Tak Sokong BERSIH dan Anwar Ibrahim!!

Penulis: wanmus Kategori: PAS | PKR | Seks | UMNO | Video Tarikh: 08 July 2011 | 7 komen

Orang Islam sepatutnya sokong apa untuk kebaikan semua umat islam dan bukannya kepentingan diri!! kenapa kita orang melayu islam ni bodoh nak gi sokong benda-benda macam ni..semuanya kerana kepentingan Anwar Ibrahim..ni tengok video kat atas ni..semua pekung Anwar didedahkan..bukan calang-calang tapi bekas peguam dia sendiri Zulkifli Noordin. Dahlah kita tertipu dengan anwar..

ni sambungan part 2..perghh anwar ni main teruk..hoho..kalau orang BN cakap macam ni rasanya ramai tak setuju kan? tapi ni dari bekas orang kuat Anwar..so fikir-fikirkanlah sape nak sokong BERSIH atau tidak!

tak payahlah sokong hanya untuk kepentingan Anwar Ibrahim..nanti pandailah anwar menjawab tentang video seks anwar ibrahim tu..tapi betul ke??semuanya kene tunggu Anwar jawab..video seks satu hal, ni yang kes liwat tak setel2 lagi ni…atau ini semua propaganda politik orang UMNO?? hanya Allah yang tahu kebenarannya

Apa pun kerana BERSIH, ada pro dan kontranya..pronya: kerajaan, SPR, Polis dah buka mata..jangan terlalu lena ditampuk sekarang kerana rakyat melihat..kontranya: kepada rakyat biasa, rakyat mula risau dan takut jika berlaku rusuhan macam kat negara luar sana tu.kalau nak berhimpun saja-saja tak apa, tapi kalau dah jadi rusuhan satu benda pun tak berfaedah..

nak BERSIH sangat, kita perlu bersihkan dulu YB kat Malaysia ni dari pentingkan diri sendiri dalam semua hal..tak kiralah YB BN ke, PR ke..dah nama manusia, tak jauh larinya..insyallah lepas tu, semua benda akan jadi BERSIH!fikir-fikirkanlah



  1. life4hire

    hehe..bila masa Zulkifli Nordin org kuat PAS plak ni? :)

    bro try google sket psl ZN ni…dah google baca plak apa org PR cakap psl mamat ni..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tersilap info..dah edit n tadi tak habis tulis lagi tu ayat tergantung..

    [Reply]

  2. huhu, zulkifli nordin adalah seorang MP yg bermasalah sejak dalam PKR lg… huhu, wallahua’lam…
    anyway, mmg ambe dok suke die sejak DSAI dalam penjara lagi…

    Artikel terbaru:
    Cabutan Bertuah Khas

    [Reply]

  3. shaffique

    tak sokong bersih jugak. ambiga tu baik kena tahan isa je.

    My latest entry : Perkara Yang Tak Pernah Terjadi Dalam Hidup, Hanya Dalam Filem

    [Reply]

  4. MaxMonic

    Bagi aku peranan DSAI sebenarnya memang penting dalam pembangunan ekonomi rakyat (rakyat ye.. bukan negara). Kalau kita tengok TV, negara lain semua puji m’sia bangunan canggih bagai. Itu dari segi bangunan, tp dari segi rakyat. Kilang-kilan kat area aku ni, rata2 berkerja utk gaji RM400-RM500 sebulan.. Kerja macam kuli pulak tu. Tapi yg jawatan besar ni sedap2 je guna RM1.8juta utk FanPage la.. RM24 juta beli cincin kat bini la.. Naik minyak dll.

    Jd dngn kehadiran DSAI akan ada nya keseimbangan politik di mana kuasa utama tidak akan bertindak secara sewenang2nya tanpa memikirkan kesannya ke atas rakyat. Agak2 kalau tak da DSAI sekarang ni, harga minyak dan gula dah sampai berapa dah agaknya sekarang.

    Mana2 pihak yang menang pun x pnting selagi keseimbangan kekal. Ada sesetengh pihak fikir tanpa UMNO tiada internet, tiada pembangnan.. Secara relevannya, pembangunan2 di seluruh dunia banyak bergantung kepada jurutera dan pakar2. Kalau tumpuk pemerintahan bertukar pun, jurutera dan pakar2 masih ada.

    Just my 2 cents..

    [Reply]

  5. aimannajmy

    isu ni banyak pro dan contra… susah nak menilai kalo kita memang penyokong kuat PR atau BN.. masing2 taknak kalah

    [Reply]

CommentLuv badge