PAS Beli Kapal Terbang?

Penulis: wanmus Kategori: Kapal terbang | Politik Tarikh: 20 October 2009 | 57 komen

kapal-terbang-pas1

Betul ke PAS telah membeli sebuah kapal terbang? Besar pulak tu. Tengoklah gambar kat atas tu. Logo bulan putih dan keliling hijau..sebijik memang logo parti PAS kan? Tapi tak pernah pulak masuk berita yang PAS beli kapal terbang..haaa..

Dahlah, korang jangan tertipu. Tu logo je sama kat ekor kapal terbang tu tapi bukan PAS punya tau. Habis sapa punya? hahaha..saya pun tak tahu.. ni gambar saya amik masa flight dari Penang aritu mendarat kat Airport Senai. Tapi serius, memang terkejut tak percaya..Sebab tak pernah tgk pulak parti politik kat Malaysia ada beli kapal terbang besar tu..hehe

kapal-terbang-pas2

So, jangan salah faham. Rasanya tu dari negara arab kot sebab kat tepi kapal terbang tu ada tulisan arab dah..



  1. rohaizad

    Wahahahah…. !!!
    Betul-betul spekulasi lah entri ini!!

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    tau xpa..
    ingtkn betoi betoi Pas punya.. huuuhuhu

    [Reply]

  2. wanmus

    memang panas pun..haha

    [Reply]

  3. kenwooi

    hahah..
    good one! =D

    [Reply]

    wanmus Reply:

    just a nice candid picture to share :)

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    thanks for sharing wanmus.
    mmg cpat snap nya..haha

    [Reply]

  4. Ezad

    Wahahaha..kalau betul2 pnya mcm manalah agaknya..hehe

    [Reply]

    wanmus Reply:

    Tak tahulah..tapi pelik jgk ek kenapa diorang cat ekor kapal terbang macam logo PAS? ke memang kapal terbang PAS?

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    kalau2 betoi tu..
    jeles la org umno..
    pakat2 buat kapal trbng sndri la.

    [Reply]

  5. Kujie

    almad albab yang punya…hahaha

    [Reply]

    wanmus Reply:

    Haha..haa tu ada tulisan arab, boleh kak g tumpang gi jengok suami..hehe

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    ada ada ja kak jie..
    ali baba yang punya tu..
    haha

    [Reply]

  6. Adney

    wawawa….. spekulasi khas dari wanmus…… hehe

    [Reply]

    wanmus Reply:

    cerita panas ni

    [Reply]

    jutawansenyap Reply:

    panas panas kiter tengok wikileaks nih

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    wikileaks mmg panas panas ja berita depa..
    tapi tipu ja byk..haha

    [Reply]

  7. Najmi

    perrghh…mmg panas sgt cter ni bro…sbb 1st impression yg tekeluar dlm kepala otak ble tgk title tu…tepikir lak mane plak pas dpt duit utk kapal terbang..ingatkn de skandal ngn tony fernandez…hahahah =0

    p/s: bro ble lg nk bli kapal terbang lak??rasenya msti da kaye sgt skunk ni..hehehe =p

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hehehe..nak cekau mana duit banyak tu. Dari perabih beli kapal terbang, baik besarkan bisnes..hehe

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    ada rezeki beli la wanmus..
    mesti gempak 1 malaysia..haha

    [Reply]

  8. nuaeman

    hahaha.. tapi kalau malaysia punya kapal terbang kaler camtu mesti kene ubah serta merta macam logo petronas dulu..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    logo petronas dulu pun cepat2 kene tukar arahan kerajaan..heehehe..

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    kerjaan kita ni x leh tgok kala hijau ka..
    fobia ka apa ni..haha

    [Reply]

  9. yoy

    haha..
    agak2 r..
    pas wat roket g bulan trus..
    xmen kpal terbang nih..
    huhu

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hahaha..harap2 macam gitu ar

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    haha.. kalau buat roket lagi la gempak..
    ke bulan plak tu

    [Reply]

  10. mazuki blog

    erm…sebijik lambang pas…haa

    [Reply]

    wanmus Reply:

    sebutir..tu yang agak suspicious tu

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    sebiji sebiji lamang pas kan..
    mmg x dak beza..

    [Reply]

  11. ZudieRahman

    Saudara WanMus mmg peka terhadap keadaan sekeliling… saya pun terkejut mcmna cerita PAS beli kapal terbang banyak org tak tahu…tiba2 terkeluar je kt sini….dalam TV pun tak keluar… hehehe….

    Jadi bila kita fikir pada bahagian lain – Mungkin Pilot kapal terbang tu pun akan terfikir benda yang sama bila mula2 sampai Malaysia dan nampak bendera PAS…Mungkin dia akan cakap camni….

    “Macam logo syarikat aku jerrr”… .. (Gurau jer ;-) )

    P/S : Berbangga dengan keunikan Malaysia yang pelbagai kaum/politik/kepercayaan..

    Aperpun terima kasih saudara berkongsi pengalaman…

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hehehe..saya tengok mula2 tu memang terkejut. mujur sempat amik gambar panas ni..hehe

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    wanmus mmg laju klu mncari benda baru ni..
    malaysia kini pn kalah..haha

    [Reply]

  12. Kobot

    haha.. ingatkan betul2 PAS dah beli kapal terbang huhu..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tapi sebijik macam logo pas kan?

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    kalau betoi kan best..
    pastu ada la pulak lmbang kati..haha

    [Reply]

  13. Nikuve

    Um.. posting ni buat terkejut je. Well, memang nampak macam bendera PAS pun.. Tapi tak rasa terkejut pasal tajuk post. Takkan nak beli kapal terbang utk apa?.. hehe..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    haaa.kan dah cakap sebijik macam bendera PAS..tapi kapal terbang sape punye ni?

    [Reply]

  14. cookdong

    saya tak nampak pun tulisan arab? wanmus.com adelah..hehe

    [Reply]

    wanmus Reply:

    adalah kat kepala kapal terbang tu..memang tak nampak sebab dah jauh tu..

    [Reply]

  15. awe_9

    keh3. wanmus punya tu.. sebab ada tulisan wanmus.com..ini kapal terbang bukan PAS yang punya….=p

    [Reply]

    wanmus Reply:

    Alhamdulillah..hehe..nanti doalah ramai2 supaya saya mampu beli kapal terbang sebijik nanti..:)

    [Reply]

  16. abdfatah

    petronas daaa

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hehe..kapal terbang petronas lama ke? apsal ada tulisan arab? hehe

    [Reply]

  17. hasbul

    SAYA CADANGKAN ANTA GMBR KE MALAYSIAKINI
    JADI FAMOUS SIKIT NAMA WANMUS DALAM ARENA POLITIK
    BUKAN SAHAJA PERNIAGAAN SAHAJA:)

    [Reply]

    wanmus Reply:

    perghh kan nanti silap2 kene saman..huhu..takpelah

    [Reply]

    Ronaldmohoni Reply:

    Betul tu bro wanmus. Lagi para kalau kena saman 10 juta. hehe..

    [Reply]

  18. Raja Kamil

    Jgn bagi orang BN baca, kang kapal terbang tu tak dapat mendarat kalau tak tukar kaler ekor dia ;)

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hehehe..duk tggu jugak kot2 menteri @ YB mana2 nak reply..or nak buat statement

    [Reply]

  19. joe

    Jangan sebar sesuatu fitnah kalau anda sendiri tak pasti sebab ianya boleh menjatuhkan maruah dan imej org lain…. bayangkan kalau org memburukkan kita sedangkan kita sendiri pun tak buat perkara yg org kata tu… gambar pun kabul tapi pandai buat tilikan..cam hampeh la ko ni…

    [Reply]

    Poziabb Reply:

    @Joe;
    ko ni dak politik ke biz nyer org? bangkali ko tgk pic jer tp x baca post kut!? ato bangkali ko baca tp x paham krn ko nye otak da tesumbat & shock ngan pic / tajuk post…
    ps – aku baca sekurang2nya “tiga kali dalam tiga waktu” sesuatu post sebelum tinggalkan komen…kerana aku seorang yg ‘BANGANG!’…hu3

    [Reply]

    wanmus Reply:

    ntah sengal ke ape..lenkali baca betul2. macam surat khabar mana2 pun, tajuk mesti gempak walaupun ceritanya just ayam mati kena langgar. pastu kan tajuk tu ada tanda soal, so ianya tanda tanya dan bukannya fitnah..aduss susah betul

    [Reply]

  20. ted

    dah terlambat… ekor kapal tuh dah tukar kaler lain dah.. mesti orang BN suh tukar… cis..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    oo ye ke..hehe..tu kapal terbang sape bro?

    [Reply]

  21. itee

    Aduhaiii…. wat terkejut jerrr.. nampak mcm serupa.. tapi mrmg serupa..hahahah.

    [Reply]

    jutawansenyap Reply:

    memangnampak serupa dan sma cuma berbeza daaa

    [Reply]

  22. jutawansenyap

    WAH nih nak kire fitnah ker ha ha ha
    hijau hijau

    [Reply]

  23. Ronaldmohoni

    Mungkin kapal terbang dari luar negara kot.

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    mmg dari luar..
    kan ada tulisan arab tu.huhu

    [Reply]