Geng Upin Dan Ipin Movie Animasi Terbaik

Penulis: wanmus Kategori: Filem | upin dan ipin Tarikh: 19 February 2009 | 42 komen

Geng: Pengembaraan Bermula yang dikeluarkan oleh Les Copaque Production Sdn Bhd adalah antara filem animasi terbaik pernah saya tengok dan sudah tertentu yang terbaik di Malaysia. Jalan cerita yang begitu menarik dan banyak unsur-unsur tempatan dimasukkan. Yerlah, rasa macam duk kampung.Tengoklah trailer kat atas tu macamana.

Tapi memang rugi sesiapa tak gi tengok. Saya dah berjaya gi tengok minggu lepas kat GSC Mid Valley..PENUH PANGGUNG saya cakap!!Itulah kali pertama saya masuk wayang, semua kerusi ada orang duduk..Serius penuh..tengok cerita top orang putih pun tak pernah full camtu.

Mujur saya sempat beli ikut online malam sebelum tu, tu pun dah hampir penuh. Booking dah penuh, just tinggal untuk e-ticketing yang kene bayar terus guna Maybank2u atau Kad Kredit. Beratur punyalah panjang, rasanya ada dalam 150m kot beratur..mujur just redeem tiket kat kaunter booking. HEHE..

Berbalik kepada cerita Geng ni..Cerita memang best sangat2..tentang pengembaraan diorang ni dalam hutan nak tangkap makhluk yang dikatakan mengganggu penduduk kampung. Banyaklah aksi2 kelakar yang korang pasti akan tergelak sampai keluar panggung. Tambah pulak ngan aksi comel si kecik upin dan ipin tu..rasa nak cubit2 je rasa..hehe..

Dalam pengembaraan tu jugak, mereka jumpa oopet yang tersesat yang suka makan durian. Yang peliknya, si Rajoo ni paham pulak bahasa haiwan..HHEHEHE..tapi memang kelakar..nak cakap lebih2 pun tak guna kalau korang tak gi tengok. Jangan tggu VCD atau DVD kluar sebab kepuasan tu tak sama. Gi tengok kat wayang best gile..hehe..baru leh dengar sound efek yang 100% team les copaque buat sendiri..

Lagi best, time2 nak habis tu yang masa keluar list nama pelakon2 tu, ramai dah keluar mulanya. Then tiba2 semua duduk balik..HAHAA..nak tahu kenape? Gi tengok kat wayang..bukan wayang kitorg je berlaku macam tu, kebanyakkan wayang jadi camtu..so gilah tengok kejutan tu..hehe

Ni pulak gambar bersama maskot upin dan ipin yang kebetulan wat roadshow masa keluar wayang tu..Apa lagi, bergambar lah..hehe.. tapi saya jadi tukang amik gambar je lah..hehe.. Nak tau roadshow seterusnya, leh cek kat Blog Geng



  1. Mohd Safuan

    Syok la dapat jumpa maskot. Saya xsempat lagi nak jumpa.Apepun, saya dah tengok pada hari pertama di pawagam.maklumlah, memang fans upin n ipin.
    tapi best la, banyak nilai2 murni diselitkan. itu suma pun kita dah tahu, masa tengok episod2 dalam upin n ipin.
    kepada suma rakyat malaysia, apa lagi, jom la sokong industri filem animasi malaysia.
    ramai2 pakat pi tengok GENG kat wayang.

  2. wanmus

    betul tu safuan..rugi sape tgk kat tv atau kat dalam DVD nanti sebab tak sama best ngan tengok kat wayang..cepat gi tengok sekarang..cerita GENG ni memang dapat naikkan balik nama industri filem kartun malaysia, yerlah dah berapa negara nak mintak tayangkan cerita GENG ni

  3. Free Ultimate Download

    Assalamualaikum. saya seorang blogger yang membekalkan movie, game, software dan anything to DOWNLOAD FREE. tapi banyak customer saya nak minta free download untuk movie upin dan ipin (geng).. ada sesiapa yang tahu macam mana nak download free movie geng upin dan ipin..?

  4. mohamad kamarul

    cerita ini sangat best

  5. wanmus

    memang best

  6. errisha

    apa lah ipin tu org kata takda apa apa yang terjadi lagi nak cakap

  7. wanmus

    betul betul betul..hehe

  8. MAR

    HAI SELAMAT BERKENALAN

  9. wanmus

    hai..

  10. syafiqah

    hai…………………………………
    cerita ini sngt srnk dn bila saya dn keluarga prg wyg pnh.

  11. wanmus

    yupp..satu2nya cerita melayu yang full booked setiap kali tayangan

  12. MAS IDAYU BINTI MOHAMED

    saya sangat epy giler biler tengok animasi upin ipin dan geng.memang orang kate animasi ipin upin dan geng blh gelak sampai keluar air mata.animasi yang paling best.ipin dan upin juga banyak memberi nilai.contohnya nilai kasih sayang ,bekerjasama.ok lah sampai disitu saje.bye

  13. MAS IDAYU

    hai kawan-kawan semua .jom lah kita tengok ipin upin dan geng kembara diorang .best giler.animasi yang menyeronokan dan sedih.jom lah kawan-kawnku.animasi yang paling digemari oleh kanak-kanak .kadang-kadang orang besar turut bersama tengok.boleh menghilang kan stress.ok,la.see you again.bye .love ipin upin dan kembara.best

  14. anaz

    GENG UPIN IPIN NI MENARIK ……….KALAU TAK DAPAT TENGOK KENA JUGAK TENGOK SAYA NI PEMINAT UPIN IPIN KALAU TERSALAH CAKAP HARAP MAAAAAFFFKAN JUMPA MINGGU DEPAN

  15. tiz zaqyah razak

    memang best sangat ….

  16. tambi

    saya nak baca kamu punya email

  17. nana

    aku ska cerita niiiiiiiiiiiiiiiii…
    anywere jngn lupa chat aku
    di NANA.HUSNA99@YAHOO.COM.MY
    thank u…

  18. muhammad muis

    upin and ipin is the best….!
    saye fans sngat dngan upin and ipin

  19. sharifah nur ain

    upin and ipin so cute .i love you .sebab you comel sangat-sangat.

  20. sha

    upin dan ipin saya sangat sayang awak.sebab you are cute.

  21. taufik

    I LOVE YOU UPIN DAN IPIN.

  22. shakirah

    saya suka awak sebab awak so cute. i love you.

  23. Peminat Upin Ipin Terlampau

    [...] semua bermula pada post review saya tentang movie upin dan ipin Geng tu..macam2 lah korang [...]

  24. ain

    sayang saya akan upin dan ipin .sebab upin ipin macam adik saya qouyuim.

  25. siti nor amirah bt rosli

    cute nye upin ipin harap harap upin dan ipin akan terus ade sampai i ade anak nanti ok good luck upin ipin u the best me i love u forever upin ipin

  26. Emilia

    Mcm mana saya nk tempah maskot upin ipin contohnya untuk majlis hari jadi anak??

  27. wanmus

    anda boleh hubungi mereka di http://www.lescopaque.com/contactus.html

    TQ

  28. ima nadhrah

    upin ipin sgt best

  29. n

    sebernaya saya sangat sula menonton cerita upin dan ipin dan adik saya pun suka sangat

  30. Rodi

    Good blog. Totally agree with them.

  31. ain

    saya suka cerita upin dan ipin sebab ceritanye bes dan tak membosankan.

  32. Nurin Nazifa biti Rohadi

    Saya suka tengok cerita Upin dan Ipin keluarga saya pun suka tengok. Cerita Upin dan Ipin best.

  33. akuorgkmpng

    ya.. mmg betoi tu.. watak dri ipin upin tu byk mmbantu..

  34. jutawansenyap

    upin dan ipn jer boleh jual ker luar negara meng hebat lah les copeq nih

  35. akuorgkmpng

    mmg hebat les copeq ni..
    animasi yg brjaya mnmbusi psran luar ngara.. tahniah

  36. akuorgkmpng

    aku tgok kt laptop cabok aku ni ja..
    xdpt nk p tok kt wayang

  37. akuorgkmpng

    mmg xsama wanmus.. tapi xdak masa la nk p tgok wayang.. huhu

  38. akuorgkmpng

    kat syok dot org berlambak ada cita trbaru.. p la selongkar kt situ.. hehhe

  39. akuorgkmpng

    jln cerita yg menarik.. dan animasi yg cantik dan menjadi ni la yg mjdikannya best..

  40. akuorgkmpng

    ya mmg rugi x tgok cita ni..
    bg yg xtgok lgi.. tgok la skrg..

  41. akuorgkmpng

    x kira tua muda.. semuanya minat cita ni..

  42. Ronaldmohoni

    Tidak keterlaluan jika filem animasi nih di anggap mampu bersaing diperingkat antarabangsa.