobile Mengecewakan.. panas.. TAPI kini setelah pengurusan baru U Mobile lebih gah.. harga pun lebih murah, servis […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *