27 Comments

  1. Nak tanya, kalau transaction tak cantik tiap2 bulan, blh ker guna current account? akan dapat notis ker klu xbyk transaction bulanan?

    [Reply]

    Reply:

    transaction tak cantik? takde masalah pun. ade je org buka akaun tapi tak bergerak pun..tu hak kita lah, bank xde hak.

    [Reply]

    Wan Reply:

    Aku dah 2 kali ke Maybank Kemaman (a.dokumen dah ok, nak ada introducer b. nak kena dua-dua director sign depan pegawai Maybank – apasalah tak bagitau awal-awal c. nanti saya courier cokumen ke Maybank Kuala Terengganu – seminggu belum sampai), dan sekali ke Maybank Terengggna – resolution salah). Jumpa 3 pegawai dengan 3 penerangan yang tak lengkap-lengkap. Penat sangat dan frust sangat.

    [Reply]

    Reply:

    memang..sangat cerewet..tapi memang berbaloi sebab kebanyakkan payment orang akan bayar ikut maybank..

    [Reply]

  2. bisnes kecil2 an

    berapa bilangan transaction yg dianggap besar utk kita bukak current account nih?

    lebih dari 10 transaction/monthly? 20? 30?

    [Reply]

    Reply:

    besar atau tidak tak jadi masalah. Cuma jika nilai dan bilangan transaction terlalu banyak dalam kiraan satu-satu bank, mereka akan sekat jika akaun tersebut akaun personal sebab mereka risau kita ni seludup duit ke dadah ke ape ke..melainkan guna akaun bisnes..tak ada had

    [Reply]

  3. rashid

    bagaimana pula utk apply current acc utk personal?sa berminat utk kgunaan personal.da call cimb dorang ckp kna introducer.
    Masalahnya,sa xknal sesiapa utk jd introducer sa.tujuan pun nk pkai byr prsonal asb loan n bil tepon jer.gaji sa xtntu msuk,tp kalau rm1k tu nk bukak sa mmg boleh ikhtiarkan..
    Ingat lpas dpt div nk beli motor cash.tp nk byr bulan2 pkai current acc sbb xprlu byr mahal utk aeon..

    [Reply]

  4. ptg td pergi apply bisnes current account di CIMB cawangan dang wangi. perlu ada introducer la plk. nk pergi melawati, ramai plk. kecewa jgk mula2. tp xputus asa, usaha cari branch yg baru2 (dgn anggapan, branch baru kurang sale). jumpala di D’Wangsa (blkg Wangsa Walk). branch tuh mmg lengang. walaupon lunch hour. xperlu introducer pon. deposit RM1K. saya xdpt ATM kad dan CIMBClicks sbb partnership. kalau sole proprietorship dapatla katanya

    [Reply]

  5. Memang amat bercadang untuk buka CIMB CA. Pelanggan dah keliru kenapa kena bank-in ke akaun personal walau pun akaun personal CA. Pejam mata je la 1K tu walau pun sales tak sampai 1K pun tiap-tiap bulan. Boleh keluarkan 900 kan lepas tu?

    [Reply]

  6. bro own

    betul ke c.a ni kat cimb xperlu intredeuser…saya buka kat maybank..ya rabi…mmg susah bebenor…saya mmg nak buka lama dah c.a cimb ni sbb bnyak job yg sy buat di bayar melalui cimb bank..kalau betul tak perlu intredeuser sy nak pergi sekarang jgk la..tq atas info

    [Reply]

    Reply:

    betul.. tp ada jgk CIMB yg perlu introducer. kalau nk Maybank, buat di Maybank daya bumi. duit deposit RM2000. kt situ xperlu introducer

    [Reply]

    Reply:

    itu dulu..sekarang dah tak perlu kalau cip ic kita boleh berfungsi dan match scan cap jari

    [Reply]

  7. bro own

    yaka……..kalau mcm 2 kira ca kat cimb la lg mudah…tq atas info2 yg d berikan..kalau personal acc berapa yer cimb?saya dah lupa dah..ada kwn sy tanya…saya dah buka cimb…tp dah lm..so dah lupa dah……

    [Reply]

  8. akaun akan jadi tidak aktif jika tiada pergerakan akaun berlaku.dalam sebaulan berapa kali perlu duit keluar masuk supaya akaun kita sentiasa jadi aktif.

    [Reply]

  9. donattello

    betul ker buka akaun ca cimb mudah tak payah interducer? skg juga kwn pi cimb impian emas buat ca cimb

    [Reply]

  10. dahlan musrin

    saya seorang anggota polis nak buka akaun untuk pembayaran gaji tepi pegawai yang bertugas ketika itu cakap, kalau polis mesti ada surat kebenaran/sokongan dari ketua jabatan utk buka akaun, betul kah bro…

    [Reply]

  11. Salam encik wan,
    kalau sy ingin minta pertolgn encik jd introducer company kami boleh ke? sb skrg da jd mandatory introducer kne ada. pening sy nk crik sb kbykn pki maybank. Harap encik sudi membantu.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *