Cara Mudah Hack Account Facebook, Web Dan Blog!

Penulis: wanmus Kategori: Blog | Godam | Hacker | Pencuri | web hosting Tarikh: 27 June 2011 | 44 komen

Wahh panas topik pagi ni..Yerlah aritu riuh katanya ada team rileks dari Malaysia yang serang atau hack web kerajaan. Ni wanmus pulak nak ajar cara nak hack akaun facebook atau web ni…Nak kena tangkap? hmmm..jadi macamana cara mudah sebenarnya hackers ni hack satu-satu akaun tu ye? Nak tahu? meh nak ajar..

Hmmm..ingat wanmus berani ke nak ajar? kan tak pasal2 mcmc block akaun ni atau server ni..hehe..

Cuma nak bagitahu keadaan sekarang ni yang cara nak hack bersepah kat dunia internet ni..tak caya? tengok gambar kat bawah ni buktinya:

Haaaa..kan banyak tu laman yang sediakan cara nak hack..ada 135 juta laman web yang berikan info tersebut kat google..Apa maknanya ni?

  1. 1) Betapa mudahnya suatu akaun atau web itu mudah digodam atau diceroboh pleh hackers. sebab panduan telah diberikan
  2. 2) Hackers akan lebih seronok jika jumlah laman web atau blog yang digodam lebih banyak berbanding team hackers lain..diorang ni ramai, siap ada team lagi tu.
  3. 3) Tiada satu pun sistem yang benar-benar selamat sebab bank pun kena godam..laman web kerajaan US pun pernah kena godam..jadi? akaun korang lagilah mudah diorang nak godak tau.
  4. 4) Peningkatan jumlah penggodam akan sentiasa meningkat. yerlah ramai mana orang boleh belajar jika panduan begini bersepah kat internet..free pulak tu.

Hmmmm…tu yang pening..bila dah ramai reti nak guna internet cara tak betul ni, susah jugak. Saya pernah juga ditawarkan aritu akaun kad kredit yang diorang dah hack..giler apa..tapi memang saya tolak lah sebab memang tak halal benda tu..dia kata, janganlah guna untuk beli makanan, belilah benda kat internet dan janganlah guna lebih dari 100USD..haaa…siap ajar lagi cara nak guna..tu akaun kad kredit..pastu ada lagi diorang tawarkan akaun streamyx.

Jadi macamana ni?

Komputer ni, hanya ada 1 cara baca..jadi semua pelajar komputer mesti tahu cara ni..jadi apa jua yang dibina untuk komputer, mestilah cara asasnya yang sama..macamana pelik sistem tu, mesti cara bacanya sama..tu lah antara sebab mudah akaun facebook, akaun hosting, web dan blog untuk dihack. tapi mungkin berbeza dari segi susah atau mudahnya nak godam. Lagilah jika guna open-source seperti wordpress, joomla, opencart dan lain-lain..walaupun kita bina sendiri theme, mesti ikut cara asas wordpress kan? haaaa..tu lah mesti ada cara untuk dihack..

Susah kan sekarang ni?

Jangan risau, kita cuba yang terbaik..iaitu:

  1. 1) Pastikan password tu sangat susah nak diteka..TOLONGLAH JANGAN tukar password ke password mudah sangat..macam admin123, pas123, pass234 dan lain-lain. Ramai yang saya bantu antaranya dah tukar password ke password sangat mudah. Kalau boleh tukar ke password yang takde 1 cerita dan selitkan nombor yang tidak mengikut turutan..contohnya makan2selipar, banktipu357, hack192mudah dan sebagainya. satu lagi, tolong jangan buat password dalam maksud BI..wat password dalam BM..
  2. 2) Pastikan username tu lain dari domain atau email berkaitan. Contohnya jika domain kita hostingaku.com, sistem hacking tu akan cuba dengan ringkasan domain tersebut antaranya hostinga, hosting1, hostaku, dan seangkatan dengannya. Ni memang common untuk hosting provider akan buat. Tapi kalau kat JOMHosting, kami akan tukar usernamer tersebut ke suatu yang susah sistem ni nak teka..walaupun ada client cakap susah, tapi susah itulah yang selamatkan akaun mereka dari di hack.
  3. 3) Jangan gabra atau kalut..jika web atau blog kena hack, cuba hubungi pihak hosting provider untuk recover web tersebut.

Hmmm..so macamana bila dah tahu memang mudah nak hack?



  1. mhnizam

    ada satu blog saya dihack dan alhamdulillah sempat gak pihak hosting recover balik…hackers ni diorg memang hobby diorg untuk hack..takde tujuan pun kadang2 just hobby.tp ada gak yg nk ambil kesempatan mintak duit.

  2. wanmus

    tulah..diorg ni saja2 nk test power..habis orang lain jadi susah

  3. luna qiszara

    hacker yg jahat ni yg xde karisma dan kredibiliti..macam rileks crew tu, diorang ada prinsip, diorang cuma akan hack untuk test sistem security sesuatu web, dan diorang akan pulangkan balik web tu.. ;)

  4. ilhamic

    itulah pasal…

  5. wanmus

    ada juga hackers baik tau..hackers jahat kat US tu ada yang bantu kerajaan dapatkan hackers jahat

  6. wanmus

    kalau ke arah kebaikan takpelah, macam hack laman yang memburukkan agama dan negara ke

  7. titan

    kalau kena hack, terus tanya hosting provider. Biasaya, diorang tahu macam mana nak setelkan masalah tu..

