Cara Nak Cari Kerja Kosong Dengan Mudah

Penulis: wanmus Kategori: Kerja | Kerja Kerajaan | mudah | Petua | PTD | Rahsia Tarikh: 28 October 2010 | 23 komen

Salam semua. Ok sebab ramai nak cari kerja sekarang ni. Dan ada juga yang minta kerja dengan Wanmus Tech walaupun kami terpaksa membekukan sementara mengambil pekerja baru (dalam proses menaiktaraf), jadi saya nak kongsikan satu cara mudah nak cari kerja kosong mudah. Iya kerja kosong kerajaan, glc, universiti, lembaga-lembaga dan macam-macam lagi.semuanya mudah.

Ok macam ni. Anda pernah dengar portal jobsmalaysia? tu portal kerajaan.

Ni satu lagi website yang anda boleh cari kerja dan dapatkan maklumat kerja kosong dengan cepat di http://achemm.blogspot.com/

Yang lagi best ialah dia sediakan sistem SMS yang akan update kita dengan sebarang kerja baru dengan cepat tau. Jadi pastinya kita takkan terlepas sebarang update kerja kosong dengan cepat. Kalau nak daftar SMS, boleh semak caranya di cari kerja kosong dengan sms atau sebaiknya hantar email dulu kepada achemm di page tu sebelum daftar.

Memang sesuai sangat yang nak cari kerja kosong kerajaan sebab ramai sangat sekarang nak dapatkan jawatan kosong kerajaan.

**Kepada yang akan hadiri temuduga PTD 13 November nanti, saya cadangkan baca panduan di http://kerjaptd.wanmus.com#mce_temp_url# yang dah ramai bantu dapatkan kerja PTD sebelum ni.



  1. Siapa Dapat Exam PTD 13 November Nanti?

    [...] je, yang pohon dalam 40,000 orang..iya 40 ribu orang..dan kekosongan yang dicari hanya 400 orang..kerja kosong kerajaan memang ramai yang cari setiap [...]

  2. kelhome

    waah, terima kasih atas perkongsian ni. yg SMS notification mmg bijak!

  3. wanmus

    yup..tu yang promote sebab boleh mudahkan orang ramai

  4. ken

    saya guna jobstreet :)

  5. wanmus

    jobstreet takde kerja kosong kerajaan bro :)

  6. Fauzy

    perh, awek kat atas tu lau minta keja confirm dape. hehee

  7. menj

    Lebih selesa kerja sendiri, hehehe.

  8. Cari Kerja PERCUMA dan Menang!

    [...] bila lagi? kepada jobseeker atau yang sedang cari kerja kosong tu..apa lagi, cubalah nasib anda di jobscentral ni..mana tahu jodoh kerja anda di sini..pastu [...]

  9. lin azlina

    2 website tersebut mmg best..kerja kosong update sesangat..saya sellau jugak terjah kat situ

  10. mhnizam

    sekarang dah banyak kemudahan untuk cari kerja kosong terutama sektor awam.Tapi post kat sektor awam ni terhad.Kalau tak dapat sektor awam cuba lah sektor swasta tak pun niaga sendiri jek

  11. jutawansenyap

    beli lah paper star bersepah kerja kosong kalo nak

  12. kasimo

    blog-blog cari kerja pun boleh juga..

  13. jutawansenyap

    banyak jugak blog cari kerja sekarang kan. ebook berkaitan cari kerja pon agak laris skang nih

  14. akuorgkmpng

    cehhh.. trtngok buat kali kedua pulak.. hang la sebut sgt..

  15. akuorgkmpng

    kalu mmpu dan brkebolehan mmg digalakkn.. klu hangat2 taik ayam.. baik xyah

  16. akuorgkmpng

    mmg terbaik web site achemm ni..
    aku pn slalu buka..

  17. akuorgkmpng

    ye la.. tapi yg achemm ni buat.. lain dri yg lain.. xtau la ada yg pakai sistem sms ni..

  18. akuorgkmpng

    tu bgi yg rajin baca paper.. klu yg xrajin.. baik pakai sms ni..

  19. akuorgkmpng

    antaranya blog kerjaohkerja..
    ni pn boleh tahan gak..

  20. akuorgkmpng

    ebook mmg laris.. tmbh2 klu free..
    mmg mcm pisang goreng la..haha

  21. akuorgkmpng

    aku x suka la jobmlaysia..
    xdpt pn update trkini msuk email..

  22. syaqila

    saya mencari kerja kosong area Shah alam.. bidang Purchasing.. Working exp 7 Year at Electronic Factroy.. urgent.. basic around 2.5 and above

  23. tengku mohd nor

    sy nk cr kejr kt johor klu ade bgth sy ok