Kuasai Bahasa Inggeris Cara Mudah Dan Cepat

Penulis: wanmus Kategori: Bahasa Inggeris | Dictionary | ebook | eKamus | Internet | Product Tarikh: 14 October 2009 | 38 komen

panduan-kuasai-bi-mudah-cepat

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan semua. Untuk makluman semua, sehingga ke hari ini ekamus demo telah di muatturun oleh hampir 11500 orang dan masih bertambah setiap hari. Ianya satu jumlah yang WOWW terlalu ramai..Ini menunjukkan ramai yang masih mencari alternatif untuk memudahkan kita belajar bahasa setiap hari.

Jika anda masih tidak ketahui apa itu ekamus, anda boleh terus ke http://myekamus.com/ dan boleh download ekamus trial/demo version secara PERCUMA. Ianya software kamus yang mengandungi 18 jenis kamus beserta sebutan English UK.  Terus ke laman myekamus.com dan anda akan tahu kenapa 11500 orang mendownloadnya.

Kembali ke topik asal. Seperti kita tahu, Bahasa inggeris atau English yang diterima di seluruh dunia memang susah nak belajar kalau tak kena caranya. Saya pun masih belajar BI ni sehingga ke hari ini. Nak tak nak, tetap kena belajar.. :( Jadi terpaksalah saya mencari satu panduan yang mudah dan cepat nak faham untuk elakkan saya digelar BUTA BI.

Akhirnya satu ebook panduan mudah dan cepat belajar BI ini dikeluarkan oleh sahabat saya.Antara RAHSIA yang dibongkar ialah ketahui cara bagaimana anda boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan menggunakan 3 strategi yang dijamin paling berkesan!!! Selain tu banyak lagi benda penting kita perlu tahu di ajar dan dikongsi dalam ebook ini. Bonus pun ada tau.

**************************************************

Awas, anda mungkin tersilap selama ni!

Ketahui 7 kesilapan biasa yang sering berlaku dalam penggunaan Bahasa Inggeris setiap hari secara PERCUMA!

Download PERCUMA di http://norabots.com/ar/x/t.php/1162

**************************************************

Dato’ Rafeah Salim, Bekas Naib Canselor UM dalam satu temubual oleh International Herald Tribune dipetik sebagai berkata:

“The cause of the underemployment I’ll give you one reason for it: English. The only industry that’s really using Bahasa is the government service.”

Translate: “Punca pengangguran saya berikan satu sebab iaitu Bahasa Inggeris. Industri yang menggunakan Bahasa Melayu hanyalah perkhidmatan kerajaan.”

Alangkah ruginya setelah bertahun-tahun menghabiskan wang ringgit, masa dan tenaga menuntut ilmu di menara gading, tidak mampu memperoleh pekerjaan yang baik selepas tamat pengajian hanya kerana masalah bahasa. Kali pertama saya baca ebook English tapi dalam Bahasa Malaysia. Ebook ni sebenarnya nak ubah mind set kita dan beri gambaran sebenar bahawa English itu SANGAT MUDAH! Thanks hafiz. Kita semua nak pandai BI tapi betul ke kita dah pandai?? itulah yang akan diungkaikan dalam ebook ini?

Teknik nak mudah belajar BI juga diajar, tak perlu beli alat mahal-mahal pun nak belajar BI ni sebenarnya.. Caranya? Semua di ajar dalam ebook ini. Akan ada 3 strategi penting yang di ajar dalam ebook ini.. Nak belajar BI? Dapatkan ebook ni dulu dan belajarlah BI, pasti jadi mudah..

Dalam ebook ini, anda akan didedahkan kepada:

  1. Sebab utama kenapa anda lemah bahasa Inggeris.
  2. 3 strategi untuk menguasai bahasa Inggeris.
  3. Persiapan-persiapan penting yang perlu dilakukan sebelum belajar bahasa Inggeris.
  4. 3 tip mudah untuk memahami tulisan-tulisan berbahasa Inggeris.
  5. 3 tip mudah bagaimana hendak menjadi Penulis Bahasa Inggeris Super!
  6. Beberapa kaedah untuk menguatkan ingatan anda terhadap perkataan yang anda hafal.
  7. Panduan memilih kamus yang baik untuk menguasai bahasa Inggeris
  8. 5 syarat untuk mahir BERKOMUNIKASI dalam bahasa Inggeris.
  9. Teknik membina KEYAKINAN DIRI semasa ingin bercakap bahasa Inggeris.
  10. Cara bagaimana anda boleh bercakap bahasa Inggeris secara spontan tanpa berfikir terlebih dahulu.
  11. Ajaran-ajaran songsang guru-guru Bahasa Inggeris anda di sekolah dalam menguasai KOMUNIKASI BAHASA INGGERIS!

==========================================

Tunggu! Ada HADIAH PERCUMA untuk diberikan kepada anda jika mendapatkan ebook ini:

BONUS # 1: Panduan grammar berbahasa Melayu

panduan-grammar-free

BONUS # 2: Kupon diskaun RM 5 untuk pembelian e-kamus di myekamus.com

diskaun_ekamus

==========================================

HARGA?

Jika anda ingin pergi ke kursus-kursus bahasa inggeris, cuba lihat senarai yuran pusat kursus bahasa Inggeris di Malaysia:

  • Pusat A – Yuran untuk Level 1 sahaja selama 8 bulan ialah sebanyak RM 1,840. Kalau 6 level sudah RM 11,040! Deposit yang perlu dibayar ialah RM 360.
  • Pusat B – Yuran pendaftaran yang dikenakan ialah RM 1,500 manakala yuran bulanan ialah sebanyak RM 400. (12 bulan = RM 4,800)
  • Pusat C – Yuran peringkat asas sahaja ialah sebanyak RM 730. Baru asas, belum peringkat sedarhana, pertengahan dan mahir lagi.
  • Jika anda membeli perisian-perisian (CD, audio CD) Bahasa Inggeris pula, harganya tidak kurang daripada RM 2,000.

Sudah pastilah kita tak mampu nak bayar semahal tu.

Tapi jangan jadikan harga untuk pelajari ilmu yang sangat bermakna ini!

order-panduan-bi

LIMITED untuk anda:

Hanya RM 30.00!!

(Untuk 150 pembeli pertama sahaja)

Harga akan dinaikkan kepada RM 40 selepas kuota penuh

Dapatkan di http://norabots.com/ar/x/t.php/1162

P.S: RM 30 sangatlah murah jika dibandingkan dengan gaji atau kenaikan gaji yang mungkin anda akan dapat nanti. Mungkin kenaikan sehingga RM 1000-2000. Siapa tahu?

p.s: Saya pasti anda akan berterima kasih kepada saya kerana mempromosikan ebook sangat berguna ini.

**Tambahan:

Jika anda berminat untuk mendapatkan wang sampingan dengan menulis ebook seperti ini, saya nak berikan anda ebook panduan percuma “Mari Buat Duit Dengan Ebook” hasil tulisan bro JaMaL yang telah mendapat RM125K dalam masa 40 hari sahaja.

LIMITED! Hanya beberapa copy sahaja lagi tinggal akan diberikan PERCUMA. Dapatkan PERCUMA di http://norabots.com/ar/x/t.php/1148



  1. Adney

    sape x beli tu cepat2 la beli. Ebook ni kompom x sama mcm yg dok jumpe depan mata selalu. Sangat berkualiti. 5 star from me to Hafiz Lidin. betul x wanmus?

    [Reply]

    wanmus Reply:

    betul tu. RM30 tapi tak setimpal dengan ilmu kita dapat. sepatutnya ebook ni naik jadi RM100 baru setimpal.

    [Reply]

    saufi Reply:

    wey jgn naik kan smpai 100 sebab aku orang susah la

    [Reply]

    PANAH PERIT Reply:

    RM 100 murah tu… 1000 kot…hahhaha

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    hahaha..
    agk2 la nk smpai 1000..
    mau trgadai moto..haha

    [Reply]

    atil Reply:

    We nk beli gak..aq nk jdi pro jugak cm kor.hehehe :D

    [Reply]

  2. Mantra

    betul tu wanmus RM 100 baru setimpal. Saya fikir ini adalah produk yang bagus kerana memajukan bangsa :)

    [Reply]

    wanmus Reply:

    betul tu..banyak info yang dikongsi dan di ajar..rugi sape tak beli

    [Reply]

    saufi Reply:

    ang pa xleh kata macam tu angpa cuba pikir klu orang yang susah macam mana?
    ok la 2 rm 40

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    betoi betoi..
    berbaloi baloi klu beli ni..
    dpt memajukan bngsa kita

    [Reply]

  3. RASHID ABDUL AHMAD

    Salam,

    Saya berminat untuk membeli ebook. Tapi saya tidak berminat membelinya secara onine kerana saya pernah beberapa kali membeli barang secara online dan iainya pasti akan menimbulkan masalah. Saya harap dapat membelinya secara terus. Oleh itu saya berharap tuan dapat memberi nombor tel agar memudahkan saya membuat temujanji bagi memudahkan proses pembelian.

    Sekian terima kasih.

    RASHID
    KLANG

    [Reply]

    wanmus Reply:

    maaf, saya bukan tuan punya ebook ni, sila cuba hubungi tuan ebook tersebut di http://www.bahasainggeris.com/hubungi.html

    [Reply]

  4. norizan mohd yusof

    saya nak bli tp mslahye sye x de duit…..sye ad minat utk bljr dlm bhsa inggeris tp tiada sumber….bantu lah aq dgn cara yg laen…pleas34…

    [Reply]

    zeyzul Reply:

    bro malu aku bila ko ckp tk de duit , kita org malaysia, org indon kat sini bole cri duit senang2 ko ckp pulak ko tk de duit, itu nmanya pemalas bro,

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    kan dh kena kata pemalas..
    sbar je la..
    usaha tngga kjayaan..

    [Reply]

  5. mar amyda

    tringin nk beli tp x tahu d mane jual eida dh cri d kdai2 buku tp x juga jumpe….huhuhu tringin nk tmbh lg ilmu d dada…

    [Reply]

    wanmus Reply:

    laa, memang tak ada kat kedai ieda sebab ianya berbentuk ebook.boleh terus beli di http://norabots.com/ar/x/t.php/1162

    [Reply]

    manap Reply:

    Alah tak payah beli…..melayu je nak jual…..kalau mat salleh buat ebook…. patut jual RM4000 pun depa bagi free….camni la…hangpa pakat ramai ramai buat keluar sikit–sikit pahtu kongsi la….copy…buat apa nak bazir duit…belum tentu berjaya lagi.

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    tu dh mcm cetak rompak..
    hahaha..
    kesian kt penulis tu.. huhuhu

    [Reply]

  6. amy

    msih harga rm30 ke?

    [Reply]

  7. adik

    sy umo bru 15..x pandai sgt nk beli online..camner erk??

    [Reply]

    wanmus Reply:

    mungkin adik boleh minta ibu atau ayah buatkan pembayaran

    [Reply]

  8. leumas nirbab

    macam mana nak beli ni..saya tak kisah lah kalau saya kena tipu..saya halal je kalau pun ni tipu..apa yang penting saya dapat beljar Bahasa Inggeris dengan sempurna…so,macam mana nak dapatkan buku ini..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    ini ebook tak tipu punya..anda boleh dapatkan di http://norabots.com/ar/x/t.php/1162

    [Reply]

  9. raihan

    can you help me!!!pleasss..sye btol2 nak mahir dalam bi..taon depan sye da kne exam muet..klo muet sye x dpt band y t’baek..mcm mne sye nk jd lwyer….adakah harganya…still lg rm30

    [Reply]

    wanmus Reply:

    Harga RM40. anda boleh dapatkan di http://norabots.com/ar/x/t.php/1162

    [Reply]

  10. mimie

    klau nak wat pmbyaran melalui post ble x???

    [Reply]

    mimie Reply:

    tolong hubngi saya d no 0178150058 jka ada sbrg pmkluman ya krna sya x dpat mlyari intrnet sllu dan sya mmrlukn ebook ini scpat mngkin pless….
    terima kasih..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    maaf, anda hanya boleh dapatkan melalui internet di http://NORABOTS.COM/AR/X/T.PHP/1162

    [Reply]

  11. epolz

    nampak menarik..

    [Reply]

  12. Ronaldmohoni

    Antara Ebook tentang BI yang terbaik. BI penting jika kita ingin masuk pasaran antarabangsa. nak main google adsense pun sepatutnya guna BI, baru masuk.

    [Reply]

  13. yuppy

    dekat kedai biasa ada jual x bku tu?

    [Reply]

  14. nasarudin

    betullah..zaman sekarang memang prlukn penguasaan bhs inggris..tp,susah lar nak ingt meaning dlm bhs msia..can you help me?

    [Reply]

  15. cahayabulan

    agak2 bila beli e-book ni leh ker saya kuasai BI ni mcm selaju air yg kuar dari paip hihihi…dah letih mencari nak belajar BI online ni just translation,nak tau gak grammar gak nnti wat org ketawa jeww…

    [Reply]

  16. siti latifa

    salam..sy ada membeli ebook dalam web ini tetapi sy tidak dapat membuka email sy yg tercatat di atas kerana kata kekuncinye saya terlupe..jadi mcm mane sy perlu buat?

    [Reply]

  17. harliza

    halooo nk order mcm mane??

    [Reply]

  18. acad

    betul ke ni..risau je..beli2 x jadi pandai gak..ahha..

    [Reply]

  19. malik

    salam…nak tanya adakah buku yg berhara rm40 tu kamus atau buku biasa…saya mula tertarik…

    [Reply]

CommentLuv badge