Macamana Removed Google Malware Notification Kat Blog Atau Web

Macamana nak removed Google Malware Notification kat blog atau web korang dengan mudah? Rasanya ramai pening bila blog atau web diserang malware dan apabila buka ada notis google cakap ada malware kan? Letih berhadapan malware ni sebab ada berbagai gaya diorang serang. Kekadang tu serang sikit je, ada tu sampai corrupt file, ada tu sampai kene [...]

Malware Versi Baru, Semak Akaun Hosting Anda!

Makluman. Malware versi baru berbentuk file html dan gambar sudah mula menyerang banyak akaun tanpa disedari. Hosting diluar negara pun kena. Macamana nak tahu? Ok, buka blog anda dan jika clear tak ada masalah takpe. Tapi perlu semak kot2 ada file malware tanpa anda sedari. Jika keluar popup macam kat atas tu (klik gambar untuk [...]

Kenapa Indonesia???

Hmmm..banyak betul ip dari negara seberang yang kena blocked dengan firewall server..Boleh dikatakan setiap hari, 95% dari semua ip yang kena blocked adalah dari indonesia. Kenapa? Kalau dari Malaysia tu mungkin sebab customer try password salah atau terlupa password..tapi rasanya hanya beberapa orang je customer dari indonesia yang langgan hosting dengan saya..tapi kenapa banyak pulak [...]

[PENTING] Elakkan Jangkitan Malware Walaupun Dah Ada Antivirus

Warning ni mesti anda pernah lihat kan? Terutama kalau guna google chrome. Ini menunjukkan web/blog yang anda lawati telah diserang malware atau hackers. Mungkin juga malware dianggap itu tak berbahaya bagi sesetengah pihak..Namun tahukah anda yang ada juga malware dari web boleh berjangkit ke komputer anda dan membuat korang sakit jiwa? Iya, memang ada dan sangat berbahaya..

Masalah Memang Kawan Sejati Kita Yang Tak Boleh Ditinggalkan

Sedang geram menyelesaikan masalah malware ni..rasa bosan, boring dan pening..maklumlah dah 3 hari mengadap masalah ini dan dah diselesaikan satu per satu..tapi yang hadkan masalah ini ialah sambungan internet untuk reupload 781 files untuk setiap akaun..hohoho..tapi tak apa, ini adalah tanggungjawab kami selesaikan masalah pelanggan..dan kalau korang perasan, blog wanmus.com pun kena serang dan tadi [...]