Jeles Diriku Kat Korang Semua!

Penulis: wanmus Kategori: hidup seorang blogger | internet marketer | Kerja | Kerja Kerajaan | wanmus.com Tarikh: 09 August 2011 | 14 komen

Jeles..jealous..cemburu..dengki.. dan seangkatan dengannya lagilah..yerlah apa korang dapat tapi saya ni tak dapat..yerlah bila tak dapat apa orang lain dapat memanglah naluri manusia biasa akan jeles dan dengki..tapi apa boleh dibuat, dah ditakdirkan saya sebegini..takdir yang membezakan antara kita..yang memang tak sama tapi mungkin satu hari nanti akan sama..hmmm..apa lah nasib diriku ini..

Sedih tau..nak tau apa saya dengki dengan korang semua?

Ni haaa..dengki kepada yang gi kerja n balik kerja setiap hari!!! Iya serius kekadang jeles rasa tengok..nak jugak rasa pagi-pagi keluar rumah..sampai ofis leh lepak2 dan berbual2 dengan rakan sekerja..ni haa saya listkan apa yang dengki sangat ni..

  1. 1. KORANG? Korang akan keluar rumah awal pagi gi kerja..isteri lambai2 dan cium tangan sebelum gi kerja..kalau tak poser mungkin leh sarapan dulu..hmmm.. SAYA? lepas subuh tidor dulu dengan anak dan isteri sehingga waktu untuk isteri bersiap gi sekolah (wife dan anak saya)..saya pula bersiap nak antar diorang..
  2. 2. KORANG? Sampai ofis leh lepak2 dan berbual dengan rakan sekerja..waktu kerja tu takyah cerita lah..pastu pukul 10pg leh kluar minum lagi..SAYA? lepas makan bersama wife dan antar gi sekolah, saya balik mulakan kerja. Sebab ada staff yang setelkan kerja while saya tak online.
  3. 3. KORANG? Tengahari pulak gi keluar cari makan yang best2..silap2 ada geng belanja..SAYA? sendiri makan sendiri belanja..nak jumpa kawan2 pun susah sebab masing-masing ada komitmen
  4. 4. KORANG? Time kerja tu takyah fikir sangat pasal perancangan ofis sebab perlu kerja je ikut kepala orang atas..orang atas suruh wat kerja tu, buat je.. SAYA? sendiri kena fikir dari atas sampai bawah punya perjalanan bisnes..dari keluar modal sehinggalah kira untung-rugi.. Yup staff ada tapi saya fokuskan mereka untuk kelancaran bisnes..yang lain saya uruskan sendiri..
  5. 5. KORANG? Tunggu je hujung bulan masuk gaji..bisnes ok ke tak ok, tak perlu fikir.. SAYA? sangat risau jika target sales bulan tu tak cecah lagi walaupun biasanya ada lebihan :) tapi risau tetap risau..yerlah bisnes mana tak mahu rugi..kalau sales setiap bulan 15-17K, untung mesti nak tinggi jugak kan? tapi tu ar, kena kawal perbelanjaan diri dan perniagaan.
  6. 6. KORANG? ada je jamuan akhir tahun lah..pot luck lah..jeles tau..SAYA? ni nak wat jamuan ngan sape sangat,,huhu..kawan2 pun yang dari online je lah..kawan2 lain semua susah nk jumpa sebab lain tempat kerja..

Tulah hidup seorang blogger, internet marketer dan juga bisnes owner jomhosting dan ekamus ..Apa pun kita masing-masing ada kelebihan kan? tapi ramai jugak yang bile tau kerja saya ni, semua cakap “wahh bestnya kerja camtu”..yup ada best sebab semua buleh kita susun sendiri tapi ada juga yang tak best..huhu..



  1. akubiomed

    Syukur dengan nikmat tuhan diberikan sepanjang perjalanan ke alam yang lebih kekal.

    [Reply]

  2. siha

    sabar je lah Mus! Rezeki masing2…

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tu ar..tau xpe..tapi cukup bersyukur dengan apa yang ada sekarang..at least tak perlu di bawah orang lain..alhamdulillah

    [Reply]

  3. Mommy Lyna

    wah, terasa banga bila menjadi objek yang didengkikan. wahauuu~~

    [Reply]

    wanmus Reply:

    hehe..memang pun..bila dah lama camni, rasa nak try macam org lain jugakk..tapi tu ar, tanya org lain pulak, ramai nak jadi macam saya..huhu..ohh dunia

    [Reply]

  4. fikri

    ala cik wanmus, ramai org yang nak jadi mcm cik wanmus..xnak duduk dalam rat race…nanti bile dah ramai bola la g makan sama2 hoho

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tu ar..masing-masing dah ada rezeki masing2 kan..semua ada pro dan kon

    [Reply]

  5. MaxMonic

    Hem.. entri ni buat saya berfikir sejenak.

    Agak2nya kenapa ramai yang cuba lari dari makan gaji? Adakah kerana tak nak kerja 8 jam sehari.. walaupun hakikatnya menjana wang secara online pun masih memerlukan komitment yang boleh jadi lebih daripada 8 jam sehari.

    [Reply]

  6. Esempoi

    takpelah, rezeki masing2..
    saya lak fulltime keje kerajaan
    part time IM..

    [Reply]

  7. aimannajmy

    huhu tuh la kadang2 memang terasa agak jeles..masing2 ada pro dan con.. kalo nk rasa suasana ofis yang sebenar.. maka besarkanlah market jomhosting mana tahu leh setanding hostgator huhu dengan ofis yang besar

    [Reply]

    wanmus Reply:

    insyallah..semuanya memang ada dalam perancangan..tak sabar rasanya nak macam tu :)

    [Reply]

  8. titan

    takpe, ko pun dapat apa yang ko mahu, kan? Hehe..

    [Reply]

    wanmus Reply:

    tu ar..alhamdulillah..hehe..

    [Reply]

  9. leyzajamil

    oklah tu wan..
    sibuk kan diri takde rasa sangat yg tak best tu..ye tak?

    p/s : nice la template blog wanmus ni..sy t’ingin jugak nak ber[dot]com dgn wan satu hari nanti. harap ada promotion lagi..

    [Reply]