Malware Versi Baru, Semak Akaun Hosting Anda!

Makluman. Malware versi baru berbentuk file html dan gambar sudah mula menyerang banyak akaun tanpa disedari. Hosting diluar negara pun kena. Macamana nak tahu? Ok, buka blog anda dan jika clear tak ada masalah takpe. Tapi perlu semak kot2 ada file malware tanpa anda sedari. Jika keluar popup macam kat atas tu (klik gambar untuk [...]

Kenapa Indonesia???

Hmmm..banyak betul ip dari negara seberang yang kena blocked dengan firewall server..Boleh dikatakan setiap hari, 95% dari semua ip yang kena blocked adalah dari indonesia. Kenapa? Kalau dari Malaysia tu mungkin sebab customer try password salah atau terlupa password..tapi rasanya hanya beberapa orang je customer dari indonesia yang langgan hosting dengan saya..tapi kenapa banyak pulak [...]

[PENTING] Elakkan Jangkitan Malware Walaupun Dah Ada Antivirus

Warning ni mesti anda pernah lihat kan? Terutama kalau guna google chrome. Ini menunjukkan web/blog yang anda lawati telah diserang malware atau hackers. Mungkin juga malware dianggap itu tak berbahaya bagi sesetengah pihak..Namun tahukah anda yang ada juga malware dari web boleh berjangkit ke komputer anda dan membuat korang sakit jiwa? Iya, memang ada dan sangat berbahaya..

Masalah Memang Kawan Sejati Kita Yang Tak Boleh Ditinggalkan

Sedang geram menyelesaikan masalah malware ni..rasa bosan, boring dan pening..maklumlah dah 3 hari mengadap masalah ini dan dah diselesaikan satu per satu..tapi yang hadkan masalah ini ialah sambungan internet untuk reupload 781 files untuk setiap akaun..hohoho..tapi tak apa, ini adalah tanggungjawab kami selesaikan masalah pelanggan..dan kalau korang perasan, blog wanmus.com pun kena serang dan tadi [...]

Cara Mudah Elakkan & Jauhi H1N1

Bacalah gambarajah kat atas ni kalau korang nak faham lagi apa benda H1N1 @ Influenza A @ Selsema babi ni. Virus H1N1 ni terhasil gabungan ketiga-tiga jenis virus selsema iaitu selsema manusia, babi dan burung..nah complete.. Aritu selsema burung pun leh sebabkan kita mati. Ni gabung ngan selsema binatang haram tu pulak..dahlah haram, menyusahkan orang [...]