118 Comments

← Previous Page 3 of 3
  1. haiqalnukman

    bro. aku punye debit card history dh kene deduct. tpi x kuar 4 no. die kuar 10 nombor. so antara 10 tue mane 4 nombor yg jdi kodnye? tolong aku bro. tang tue aku sangkut.

    [Reply]

  2. fazd

    Bro sy nak tanya, macam mana nk tukarkan matawang malaysia ke US dolar??
    boleh tunjuk atau terang pada saya step-by step x? agak susah saya ikut penerangan paypal sb matawang malaysia tidak ada dalam tukaran matawang asing.

    [Reply]

  3. khai

    nak tanya pendapat antara paypal & alertpay…mana yang bagus…saya dah daftar paypal tapi masalahnya saya kat maybank2u takde maybank secure online shopping registration….apa yg saya perlu buat….

    [Reply]

    Reply:

    paypal sebab dia no 1 di dunia. tu sebab awak tak apply lagi kad ceri debit kad tu kot..takpun cuba tanya maybank customer service, nanti diorang akan cek

    [Reply]

    khai Reply:

    saya dah ada kad ceri debit kad…tapi maybank2u xd secure online shopping registration….kalo guna alertpay sama tak pendaftaran dengan paypal..

    [Reply]

    Reply:

    tu tak pastilah..kene tanya pihak maybank sendiri. maaf, saya tak pernah guna alertpay.

    [Reply]

  4. wani

    salam..awk kata tggu 12-24 jam (step 4)
    lpas 2, ble sy n continue,,die kta dh expired..nape?
    salam
    btul ke 12jam?
    duet kt bank dh kena tolak..
    pas2 sy try g skali dr step 1..
    die kta

    This card has been disabled for entry into the PayPal system. Please add a different card. You may also contact us using this form.

    mcm mn ni?sy dh fenin

    [Reply]

  5. nak tanya, semalam ada top-up duit dari akaun bank CIMB ke akaun pay-pal, masalahnya, kenapa x masuk2 dalam akaun, sedangkan dalam activity list, ada penerimaan wang tu. dia kata kena accept, button mana yang accept tu? cari2 x jumpa2.. :'(

    [Reply]

  6. RUS

    Salam

    Saya nak bertanya, bagaimana ya ingin membuat Akaun Paypal??

    Saya dah try sign up for more than 10x tapi still tak boleh.
    “incorrect information”

    Tapi dah cek dan betulkan still x boleh jugak.. HOW??

    Saya kene create juga Paypal untuk mudahkan orang luar untuk membuat pembayaran. Terima kasih. Pertolongan sangt2 saya hargai.

    [Reply]

  7. thespy

    saya rasa baik kol je careline. suh diorang tlg register kan. mcm sy..:)

    [Reply]

    john Reply:

    bro THESPY, nak tanya, suh careline maybank register debit card untuk Paypal ker?

    [Reply]

  8. […] Untuk verify akaun PayPal, korang perlu ada kad kredit atau paling busuk pun kad debit. Ada akaun Maybank? Kalau ada tapi masih guna kad Maybank yang biasa, boleh upgrade kad Maybank korang tu jadi kad debit. Kemudian verify PayPal dengan kad debit Maybank. […]

  9. fiefi

    hi abg wanmus..nk tanya nie. Ok kalau kita dah bukak akaun paypal langkah seterusnya kita verified akaun tu kan. masalahnya saya terlalu naif dia anta msg kat email dan saya masuk kod dia cakap code salah huhuuu..rupanya kena tungu 12 jam to 24 jam kan…saya dah terclick 2 kali untuk send code verfication. dapat balik ke duit2 tu..kena burn mcm tu jer…plz guide me
    tq
    Jasamu Ku Kenang

    [Reply]

    Reply:

    tu kene tanya pihak paypal..atau call terus diorang (tu kene speaking lah sikit)

    [Reply]

  10. SAYA ADE AKAUN PALPAL.
    DUIT SIKIT DALAM TU HASIL KERJA ONLINE DULU.

    SAYA UMUR 17 DAN NAK ONLINE MAYBANK BANKING !! DR 15 TAHUN LAGI TUNGGU. NAPE DIA BUAT 18 TAUN BARU BOLEH BUAT ONLINE BANKING MAYBANK ?

    BAGAIMAN NI ? #_# GERAM TOL

    [Reply]

  11. Jef

    Sy dh daftar akaun paypal dan apabila saya nak aktifkan mengunakan akaun kad debit maybank pihak paypal minta masukkan kad no. kad no 16 digit depan kad pun saya dah masukkan tapi paypal tak terima, blh tuan tlg bg tau no yg mna perlu dimasukan.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *