116 Comments

← Previous Page 3 of 3
  1. faiz

    mm.. aku guna celcom broadband ni.. dlm ms 2 ari je leh abeh 5 gig..donlod speed ok je. aku rs mslh korang ni.. pkai modem hampeh kot.. psl aku pkai modem alcatel.. ade 2 antenna lah. ape lah.. pstuh try guna modem celcom bese nye tuh. peh. tak gerak langsung download.. tak leh bukak fb pon.. so terpaksa jual blk model celcom. bli modem alcatel blk.. btw. aku pkai yg 99 nyer tuh..

  2. faiz

    btw.. ade orang yg tau care nk buang throttling speed after usage 5 gig tuh.. sape2 bleh ajar tak? pls.. thank u..

  3. harzy

    kalau dah sign kontrak 1 tahun..kalau baru guna sbulan dua jep,apa akan jadi kalau kita nk stop langganan broadband tu??

  4. MAHER

    ape maksud u “yang unlimited tu usage broadband je”?mcm hal kecik je bunyinye.saudara saudari, bukan hal kecik kalau speed internet yg kita bayar tiap2 bulan ni dah dia org control mengalahkan siput babi lambatnya bila dah sampai 5gb download.nak pakai sampai lebam kepala hotak hang.tau ke 5gb tu besar mana je?kita bayar rm98/rm68 utk sebulan tapi kita cuma dapat pakai tak sampai seminggu, sbb dah sampai 5gb download, jadi speed internet kita dia org reduce sehingga baru nak bukak google pun kena tunggu sampai 3-4 btg rokok gudang garam habis dihisap belum lagi terbukak.kalau nak speed normal balik (reset ke 0) kena tunggu sampai 18 hb.kalau nak purchase additional volume 1gb=rm15 5gb=rm50 dia org charge.sekarang dia org ada diskaun rm38.88 utk 5gb.bayangkan 5gb kurang dari seminggu dn ambik kasar lah 5gb utk seminggu, tambah lagi 15gb utk 3 minggu berikutnya (menjadikanya sebulan) 15gb X RM38.88 = RM116.64 + RM68.00 = RM184.64 yg kita perlu bayar sebulan utk celcom BB kalau nak rasa “happy surfing”.kalau dah banyak ni lebih baik bayar utk streamyx yg betul2 “UNLIMITED”.pikir2 lah dulu…

  5. horio

    ini la msalah kita rakyat mesia.. nk kan servis yg AAA tp bila mlibatkan byaran extra smua nk mngeluh. klo da rs diri tu penyedut tegar sgala data2 dr internet then subscribe je la yg 2++/mnth tu, byr ciput, ciput je la dpat.. sape suruh sedut byk2 bila bandwith dah overlimit, celcom dh control speed nk mngeluh pulak.. even unifi pun ade limit bandwith 60gb/mnth ntuk pakej minima rm145..

  6. sebenarnyer bandwidth limit ni pun ader kebaikkan utk semua pengguna. cbe bygkan sume leh sedut kaw²(unlimited bandwidth) sure la lagging internet(lg² utk pemain tegar game online). bile lagging mule la slhkn service provider la itula inila. tp xtau la dulu time unifi nk launch de ura² mengatakan nk buang limited bandwidth tp rse cm xleh jgk sbb bende tu pentign utk mengurangkan lagging network internet di malaysia. tp skunk pn diaorg de wt encapsulation bandwidth bg P2P/download utk streamyx around 1am to 4am sbb time tu bursa saham dunia tengah beroperasi. pe² pun the point is bandwidth ni kne jge sbb takut network lagging.

  7. Rio

    Waktu sebulan lpas, cuti sem aq pkai broadband celcom pakej rm68per month mknanya data quotation die 4GB, hr tu dlm masa 1 bulan aq download smpai 200 gb lebih…aq mmg xley tahan nafsu mendownload tmbhn tv series yg memerlukan 12-14 gb per series…so aq pkai tanpa had, bila slow aq disconnect and connect blik, smpai laju TAHU Bil dya just RM189.90….

  8. Rio

    anyone know kalo nk pkai unlimited celcom broadband utk sebulan jer, then msuk bulan seterusnya, blik kpd plan asal???

  9. kalau ikut terms, sepatutnya anda hanya bayar RM68 sebulan..sebab jika dah lebih badwidth 4GB, speed akan reduce..tu je..

  10. Rio

    sy hrp lps ni sy xperlu byr lebih lg, speeed dya kurang sy ble trima lg.. but badget bln ni sya jgkakan RM250 per month

  11. Cel

    skang quota dah jadi 6gb
    and stau aku unlimited tu untuk mobile phone je sebab aku pakai kat handphone streaming youtube takde had.selagi pass tak expired aku download bebanyak.ha ha ha

  12. loki

    kne bayar hampir 2x ganda nilaian streamyx hanya untuk unlimied usage….aku akan terminate lah minggu depan brokbend ni..baik streamyx 100x ganda

  13. zul

    ya betul tu unlimited celcom broadband paling laju tapi bandwit main sandi hahaha mau complaint ni celcom bro

  14. ada cara nak unlimited kn,, dgn sewa vpn la,, virtual private network,,, sewa 10 rinngit sebulan dh jd unlimited dgn max speed broadband,, download la,, hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *