Cara Nak Cari Kerja Kosong Dengan Mudah

Penulis: wanmus Kategori: Kerja | Kerja Kerajaan | mudah | Petua | PTD | Rahsia Tarikh: 28 October 2010 | 23 komen

Salam semua. Ok sebab ramai nak cari kerja sekarang ni. Dan ada juga yang minta kerja dengan Wanmus Tech walaupun kami terpaksa membekukan sementara mengambil pekerja baru (dalam proses menaiktaraf), jadi saya nak kongsikan satu cara mudah nak cari kerja kosong mudah. Iya kerja kosong kerajaan, glc, universiti, lembaga-lembaga dan macam-macam lagi.semuanya mudah.

Ok macam ni. Anda pernah dengar portal jobsmalaysia? tu portal kerajaan.

Ni satu lagi website yang anda boleh cari kerja dan dapatkan maklumat kerja kosong dengan cepat di http://achemm.blogspot.com/

Yang lagi best ialah dia sediakan sistem SMS yang akan update kita dengan sebarang kerja baru dengan cepat tau. Jadi pastinya kita takkan terlepas sebarang update kerja kosong dengan cepat. Kalau nak daftar SMS, boleh semak caranya di cari kerja kosong dengan sms atau sebaiknya hantar email dulu kepada achemm di page tu sebelum daftar.

Memang sesuai sangat yang nak cari kerja kosong kerajaan sebab ramai sangat sekarang nak dapatkan jawatan kosong kerajaan.

**Kepada yang akan hadiri temuduga PTD 13 November nanti, saya cadangkan baca panduan di http://kerjaptd.wanmus.com#mce_temp_url# yang dah ramai bantu dapatkan kerja PTD sebelum ni.



  1. Siapa Dapat Exam PTD 13 November Nanti?

    [...] je, yang pohon dalam 40,000 orang..iya 40 ribu orang..dan kekosongan yang dicari hanya 400 orang..kerja kosong kerajaan memang ramai yang cari setiap [...]

  2. kelhome

    waah, terima kasih atas perkongsian ni. yg SMS notification mmg bijak!

    [Reply]

    wanmus Reply:

    yup..tu yang promote sebab boleh mudahkan orang ramai

    [Reply]

  3. ken

    saya guna jobstreet :)

    [Reply]

    wanmus Reply:

    jobstreet takde kerja kosong kerajaan bro :)

    [Reply]

  4. Fauzy

    perh, awek kat atas tu lau minta keja confirm dape. hehee

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    cehhh.. trtngok buat kali kedua pulak.. hang la sebut sgt..

    [Reply]

  5. menj

    Lebih selesa kerja sendiri, hehehe.

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    kalu mmpu dan brkebolehan mmg digalakkn.. klu hangat2 taik ayam.. baik xyah

    [Reply]

  6. Cari Kerja PERCUMA dan Menang!

    [...] bila lagi? kepada jobseeker atau yang sedang cari kerja kosong tu..apa lagi, cubalah nasib anda di jobscentral ni..mana tahu jodoh kerja anda di sini..pastu [...]

  7. lin azlina

    2 website tersebut mmg best..kerja kosong update sesangat..saya sellau jugak terjah kat situ

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    mmg terbaik web site achemm ni..
    aku pn slalu buka..

    [Reply]

  8. mhnizam

    sekarang dah banyak kemudahan untuk cari kerja kosong terutama sektor awam.Tapi post kat sektor awam ni terhad.Kalau tak dapat sektor awam cuba lah sektor swasta tak pun niaga sendiri jek

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    ye la.. tapi yg achemm ni buat.. lain dri yg lain.. xtau la ada yg pakai sistem sms ni..

    [Reply]

  9. jutawansenyap

    beli lah paper star bersepah kerja kosong kalo nak

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    tu bgi yg rajin baca paper.. klu yg xrajin.. baik pakai sms ni..

    [Reply]

  10. kasimo

    blog-blog cari kerja pun boleh juga..

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    antaranya blog kerjaohkerja..
    ni pn boleh tahan gak..

    [Reply]

  11. jutawansenyap

    banyak jugak blog cari kerja sekarang kan. ebook berkaitan cari kerja pon agak laris skang nih

    [Reply]

    akuorgkmpng Reply:

    ebook mmg laris.. tmbh2 klu free..
    mmg mcm pisang goreng la..haha

    [Reply]

  12. akuorgkmpng

    aku x suka la jobmlaysia..
    xdpt pn update trkini msuk email..

    [Reply]

  13. syaqila

    saya mencari kerja kosong area Shah alam.. bidang Purchasing.. Working exp 7 Year at Electronic Factroy.. urgent.. basic around 2.5 and above

    [Reply]

  14. tengku mohd nor

    sy nk cr kejr kt johor klu ade bgth sy ok

    [Reply]

CommentLuv badge