Kegilaan Nasi Ayam Penyet Makin Menjadi

Penulis: wanmus Kategori: Facebook | Makanan | Nasi Ayam Penyet | Pecal Lele Tarikh: 23 December 2009 | 41 komen

facebook-nasi-ayam-penyet

Perghhh..serius terkejut rupanya ramai juga peminat nasi ayam penyet..patutlah kat tmn u tu asyik penuh je restoran pinang tu kalau datang waktu peak hours sekitar jam 7.45-9.30mlm..tapi bukan kat restoran Pinang, restoran2 lain pun sekitar tu pun penuh..

Buktinya..tak sampai 24jam pun group Nasi Ayam penyet dibina, dah 60+ ahli join group tersebut. Anda juga peminat ayam penyet dan pecal lele (ikan keli)?? join segera group kami di Facebook group – Nasi Ayam Penyet..Kat sini dihimpunkan semua peminat dan bakal peminat (yang nak try) Nasi Ayam Penyet dan Pecal Lele seluruh Malaysia.. Kalau korang ada tempat menarik nak menikmatinya pun leh kongsi disini..

Bukan itu sahaja..kurang 24jam, lebih 30 gambar berkaitan Nasi Ayam penyet telah diupload. perghh memang dah makin menjadi2 kegilaan kepada Nasi Ayam Penyet..Anda bila lagi? Nak tengok lagi betapa berpengaruhnya Nasi Ayam Penyet ni kepada blogger dan im johor?? ok, ni facebook smartzul dan nuaeman..biarlah gambar menceritakan segalanya :)

facebook-smartzul-nasi-ayam-penyet

Dari facebook smartzul

facebook-nuaeman-nasi-ayam-penyet

Dari facebook nuaeman (ahmad fairoz)

facebook-wanmus-nasi-ayam-penyet

Dari facebook saya sendiri :)

nasi-ayam-penyet-pinang2

Baca selanjutnya di:



  1. baem

    ayam penyet kat tempat saya caw-caw di punya sambal,makan sekali nak lagi..he..he

    [Reply]

    wanmus Reply:

    kat mana tu bro?

    [Reply]

    baem Reply:

    kat kuching sarawak…he..he..jauh kan..tak pe..nanti saya postkan.sebelah ayam penyek letak ikan terubok sarawak sekor..wah..panas..panas

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    mak oii.
    jauhnya..
    pos boleh..
    teringin nk merasa ni.

    [Reply]

    Ronaldmohoni Reply:

    ait.. kat sarawak pun dah ada ayam penyet. kena cari kat sabah nih. mana tahu ada.

    [Reply]

  2. hazman aka species1980

    Yeah… bro first time makan ayam penyet ahad lepas ngan parent kat bangi…. mmg besh… maybe nak repeat balik makan sabtu nie….

    [Reply]

    wanmus Reply:

    kalau kena kedainya, memang best sangat nasi ayam penyet ni..

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    kat bangi..
    seksyen mana bro..
    aku rsa kedai yg dkt RHB bank tu ka..

    [Reply]

  3. denaihati

    aku tengok ramai student kat Taman U skudai tu berebut2 makan Nasi Ayam Penyek…nak power pekena kat depan Hotel New York, JB…power beb!!!

    [Reply]

    boy_bersahaje Reply:

    Hahaha, itul;ah Banafe! Yang terbaiik dari ladang ayam penyek nye. datng sekali, mesti nak lagi.

    [Reply]

    wanmus Reply:

    bagi saya Pinang masih tak boleh ditandingi..dahlah murah, sedap dan enak..hehe

    [Reply]

    rohaizad Reply:

    Banafee punya dah habis zaman kegemilanganya… sebab sambal dia still takleh lawan Pinang punya. Dulu masa kedai lama… sambal dia okay, skang dah lari tune nya.

    [Reply]

    wanmus Reply:

    sebab sewa tapak dah mahal kot..harga pun mahal..huhu.

    [Reply]

    cyza Reply:

    Banafe punya aku dah rasa minggu lepas, tak sehebat Restoran Pinang…dan mahal pulak tu….sup pun tak bagi…pelik sungguh

    [Reply]

    wanmus Reply:

    sup kosong kene mintak bro, kalau tak memang dia tak bagi..takleh lawan kan pinang? hahaha..

    Fuhyoo.. :)

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    sup kosong slalunya cm tu la..
    ada kedai bgi siap2.. ada yg kena mintak dulu..

    [Reply]

  4. MokhZam

    wahh…siap ade FB lagik…btol2 sedap ke nasi ayam penyet ni?…klu dulu mase kt tmn u, yg femes ayam goreng pak ali klu x silap…huhuhu

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tu ayam goreng bro..ni nasi ayam penyet..lagi best..really best

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    hahaha..
    nasi goreng pulak dia ni..
    janji nasi kan.. hahahha

    [Reply]

  5. TanyaLelaki.com

    pergh bro.. siap ada fan dlm facebok.com ke nasi ayam penyet ni? best tuh..

    p.s.. er bro mus.. camne nak buat fan sendiri ye?

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tulah specialnya ayam penyet ni, dapat satukan ramai orang..hehe..

    bro nk buat group jgk ke? bro leh klik di http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    hang nk buat fan apa bro..
    klu buat tu.. ajak la kami join..

    [Reply]

  6. [...] ku jumpa dan dengar perkataan ayam penyet ketika berada di terengganu dan tempat lain. Aku rasa wanmus pon [...]

  7. hanturaye

    xde la sedap sngt, saya rase mcm makan nasi biase…

    [Reply]

    wanmus Reply:

    nasi tu memang nasi biasa tapi ayam dia tu yang special..

    fuhyoo.. :)

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    ntah ayam dia org tibai kot..
    hahaha

    [Reply]

  8. reezluv

    kat Ipoh aku dapat kesan lokasi nasi ayam penyet..kang nak gi try kot..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    try je dulu then report siap ngan gambar ek..hehe

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    dh try ke blum ni.
    best x kt sana?

    [Reply]

  9. Cyza Sector » Happy New Year 2010

    [...] make money blogging, gempaknewbie.com, attending smartblogging seminar, enjoying several nasi ayam penyet dinner with my blogger and IM colleagues, began my TNX adventure, social activities with FuhyooFM + [...]

  10. Jom Cuba NASI AYAM PENYET | HazmanFadzil.Com

    [...] membaca post entri bro WANMUS dan bro ROHAIZAD mengenai betapa sedapnya NASI AYAM PENYET.Bertambah la keinginan saya untuk [...]

  11. pk tam sazalli shari

    kalau nak terai nasi ayam penyek super power dan nasi ayam penyek black pepper datangv lah kat gerai pk tam kat pasar tmn u skudai /sekali adda rasa pasti terangkat punya ….awoooooo power beb

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    pehhh..
    dgr hng tulis ni pun dh terangkt rangkat..

    [Reply]

  12. don

    Ayam Penyet….. sibuk satu pekan, bandar cite pasal AP nii. Asalnya datang dari Jawa Indonesia. Saya suka sebab keturunan saya dari sana. So biasa lah makan AP nii. Kami memang lah Jawa tapi saya tak pendei cakap jawa. Sebab di lahirkan disini. Balik kepada AP pada pandangan saya yang sedep dirasa di bandar Johor Bahru ialah di selera Johor Bangunan MARA Larkin Jaya. Gerai No. 11 (Nasi Campur)Cuba lah anda singgah disana. Insyallah u’ll be amaze. we call it the delicious Ayam Penyet. Yang penting sekali ia disediakan begitu bersih, harga pada RM5.50 tersangat la murah dan mereka sangat baik sekali. Cuba lah.

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    sekali aku baca komen hng..
    dh mcm org jawa aku ni,,

    [Reply]

  13. Akhirnya Dapat Juga Nasi Ayam Penyet

    [...] korang semua tahu, dari dulu lagi kitorang memang suka makan Nasi Ayam Penyek kat Restoran Pinang kat belakang Jusco Taman Universiti tu..jadi sebab dah seberapa lama tak [...]

  14. barcelona

    cb try ayam penyet at johor jaye blakang diamond bowling…memang best…tak rugi..(zona ayam penyet)

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hoho jauh pulak tu nak test

    [Reply]

  15. [...] Jadi nantikan report dari kami semua nanti ye. Program ni 1 hari 2 malam. Hari sabtu dan habis ahad ni 25-26hb Disember 2010. Tapi hari ni saya bertolak awal untuk lepak dulu 1 hari di JB..yerlah dulu masa belajar kat JB banyak kenangan dan favorite dan terutamanya mestilah NASI AYAM PENYEK..hehehe… [...]

  16. akuorgkmpng

    Fan facebook tu dh lma x update la..
    update la lgi wanmus.. hehehe

    [Reply]

  17. lien

    assalam… kt terengganu ad x cawangan dy?? teringin sgt2 nk bukak p0se ngn nasi ayam penyet nih… kempunan

    [Reply]

CommentLuv badge