24 Comments

  1. He3…
    Mana2 la..
    Asal jangan sampai menyusahkan banyak pihak terutama penjual.. Susah ati nak naikkan harga untuk tampung kos mengepos atau x.
    Tapi kalau betul kualiti perkidmatan dapat ditingkatkan, bagus lah..berbaloi2..:P

  2. aku rasa akan naik gak even tak banyak..gerenti punya..benda macam ni la yang buat ramai orang nak ambil kesempatan..pantang naik, semua nak naik..tapi bila turun, masing-masing buat tak paham..haha…

  3. yang paling rasa kesannya ialah bisnes dari rumah yang banyak gunakan pos ni..yerlah diorang tak ambil untung banyak..so terasalah jugak kalau kos pos naik

  4. Thank you bro wanmus untuk entri ni. tak perlu dah saya belek online paper yg selalunya ambil masa lama utk loading homepage. tapi rasanya memang lumrah jadi rakyat mana2 negara, apa2 kos yang ditanggung oleh badan gov atau private, consumers yang disuruh untuk tanggung.

  5. Natrah

    Pos Malaysia sama macam company mcm Nationwide, Fedex, Panasonic, Nestle, Sony, etc.. Smua ditubuhkan utk buat untung, sbb smuanya bukan badan kebajikan. Jadi, bnda2 mcm ni naik, biasalah. Kenapa bila TV naik harga kita tetap beli wpon harganya ribu2, tp bila setem naik 30 sen kita perlu salahkan kerajaan? Humm… fikir2kan… ~hnya berkongsi pndapat~

  6. Nizam76

    Thanx kat sapa2 yg support gaji kerani kaunter pos mcm sy yg dah servis 10th tp gaji kasar tak sampai rm1500..nak tanggung anak bini pun tak cukup.naseb baik kerajaan sedar nasib kami setelah 18th mengharap..alhamdulilah.naik gaji sikit pun jadi la..boleh idup pun cukupla.

  7. kos pos naik? ini bermakna kita semua harus berpindah kepada alternatif baharu iaitu… produk digital yang dijual di internet 🙂 tanpa perlukan setem dll

  8. aku rasa akan naik gak even tak banyak..gerenti punya..benda macam ni la yang buat ramai orang nak ambil kesempatan..pantang naik, semua nak naik..tapi bila turun, masing-masing buat tak paham..haha…

  9. hana

    Pada Hana.. terjejas jugalah sbb niaga barang besar seperti comforter set tu… tgh fikir macam mana nak atasi.

  10. Dari tahun 2005 sehingga 2010 sudah berapa kalikah puak-puak KAKITANGAN KERAJAAN ini naik gaji tak ada pulak siapa nak kecoh tapi kalau posmen naik gaji suara tak uas hati bersepah dalam akhbar, tahukah anda dalam tempoh 18 tahun POS MALAYSIA diswastakan dari tahun 1992 sehingga 2010 inilah baru pertama kali kerajaan mengumumkan kakitangan pos naik gaji sebelum ini semua orang sebok nak cari salah kakitangan pos Tahukah anda kami selaku kakitangan Pos Malaysia cuma mendapat 11% itu pun dikira dari gaji akhir tahun 2008 ( INIKAH BANGSA YANG DIDIK SELEPAS 50 TAHUN KITA MENCAPAI KEMERDEKAAN )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *