U Mobile Penipu dan Mengecewakan

Penulis: wanmus Kategori: Berita | Penipu | u mobile Tarikh: 14 September 2008 | 70 komen

u mobile penipu

U Mobile Penipu. Anda pernah tgk iklan U Mobile? iya, kita disajikan dengan janji2 manis yang memang x terima oleh akal..Simpack FREE!! free untuk prepaid dan ada jugak untuk prepaid.xpernah dalam sejarah Malaysia simpack diberikan FREE..Celcom yang dapat jaminan kerajaan pun x berani nak buat, tapi syarikat swasta ni berani dan siap labur untuk iklan dalam tv lagi..jadi, ramai yang sudah tertipu dengan mereka. so, kepada anda semua berhati-hatilah.. jangan mudah terpedaya dengan janji2 manis agen promoter je. wat research ringkas sebelum dapatkan apa2 perkhidmatan, lagi2 dengan syarikat baru dan promosi x masuk akal.. ni post terbaru bukti lagi U Mobile Menipu ni salinan emel dari seorang pengguna U Mobile.

Hello kengkawan..!

Just nak bagitau jer kat sini pasal U Mobile 018 tu lah.
Yang skang ni sibuk buat iklan kat tv. Bulan May lepas aku gi jenjalan lah kat
Gombak. Akupun singgahlah kat satu kedai hp ni sbb nak tengok2 handset.. Akupun
ternampaklah poster U Mobile ni.

So, aku pun courious sangatlah nak tau amendenyer U Mobile ni. Toke nipun
bercerita pendeklah kat aku.
1. Takde access fee. (yuran bulanan)
2. Monthly charges RM38/mth (minimum)/ Maksudnya kalau guna lebih dr RM38, kena
bayar lebihlah.
3. Charges dikirakan berdasarkan per saat. Bukannya per minit.
4. Call charges dan sms flat rate ke semua operator.
5. Selagi tak activate, tak payah bayar.
6. 2 bulan free access untuk broadband.

Itu jer lah citernya.

Aku pun memanglah berminat sebab aku pun suka bergayut.Kira murahlah sikit
berbanding Minute Plan Celcom yang aku guna skang ni.

Aku pun daftarlah. Sorang blh daftar 2 no walaupun nama blacklisted. (Nampak sgt
co. ni terdesak sgt nak kan bisnes)

Selepas 24 jam aku pun cubalah sim kad U Mobile 018 ni. Maklumlah nak try.
Malangnya tak jugak ada line.

Aku pun naik fed-up lah.

Masuk hari ke 3 aku call cust. service utk check. Malangnya aku diberitahu
bahwa U Mobile 018 ni hanya untuk 3G handset sahaja. Akupun benganglah. Apesal
agent tu tak bagitau kat aku pasal ni. Hdset aku mana boleh akses 3G.

So, akupun simpan jerlah sim kad tu buat bodoh pasal tak boleh nak activate.
Agent tu kata selagi tak activate tak payah bayar.Tiba-tiba hari ni 13/8/2008
aku terima bil dari U Mobile 018 untuk bulan May 2008 berjumlah RM 45.15. Aku
daftar 2 nombor so kalilah 2.

Lagi aku tension. Aku call lagi cust service nak tanya kenapa aku perlu bayar
untuk benda yang aku tak guna.

Jawabnya itu commitment aku pasal aku dah mendaftar dengannya. Lagipun aku tak
terminate lagi no. tuh!

Hidup2 aku kena tipu dengan agen dia ni. Gampang sungguh..!

Itu baru bil utk bulan May. Bermakna bil untuk bulan Jun, Julai dan Ogos akan
menyusul kemudian selagi aku tak terminate line ni. Memang barua U Mobile
ni.!Seminggu selepas tuh aku terserempak dengan sepupu aku yang menggunakan U
Mobile 018 jugak. Katanya coverage mmg teruk. Sebenarnya U Mobile 018 ni
menggunakan roaming dari celcom sebab coveragenya yang terhad. Dia pun merungut
sakan..!

Masalahnya lagi tempat nak membayarnya pulak tu dia kat Time Square ngan Sunway
Pyramid jer. Adoii.. lagilah pening.!!

Apa nak buat..! Dah terkena, terima jer lah.

RM 45.15 x 2 x 4 = RM 361.20

(Perlukah aku membayar untuk perkhidmatan yg aku tak gunakan?)

Tak habis2 kena tipu dalam hidup ni.!

Credit to Leo Sabri



  1. LeoSabri

    next credits goest to… http://wanmus.com @ leosabri.com

    regards,
    LeoSabri

  2. xpresside

    speechless
    …kat sini post pasal umobile prepaid free simpak…tapi quote pasal umobile postpaid
    beza langit dengan bumi

  3. emme

    Ramai ke yang komen u mobile tak bagus?

  4. 018 U Mobile Penipu | wanmus.com

    [...] atau U Mobile penipu besar..tolong jangan sape2 daftar atau melanggan plan pascabayar atau postpaidnya kerana anda akan [...]

  5. haRiz zulkaRnain

    bro
    tolong bg infio
    how to terminate this sucking u mobile.
    aku pon dah kene trap.
    very silly u mobile.

  6. wanmus

    mudah je.call service center u mobile penipu ni dn mintak diorang terminate no tu, kalu xleh, terus gi service center kat times square tu n gi marah kat diorang n mintak terminate time tu jugak..buat cepat sebelum bill korang makin melambung..

  7. yeo

    same case dpd yg kat atas..

    mule2 daftar.. cakap kat aku, dalam 1-2 minggu orang die akan call no maxis aku untuk aktifkan u-mobile.. tunggu punye tunggu, x call2 jugak.. so aku assume x aktif la.. then tetbe dapat bill dr u-mobile.. padahal sim kad tu masih tlekat lg kat kad asal.. camne leh aku dh gune lak.. skarang dah sampai rm300++.. patut ke aku bayar? kalau tak bayar, dan wat bodo je, ade efek ape2 tak kat mase depan?

  8. zuriana

    sy pon pernah kene..sama mcm ur sis pnya kes!! till now i xbayar n semalam keluar surat “Akan Diambil Tindakan”!!
    2 line free yg dia kata, sy xguna langsung!!
    datang bil smpai 200++ utk 1 line.kalo 2 da berapa?200++*2=??..sedangkan kad tu sy da terminate masa dia mintak confirmation pengaktifan (seminggu lepas terima 2 no line tu) n sy mintak TIDAK DIAKTIFKAN..n sy tnya mcm mana nk pulangkan?? sbb sy kt luar, dia kata kene pulang kt Umobile pnya service centre, Times Square, tp sy xdapat pegi..n dia mintak sy pos kan!!
    n geram smpai skrg!!!!
    UMOBILE PENIPU!!!

  9. zuriana

    sy pon pernah kene..sama mcm ur sis pnya kes!! till now i xbayar n semalam keluar surat “Akan Diambil Tindakan”!!
    2 line free yg dia kata, sy xguna langsung!!
    datang bil smpai 200++ utk 1 line.kalo 2 da berapa?200++*2=??..sedangkan kad tu sy da terminate masa dia mintak confirmation pengaktifan (seminggu lepas terima 2 no line tu) n sy mintak TIDAK DIAKTIFKAN..n sy tnya mcm mana nk pulangkan?? sbb sy kt luar, dia kata kene pulang kt Umobile pnya service centre, Times Square, tp sy xdapat pegi..n dia mintak sy pos kan!!
    n geram smpai skrg!!!!
    UMOBILE PENIPU!!!

  10. wanmus

    sebaiknya gi sendiri kat times square tu n marah2 kat ejen dia situ..diorang dah biasa kene marah. nanti harga tu bukan 200 lebih pun, kene bayara dalam puluh2 je..

  11. pinkstr90

    maksudnye u byr jugak la bill tu?

  12. pinkstr90

    perlu byr ke tak nanti??

  13. wanmus

    yup bayar masa nak terminate..yang geramnya, tak guna pun tapi tetap kena bayar..so bayar jelah dari teruk kena bil tinggi2 lagi nanti..

  14. anis

    sy dh dpt 2x notis kna byr bil umobile 2. sedgkn sy dh lma terminate no 2. kt notis 2 dia tulis dlm msa 7 ari klu xbyr jg notis tuntutan akn smpai kpd sy melalui firma guaman MAD DIAH DAS & CO. Kos guaman n mahkamah kelak sy yg kna tggung.
    Apa pndpt u bro? sy ptut buat xthu ja k dgn notis ni, atau byr ja sdgkn sy xprnh gna lgsug no umobile 2
    hrp, bro dpt reply scpt mgkin

  15. wanmus

    mudah..kalau awak di KL, pergi ke service center di berjaya times square..pergi marah2 dan cakap dah terminate lama dah..kalau ada bukti terminate, bawak sekali.
    kalau jauh, telefon service center mereka dan minta mereka semak tarikh awak terminate tu..

  16. fatin

    aku pun sama….
    lg la lgsung x tau apa tau apa tiba2 call nk sruh byr RM200 lbh…x pernh guna lsung….pastu ckp nk wat kes peguam la apa la…klau x nk byr kena wat report polis untk myatakan x pernh daftr.aku nk report plak yg u-mobile penipu.aku x tkut sb nyatanya aku x pernh guna lgsug…
    untuk u-mobile fux!!!aku x kan bayar 1 sen pun…

  17. firdaus

    salam…..erm,aku nye kes lg teruk dh kot sbb dh smpai surat saman kt umah aku…mmg ngah hot giler sgt ni…dh lama aku suh terminate tp bleh lg surat smpai kt umah…samanlg tu d peguam apa ntah bapak aku cll..mmg ngah HOT GILERR LA!…x penah2 bapak aku call aku naik hangin semacam dgr hal camni….tggu raya haji ni mmg aku nk g MAKI HAMUN JER PEKERJA2 KT UMOBILE SHITT PENIPU BESARR ni…

  18. wanmus

    pergi terus marah kat pekerja umobile ni..semua penipu je.tak guna tapi still kena bayar.

  19. yaya

    salam kwn2 yg telah tertipu dgn umobile,kita kena buat sesuatu tuk tegakkan hak kita..kita sebagai pengguna sebenarnya punya kuasa yg besar,tp kita kena bersatu utk menghapuskan kezaliman yg berleluasa terhadap kita perniagaan itu tidak salah yg salah adalah mereka yg menjalankannya dengan cara yg salahselama mana perniagaan yg di dirikan atas dasar penipuan akan bertahan? maka kita sbg pengguna yg prihatin kena bersepakat melawan kezaliman mereka supaya tiada lg sahabat kita yg terainaya di muka bumi ini.

  20. yaya

    http://aduan.skmm.gov.my/

    ayuh sahabat2…kita cuba mencari cara penyelesaian terbaik mgkin juga mencari saluran yg betul untk kita memperjuangkan hak kita yg telah diperkotak-katik kan oleh mereka yg tidak bertangjwb,klu sahabat2 ada info tentang tempat2 yg boleh kita mengadu masalah kita ni..kita kongsi bersama ya.salam

  21. yaya

    salam sahabat..
    ayuh kita buat aduan kepada consumer forum under SKMM.
    kita perlu emailkan kepada mereka aduan kita…huraikan masalah kita,scan n attach kan skali surat2 yg kita dapat dr pihak umobile or apa2 sj surat yg berkaitan dgn nya ke aduan@csm.org.my or call ke 1800-18-2222 utk info lebih lanjut or untuk aduan..tp dorg nk kita put request on email jgk.apa saja jalan,medium yg boleh kita gunakan..kita cuba..insyaALLAH perjuangan kita menegakkan hak mgkin akan tercapai dan memberi pengajaran kpd yg sepatutnya.xsalah kita berikhtiar.moga2 dipermudahkan segala masalah.amin…

  22. ochiz

    saya sokong!!!!! mari begabung…

  23. ayie

    aku sama kena cong ngan u mobile bangsat nih… baru nak buat aduan kat skmm. ada ke sesapa yg dah buat aduan kat skmm ni? apa status? boleh la share kat sini.

  24. tertipu oleh penipu

    aku un cme dah kne tipu..aku da terminate un still kne byr!!!bgsat tol..

  25. tertipu oleh penipu

    korg search fesbuk u mobile penipu!!!aku slah sorg yg kne tipu..aku create khas tok korg n aku..coz aku nk lawan balik!!

  26. tertipu oleh penipu

    xyah r..lwan blk..aku un nk lwan jerk t..

  27. liana

    salam…sy pun terkena…br jap…operator dia kol suh bayar tunggakan..lau tak nama black list…tp dah lama saya terminate…

  28. wanmus

    pergi je kat customer service diorang..pergi mengamuk skit..biar dia tahu

  29. asz

    sy terima 4 surat dr agensi pengutip hutang u-mobile..lalu sy koyak dn masukkan lam tong smpah…

    memandangkan sy xpenah guna n sy da terminate lame dulu…jgn harap sy nk bayar satu sen pn kat penipu nih…!!!!!!!

    kalau takat bil telefon tak berbayar, bak kata officer telekom pernah ke dengar org tak bayar bil masuk penjara ?
    jawapannye –> Tidak pernah ade..so tak yah la nak risau dengan gertakan mereka tu…tp kalau bil hp melebihi 5k mereka boleh ambil tindakan mahkamah tp tidaklah sampai boleh masuk penjara & tak de Akta lagi di keluarkan untuk menghukum mereka yg tidak membayar bil telefon.

    sy pn penah dgr kes kat mahkamah sal hp bill nh…hakim siap tnye ‘kalau dia xbyr bill nh,boleh bangkrup ke syarikat awak?’ terkedu dorang….hahaha

    kalau setakat bvlacklist sebab hp bill…itu tak ada apa. Kalau Loan kereta atau any other loan (i.e. personal loan), then ada impact pd several banking system…

    so buat xtau je ok kwn2….=)

  30. asz

    same 2 me…tp i buat bodo je…i xtakut coz i xguna langsung…perlu ke kite byr tuk perkhidmtn yg xpernah kite guna…lgpun xde sebarang agrement yg i sign…so kalau dia nk dkwa pn tiada bukti kukuh…

  31. aida

    salam..aku pun sama….
    lg la lgsung x tau apa tau apa tiba2 call nk sruh byr RM400 lbh…x pernh guna lsung….pastu ckp nk wat kes peguam la apa la…aku nk report plak yg u-mobile penipu.aku x tkut sb nyatanya aku x pernh guna lgsug…
    untuk u-mobile fux!!!aku x kan bayar 1 sen punya pun dh terkena dgn u mobile penipu ni..sya tak guna langsung kad ni..PENIPU BESAR U MOBILE

  32. mat kalut

    xyah byar biar padan muka derang

  33. fatin

    emm….x pyh byr….wat x tau je…btul ke bnda nie leh smpai wat kes makamah???cam x logik je kan? knapa la pguam yg u-mobile ambil nie bodh sgt…leh ke mnag kes camni????smua pkeja u-mobile nie mkn duit hram je…x kan brkat duit gaji dorg tu…
    so smua org yg trtipu kita x pyh byr pd pnipu cam dorg nie k..

  34. zainura

    saya sokong…u mobile mmg penipu.. dah la agen memaksa kita amik sim tu…. x guna langsung pn kene bayar sampai rm400++.. kawan sy lg teruk… kene sampai rm 1000++.. lima no. skali agen tu daftar… menangis dia.. nasihat sy, jgn la ada pe2 kaitan ngan u mobile ni… pembohong besar…

  35. aeq

    hai..hari tu saya ada minta opinion dari korang tp skrg prob saya ngn umobile da settle..

    saya nak bantu uols kat luar sana yang ada mslah yg sama mcm sy.

    1st: g kt website kpdnkk n wat aduan.

    2nd: kpdnkk ni akan transfer aduan kita pada CFM (Communication & Multimedia Consumer Forum of Malaysia)

    3rd: CFM akan hantar aduan pada umobile n umobile akan reply dlm email kita.

    4th: dlm ms 4ari je prob saya settle.
    umobile hantar letter yg menyatakan saya tidak perlu byr apa2 outstanding.
    n anggap that sbg gesture of goodwill.

    CFM ni bagus coz dlm ms yg sama, dia akan email kita tanya psl problem da settle or not.

    harap ini boleh membantu UOLS.

    @ wat aduan terus ke aduan@cfm.org.my

    p/s: nasihat saya pas wat aduan tu selalu lah tgk email ye

    -BERANI KERANA BENAR-

  36. safwan

    salam, kalau nama kena blacklist dgn umobile,,,nak apply kad kredit boleh ke?

  37. wanmus

    umobile mungkin takde kena mengena ngan kewangan atau perbankan..tapi tak pastilah

  38. Ash

    Next time research dulu kat internet bro, kalau nak harap cakap salesperson tu memang tak boleh pakai langsung. Tujuan kewujudan dia hanya nak dapatkan sales sahaja. Tidak lebih daripada itu.

    Anyway kes ni boleh diadukan pada tribunal pengguna. Boleh dapat gantirugi lagi. Jangan bayo apa2!

  39. miera

    salam… aku pun kena, ni pejabat pemungut hutang tu asik call je, dr minggu lepas… patut ke aku abaikan aje panggilan dr diorg?

  40. wanie

    Salam uols..i pun slh seorg yg kena trap dgn umobile penipu besar ni..smpai skrg i ignore bill 2..since 2008 tau.. till now,dah lebh 10 kali tau dorg mintak i byr caj utk benda yg i xpernah gunekan lgsung..lantak la nk dtg surat guaman ke hape ke..i dah buat police report pun dorg stil lg kol mintak duit..mmg thp pemintak sedekah betul..td i baru dpt kol dr penipu besa ni lg..xhabes2 weii ganggu hidup i..i ckp i dah fax police repot, nk ape lg..then minah ni ckp xleh suke2 hati wat police repot, hanya reason tertentu je leh wat..abes yg kaki kelentong dlu 2 ckp kes i ni kena wat police repot apekemendenye….minah tu leh salahkan ckp sape suh i percaya..bongek giler weiiii…abes keje korg kelentong org..n mkn duit haram keeee???i ckp kat minah 2, i boleh buat repot dkt suhakam anytime..mati kutu gak dia..i tau menda ni xkan end kt cni..believe me, lps ni dorg akan terus mganggu hdup i selagi xdpt duit haram yg dorg lapar sgt 2..

  41. miera

    Salam to all, just nk updated kes aku dah settle, aku wat report kat ncc. Ni alamatnye, kalau korg ade problem, just buat aduan, then dlm tempoh seminggu diorg akan reply email dan forward kan masalah ni ke U Mobile. Then U Mobile akan call, korang kene cite A-Z. After 1 week, U Mobile akan hantar email feedback tentang status aduan korang. kes aku dah settle, aku tk yah kene bayar balance dlm RM230++… Tp yg aku dah bayar burn, huhu… Ni alamat ncc untuk sesapa nak buat aduan :
    National Consumer Complaints Centre
    Dear Complainant

    We have received your complaint and will contact you in near time.

    National Consumer Complaints Centre
    No. 1D, Bangunan SKPPK,
    Jalan SS9A/17, Sungai Way
    47300 Petaling Jaya
    Selangor Malaysia

    Email: myaduan@nccc.org.my
    Telephone: +603 7877 9000/ 7874 8096
    Fax: +603 7874 8097
    SMS ADUAN HOTLINE: +6013 6923826
    Website: http://www.nccc.org.my

  42. robo

    gua pun kena tipu ngan ejen gak… Kat seksyen 2… restoran BRJ… Skang gua kena bayar RM3++.++… Harap2 umobile cepat muflis… Semoga boss umobile merempat tepi jalan… Amin!

  43. dzuandiey

    baru beli semalam..ermm..tak activate lg…

  44. faka

    kalo buat report polis,ape tindakan polis,perlu bayar ke x bil tu?

  45. nurwahyuni

    slm..saya hadapi masalah yang sama. sejak akhir2 ni syarikat u mobile call saya untuk tuntut bayaran lagi. sedangkan saya tak pernah guna. apa yang harus saya buat, tlg saya plz..kepada saudara-saudari yang telah berjaya selesai masalah ini dengan cara menbuat aduan di mana2 yang patut, tlg bantu saya plz..saya memang tak puas hati dan tak nak bayar cz saya tak pernah guna perkhidmatan ini. saya just simpan simkad tu je. tak pernah aktifkan pun..tiba2 datang bil kena bayar empat ratus lebih..huhu…tlg saya plz…

  46. coe

    aq pun trkena bro….aq belum lg terminet prkhidmatan tu…tapi bil dah mencecah RM 153…..sedangkn aq cuma pkai 2 bulan je…sebulan untuk tempoh percuma….hnya sebulan je aq guna scara x prcuma.pastu aq abaikn bayaran untuk bulan tu dan terus brhenti mnggunaknnye…..tapi dtang bil Umobile minta aq byar bil pd bulan yg ketiga,sdangkn aq tak guna lngsung prkhidmatan tu pd bulan yg ke-3.jd dsini aq berasa ditipu sangatx2….aq tak pakai prkhidmatan tu,terpaksa bayar bil tu pulak….tu yang wat aq bengang sngatx2…

  47. wanmus

    so gi customer service dia atau call cakap nak terminate sekarang..terminate dulu apa2 pun, nanti tak pasal2 kene bayar yang benda tak digunakan pun

  48. wanmus

    call atau terus pergi customer service dia, cakap nak terminate dan saya tak pernah guna jadi kenapa nak kena bayar..nanti dia akan kira balik brape je awak perlu bayar..

  49. effendi ismail

    aku pon kena jgk dpt bill u mobile..padahal x penah gune langsung pon..simcard dia cume wat hiasan je…aku pon kena tipu ngn salesman ckp prepaid…aku amik jela sbb malas nak layan sbb asyik dok desak2 rimas la…kalo tau bil aku x amik….dtg bill first aku tepon lau mobile asal kena bayar padahal x penah gune…pastu dia suh wat police repot …the aku wat la…abis wat aku mtak la restu bpk aku nak p service centre nak settle problem ni tiba2 bapak aku halang… dia nckp kalo anta repot polis kita boleh kena teperangkap lagi dalam game dia sbb dia blh pangil laywer dia ckp kte wat laporan palsu…..then sampai skrg x settle g dah masuk bil bulan yg ke empat ….ni nak p anta surat la kat dia ckp x penah gune servis dia…malas nak layan sbb tgh dok blaja kt uitm

  50. wanmus

    kalau ada lawyer, gi serang u mobile tu terus..kalau malas, gi terminate dulu

  51. CrowZZ

    saya pun terkena gune broadband dia kata sebulan 68 sekali sampai bill 365.xx omg bankrup aku camni

  52. DENNIS

    kalau minta potongan boleh tak ??

  53. DENNIS

    saya kena juga line celcom dan digi ..tetapi saya ada pergi jumpa customer service…. cuba nak settle bill bill yang saya hutang …dengan runding potongan 70% – 50% mereka terima rundingan saya tetapi mereka mahu saya fullsettlement ….walaubagaimana saya cuma boleh settle ansuran je after potongan diskaun…tetapi mereka tak terima …saya sangat susah hati ….ajar lah saya..ada apa cara lagi boleh saya settle bagi mereka secara ansuran after diskaun dengan celcom dan digi…

  54. DENNIS

    saya kena juga line celcom dan digi ..tetapi saya ada pergi jumpa customer service…. cuba nak settle bill bill yang saya hutang …dengan runding potongan 70% – 50% mereka terima rundingan saya tetapi mereka mahu saya fullsettlement ….walaubagaimana saya cuma boleh settle ansuran je after potongan diskaun…tetapi mereka tak terima …saya sangat susah hati ….ajar lah saya..ada apa cara lagi boleh saya settle bagi mereka secara ansuran after diskaun dengan celcom dan digi…

  55. bijoi

    kawan aku x sampai sebulan da kena byr rm159…cina promoter tu punya la kata aritu “lu angkat nnti bulan kedua baru byr rm48 maa”..tup2 xsampai sbulan da kena byr seratus lebih..aku g sana tanya balik bleh dia kata x tau…stupid u mobile..btw kawan aku amek broadband yg bulan2 rm48

  56. sherry

    saya juga tertipu spt mana rakan2 sekalian kena. jadi saya telah pun membuat aduan secara online di website2 berikut:

    1) KPDNKK ( http://e-aduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2 )

    2) NCCC ( http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan )

    3) email kpd CFM: aduan@cfm.org.my

    4) CFM aduan online ( http://www.complaint.cfm.org.my/ )

    5) SKMM ( https://aduan.skmm.gov.my/eaduan_c/edaftar.cfm?new=yes )

    mari lah kita bersama2 memperjuangkan nasib pengguna yg tertipu supaya ramai masyarakat di luar sana tidak menghadapi perkara serupa. tulis satu email, copy paste email tersebut kpd bdn2 di atas.

  57. tipah tertipu oi

    salam…sy pom sama mcm kawan2 semua, skang sy ade kt alor setar, semalam mak kol ckp bil umobile smpai, mule2 tu memg sy ade pkai, then after 1 week, xpakai trus dh…tp smpai bil kt rumah…nk terminate, rse nye kt alor setar xdek…kwn2 y thu, memang pusat servis die ade kt times square jek ke? kt c tu jek ke y boleh kite terminate no tu? stress sgt skang…sume marah2 sbb pasal ni…harap kwn2 boleh tlong sy…tq

  58. noni

    ada tak y mobile centre kat kuantan phg?? coz saya pon kne kes yang sama..

  59. nana nur

    sye un kne tipu gak..saya duk phg n blaja at sintok..nak settle melalui service centre at kl mmg susah…tapi alhamdulillah dah settle..org umobile penipu neyh kalau kite kol dyer akan suruh byr jer..jangan sesekali bayar kalau x gune…saya un dpt sim kad free..pastuh bil naek bulan2 padahal 1 sen x gune lngsung…buat aduan at KPDNKK..org u mobile akan terminate terus akaun kite…neyh linknyer

    http://e-aduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2

    ..bagi report detail dari A smpai Z… :))

  60. alin

    after da wat aduan nie,,then kte nak wat ape??mcm mne nk tau u mobile dah terminate akaun kte ke blom?

  61. aznye

    saya n kwan sy pown kna..kna byar smpai 9ribu..pdahal kmi x gna pown..mcm mna kmi nk byar..sdngkn kmi nie student lg..

  62. tipah tertipu oi

    tu lah…bg sim card free, then ckp no tu no top up, just top up then boleh gune…nih bru nk wt aduan lah ni, tq…kire xpayah pegi KL lah ni? boleh settle melalui aduan ni jek ke?

  63. nana nur

    dyer akn bg surat terminate melalui emel… slain report at kpdnkk..saya juga wat report at http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan

  64. nana nur

    yup…tak payah g KL..nnti pihak KPDNKK & NCCC akan bg maklum balas ttg report kita shari atau 2 hari lepas kita report..lepas tuh dalam masa sebulan pihak UMOBILE akn bg maklum balas terminate…pihak UMOBILE akn bg surat terminate melalui emel…

  65. nana nur

    ini contoh aduan yang saya buat at KPDNKK & NCCC…Alhamdulillah semuanyer dh settle
    _______________________________________

    Pada 13 Julai 2012 saya telah menerima sim kad secara percuma daripada agen u mobile di perkarangan hentian bas titiwangsa. Oleh kerana merasakan sim kad tersebut percuma saya telah memberikan kad pengenalan kepada agen tersebut untuk dibuat salinan. Selepas pembelian saya cuba mengaktifkan no tersebut tetapi ralat berlaku. Oleh itu, saya mengambil keputusan untuk tidak menggunakan langsung sim kad tersebut. Bulan-bulan berikunya saya telah menerima bil telefon yang makin lama makin bertambah jumlahnya. Saya telah pun menghubungi pihak u mobile untuk menghentikan akaun saya tetapi mereka tetap berkeras menyuruh saya membayar perkhidmatan yang tidak pernah saya gunakan. Pada 29/11.2012, jam 11.35am agen u mobile iaitu en Farid di bawah talian 03-41072018 telah menyuruh saya membuat pembayaran sebanyak rm 226.90. Pada hari yang sama tersebut juga saya menerima sms daripada nombor 0123580966 yang menyuruh saya menjelaskan bayaran sebelum 5 dec 2012. Saya tidak akan membayar perkhidmatan yang langsung tidak saya gunakan. Saya hanya memohon untuk menghentikan akaun u mobile yang bernombor 1.18299882.

    _______________________________________

  66. tipah tertipu oi

    tq nana nur…terime kaseh sgt3

  67. tipah tertipu oi

    btw nana nur…kes awak tu dh settle kn? means that, awak dah xde terime bil lg?

  68. mamat bin abu

    report je pada PENGGUNA. biar je diaorang ambil tindakan. takkan lah KERAJAAN nak biarkan PENIPUAN ni berlarutan dan rakyat terus tertindas…..

  69. mamat bin abu

    ya betul tu… jom sama2 kita bersatu… kan ramai diantara kita yang dh jadi mangsa.. mustahil sangat lah kalau aduan tidak dilayan kalau dh rata2 pengguna U-mobile dah ditipunya…

  70. nana nur

    yup..bil dh tade..surat terminate un ade dipos ke rumah jugak..yg penting kita dah ade surat terminate..kalau ade pape isu pas neyh..bole tunjuk bukti surat terminate tuh