  8. Juan

    Mula dari pagi ahad lepas, sampai harini 3domain saya di hack. Dah setel, kena lagi. Dah tukar password sume dah, kena juga. Ape nak buat lagi ye?

    Lagi 1, lepas dah ok tu, loading blog sangat lambat.. :( Sedih je tengok..

  9. ciksembang

    sebaiknya kita jadi ethical hacker

  10. TanyaLelaki

    buat pswd bahasa jawa pun ok kot.. ireng jentel.. hoho

  11. mdazlan

    perghh..mmg makin ramai yg jd hackers nnt..dlm Youtube pon dah banyk video yg ajar pasal hack..adooiiii..

  12. Ronaldmohoni

    semakin mudah untuk mempelajari teknik-teknik hacker nih. saja kot, nak lepaskan tension.

  13. mohd syafiq

    Hack pun satu ilmu… kalau takde yang hack dan pihak yang buat virus. kepersky xleh cari makan. win2 situation

  14. sabree hussin

    kena jadi lebih pandai dari hacker ni

  15. wanmus

    takpe..letih kalau nak pikir hackers ni..yg penting pastikan password kita tu susah untuk kita hafal..

  16. MaxMonic

    Biasanya yg kena hack ni sebab banyak guna user password sama untuk semua applikasi. Pegi daftar dekat website apa ntah pun guna user password email. Memang senang la nak kena hack.

  17. raz

    wanmus,cuba la letak gambar muka tu senyum sikit,x tgk cermin ke bang?

  18. aimannajmy

    erkhh makin menjadi2 skang budaya hacking

  19. khecik

    mcm mane nak call hosting provider tu ? fb saye kene hack laa :(

  20. nazzrul fikry

    saya nak beljar hack sebab page saya kt fb da kene hack dgan haramjadah mane ntah ni nak blas dendam la ni.

  21. wanmus

    tu ar..kalau dah kene hacked ni rasa macam nak lempang2 je hackers kan? dah bertambah kerja nak kene setelkan..

  22. aisyi

    page sy kena hack… huhuhuhu.. nak ambik balik page sy!!! ajar sy mcm mane nk hack plz…

  23. aisyi

    sape2 bole tlg sy.. bg tau sy tenteng hosting provider

  24. aisyi

    huhuhu…. tolong sy… page sy kena hack.. :'(

  25. aisyi

    page sy pun… sy tau sape yg dah hack sy… tp nk hack dye balik mcm mane????

  26. khairul hafizi bin abd karim

    abg mcm mne nk pecah kan facebook…sbb facebook sye pcah…..mcm mne nk wt yew abg………nie email sye…khairulhafizi63@yahoo.com…..nie nber fon sye 0176623340……

  27. khairul hafizi bin abd karim

    mcm mne yew.sye dh pning nie…puas sye cri dlm internt abg…..khairulhafizi63@yahoo.com.nie email facebook sye……

  28. AMiRuLz7 Rileks Crew

    Aku hacker heeee :D

  29. miss hackerz

    my fb had been hack by stranger…i hate this!!!

  30. wan kudat

    hacker nie.. tak ler hebat sangat… kalau hebat kenapa mereka tak hack semua yg ada kat internet.. biasanya yg kena hack tuu ada musuh dlm selimut.. mcm fb,, yg hack tuu. u punya friend sendiri yg cari code reset….

  31. jad

    byk cara mudah lagi nk hack dol…korang tukarla pssword ape pun ..klu da pakar pro hacker yg buat ttp boleh buat..kecuali korang pakai securty khas tuk fB korng

  32. anyss

    anys pon mmg takut sgt dengan sistem hacking ni ,, takut dgn apa yang kita bina , hncur macam tu saja ;( ada x tuto nak hack blog orang ? anys nak tahu sebab nak elakkan drpd dihack , amin

  33. ika megan

    , abg boleh tolong tah hack BLOG sy yg ni , sbb sy lupa pasword & emailnya sekali . ada gambar saya , nk tlg remove kalau boleh deactive sekali lah http://luffox.blogspot.com ni alamat blog saya .

  34. liza

    fb sy kene hack ni,,mcmna nk buat…please kekwn semua…tolong sy….

  35. nana

    abg.. fb sy kena sekat lah..xleh komen n bls msg.. boleh tlg x

  36. nana

    ples kengkawan tlg sy

  37. wanmus

    tu kene contact pihak fb sendiri, takleh nk wat apa2 dah

  38. mynamesss

    jgn slah kn hacker sma..bnde ny hobi n xley nk buang hbi ny..sbub hbi sgt sqonok………..:pooop:

  39. Elna

    Fb sya kena hackd,…hosting provider 2 mcm mna?

  40. Insan Lemah

    Assalamualaikum…
    Mcm mana nk close (Deactive)FB yg di hack..
    FB yg di hack tu terdedah aurat…
    Nie emailnya ellamiyuka@yahoo.com
    spe pandai tlg musnahkan Acount to..

  41. suryani

    salam sy nak tanya knp FB sy tak leh nak buka.. sy selalu kena kenal pasti kawan2 yg ada kat situ… dah 3-4 akaun fb sy kena mcm tu.. tolong siapa yg boleh tolong :'(

  42. dede doank

    ajarkan ana jadi hacker plis

  43. ika aina

    Fb sye kne HACKS !!ad org tkar laluan !! Bley sye dppt blk x fb 2 !! BANTU SYE

  44. ika aina

    Tlg sye fb sye xley bka niehy email syee
    Anak.kedah2020@yahoo.com