U Mobile Penipu dan Mengecewakan

Penulis: wanmus Kategori: Berita | Penipu | u mobile Tarikh: 14 September 2008 | 70 komen

u mobile penipu

U Mobile Penipu. Anda pernah tgk iklan U Mobile? iya, kita disajikan dengan janji2 manis yang memang x terima oleh akal..Simpack FREE!! free untuk prepaid dan ada jugak untuk prepaid.xpernah dalam sejarah Malaysia simpack diberikan FREE..Celcom yang dapat jaminan kerajaan pun x berani nak buat, tapi syarikat swasta ni berani dan siap labur untuk iklan dalam tv lagi..jadi, ramai yang sudah tertipu dengan mereka. so, kepada anda semua berhati-hatilah.. jangan mudah terpedaya dengan janji2 manis agen promoter je. wat research ringkas sebelum dapatkan apa2 perkhidmatan, lagi2 dengan syarikat baru dan promosi x masuk akal.. ni post terbaru bukti lagi U Mobile Menipu ni salinan emel dari seorang pengguna U Mobile.

Hello kengkawan..!

Just nak bagitau jer kat sini pasal U Mobile 018 tu lah.
Yang skang ni sibuk buat iklan kat tv. Bulan May lepas aku gi jenjalan lah kat
Gombak. Akupun singgahlah kat satu kedai hp ni sbb nak tengok2 handset.. Akupun
ternampaklah poster U Mobile ni.

So, aku pun courious sangatlah nak tau amendenyer U Mobile ni. Toke nipun
bercerita pendeklah kat aku.
1. Takde access fee. (yuran bulanan)
2. Monthly charges RM38/mth (minimum)/ Maksudnya kalau guna lebih dr RM38, kena
bayar lebihlah.
3. Charges dikirakan berdasarkan per saat. Bukannya per minit.
4. Call charges dan sms flat rate ke semua operator.
5. Selagi tak activate, tak payah bayar.
6. 2 bulan free access untuk broadband.

Itu jer lah citernya.

Aku pun memanglah berminat sebab aku pun suka bergayut.Kira murahlah sikit
berbanding Minute Plan Celcom yang aku guna skang ni.

Aku pun daftarlah. Sorang blh daftar 2 no walaupun nama blacklisted. (Nampak sgt
co. ni terdesak sgt nak kan bisnes)

Selepas 24 jam aku pun cubalah sim kad U Mobile 018 ni. Maklumlah nak try.
Malangnya tak jugak ada line.

Aku pun naik fed-up lah.

Masuk hari ke 3 aku call cust. service utk check. Malangnya aku diberitahu
bahwa U Mobile 018 ni hanya untuk 3G handset sahaja. Akupun benganglah. Apesal
agent tu tak bagitau kat aku pasal ni. Hdset aku mana boleh akses 3G.

So, akupun simpan jerlah sim kad tu buat bodoh pasal tak boleh nak activate.
Agent tu kata selagi tak activate tak payah bayar.Tiba-tiba hari ni 13/8/2008
aku terima bil dari U Mobile 018 untuk bulan May 2008 berjumlah RM 45.15. Aku
daftar 2 nombor so kalilah 2.

Lagi aku tension. Aku call lagi cust service nak tanya kenapa aku perlu bayar
untuk benda yang aku tak guna.

Jawabnya itu commitment aku pasal aku dah mendaftar dengannya. Lagipun aku tak
terminate lagi no. tuh!

Hidup2 aku kena tipu dengan agen dia ni. Gampang sungguh..!

Itu baru bil utk bulan May. Bermakna bil untuk bulan Jun, Julai dan Ogos akan
menyusul kemudian selagi aku tak terminate line ni. Memang barua U Mobile
ni.!Seminggu selepas tuh aku terserempak dengan sepupu aku yang menggunakan U
Mobile 018 jugak. Katanya coverage mmg teruk. Sebenarnya U Mobile 018 ni
menggunakan roaming dari celcom sebab coveragenya yang terhad. Dia pun merungut
sakan..!

Masalahnya lagi tempat nak membayarnya pulak tu dia kat Time Square ngan Sunway
Pyramid jer. Adoii.. lagilah pening.!!

Apa nak buat..! Dah terkena, terima jer lah.

RM 45.15 x 2 x 4 = RM 361.20

(Perlukah aku membayar untuk perkhidmatan yg aku tak gunakan?)

Tak habis2 kena tipu dalam hidup ni.!

Credit to Leo Sabri

CommentLuv badge