41 Comments

  1. ayam penyet kat tempat saya caw-caw di punya sambal,makan sekali nak lagi..he..he

    [Reply]

    Reply:

    kat mana tu bro?

    [Reply]

    Reply:

    kat kuching sarawak…he..he..jauh kan..tak pe..nanti saya postkan.sebelah ayam penyek letak ikan terubok sarawak sekor..wah..panas..panas

    [Reply]

    Reply:

    mak oii.
    jauhnya..
    pos boleh..
    teringin nk merasa ni.

    [Reply]

    Reply:

    ait.. kat sarawak pun dah ada ayam penyet. kena cari kat sabah nih. mana tahu ada.

    [Reply]

  2. Yeah… bro first time makan ayam penyet ahad lepas ngan parent kat bangi…. mmg besh… maybe nak repeat balik makan sabtu nie….

    [Reply]

    Reply:

    kalau kena kedainya, memang best sangat nasi ayam penyet ni..

    [Reply]

    Reply:

    kat bangi..
    seksyen mana bro..
    aku rsa kedai yg dkt RHB bank tu ka..

    [Reply]

  3. aku tengok ramai student kat Taman U skudai tu berebut2 makan Nasi Ayam Penyek…nak power pekena kat depan Hotel New York, JB…power beb!!!

    [Reply]

    Reply:

    Hahaha, itul;ah Banafe! Yang terbaiik dari ladang ayam penyek nye. datng sekali, mesti nak lagi.

    [Reply]

    Reply:

    bagi saya Pinang masih tak boleh ditandingi..dahlah murah, sedap dan enak..hehe

    [Reply]

    Reply:

    Banafee punya dah habis zaman kegemilanganya… sebab sambal dia still takleh lawan Pinang punya. Dulu masa kedai lama… sambal dia okay, skang dah lari tune nya.

    [Reply]

    Reply:

    sebab sewa tapak dah mahal kot..harga pun mahal..huhu.

    [Reply]

    Reply:

    Banafe punya aku dah rasa minggu lepas, tak sehebat Restoran Pinang…dan mahal pulak tu….sup pun tak bagi…pelik sungguh

    [Reply]

    Reply:

    sup kosong kene mintak bro, kalau tak memang dia tak bagi..takleh lawan kan pinang? hahaha..

    Fuhyoo.. :)

    [Reply]

    Reply:

    sup kosong slalunya cm tu la..
    ada kedai bgi siap2.. ada yg kena mintak dulu..

    [Reply]

  4. wahh…siap ade FB lagik…btol2 sedap ke nasi ayam penyet ni?…klu dulu mase kt tmn u, yg femes ayam goreng pak ali klu x silap…huhuhu

    [Reply]

    Reply:

    tu ayam goreng bro..ni nasi ayam penyet..lagi best..really best

    [Reply]

    Reply:

    hahaha..
    nasi goreng pulak dia ni..
    janji nasi kan.. hahahha

    [Reply]

  5. hanturaye

    xde la sedap sngt, saya rase mcm makan nasi biase…

    [Reply]

    Reply:

    nasi tu memang nasi biasa tapi ayam dia tu yang special..

    fuhyoo.. :)

    [Reply]

    Reply:

    ntah ayam dia org tibai kot..
    hahaha

    [Reply]

  6. pk tam sazalli shari

    kalau nak terai nasi ayam penyek super power dan nasi ayam penyek black pepper datangv lah kat gerai pk tam kat pasar tmn u skudai /sekali adda rasa pasti terangkat punya ….awoooooo power beb

    [Reply]

    Reply:

    pehhh..
    dgr hng tulis ni pun dh terangkt rangkat..

    [Reply]

  7. don

    Ayam Penyet….. sibuk satu pekan, bandar cite pasal AP nii. Asalnya datang dari Jawa Indonesia. Saya suka sebab keturunan saya dari sana. So biasa lah makan AP nii. Kami memang lah Jawa tapi saya tak pendei cakap jawa. Sebab di lahirkan disini. Balik kepada AP pada pandangan saya yang sedep dirasa di bandar Johor Bahru ialah di selera Johor Bangunan MARA Larkin Jaya. Gerai No. 11 (Nasi Campur)Cuba lah anda singgah disana. Insyallah u’ll be amaze. we call it the delicious Ayam Penyet. Yang penting sekali ia disediakan begitu bersih, harga pada RM5.50 tersangat la murah dan mereka sangat baik sekali. Cuba lah.

    [Reply]

    Reply:

    sekali aku baca komen hng..
    dh mcm org jawa aku ni,,

    [Reply]

  8. barcelona

    cb try ayam penyet at johor jaye blakang diamond bowling…memang best…tak rugi..(zona ayam penyet)

    [Reply]

    Reply:

    hoho jauh pulak tu nak test

    [Reply]

  9. […] Jadi nantikan report dari kami semua nanti ye. Program ni 1 hari 2 malam. Hari sabtu dan habis ahad ni 25-26hb Disember 2010. Tapi hari ni saya bertolak awal untuk lepak dulu 1 hari di JB..yerlah dulu masa belajar kat JB banyak kenangan dan favorite dan terutamanya mestilah NASI AYAM PENYEK..hehehe… […]

  10. lien

    assalam… kt terengganu ad x cawangan dy?? teringin sgt2 nk bukak p0se ngn nasi ayam penyet nih… kempunan

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *