30 Comments

  1. @Anarm & johnjimat: Sama-sama, tapi teknik ni mungkin di pandang mudah tapi ramai yang terlepas pandang

    @azizwan(dot)com: sebenarnya kat atas tu bukan search engine sahaja, tapi juga ke directory dimana bagus untuk backlink

    @imanmom: sama-sama, bersamalah kita berkongsi ilmu 🙂

  2. @isham: xde idea nak menulis tu memang biasa terjadi.. saya pun kerap terputus idea tu yang lama baru ada sekali post..hehe.. cmni je, cara mudah, awak kongsikan apa sahaja yang awak nampak dan buat setiap hari di blog. Lagi bagus kalau awak review tentang apa awak buat setiap hari. Contohnya hari ni awak gi makan kat restoran A, jadi awak tulislah review tentang restoran A..ceritlah tentang masakannya, susun atur kedai, idea awak jika Restoran A tu kedai awak..nahh kan dah ada idea nak menulis.

    Kenapa saya cadangkan sebegitu? Kerana pasti satu hari nanti akan ada orang search tentang Restoran A di search engine. Takpun, para usahawan yang nak buka restoran mesti mencari pandangan sebelum buka restoran, dan tak mustahil review anda tu termasuk dalam hasil carian mereka..
    **ni sedikit tips dari saya, selamat mencuba 🙂

  3. @zai: sama-sama

    @alone: saya pun biasa guna web tu, cuma limit 5 entries per ip per day..so kalau nak submit banyak2, kene restart modem..hehe..apa2 pun, thanks bro

  4. bykkan baca buku bro..
    baca buku mastika..
    mcm2 yg org xtau ada..
    tu salah 1 cara aku..
    tapi klu nk buat blog pasai tutorial ke..
    byk la kena round blog org yg otai2..

  5. cara ni memang antara cara yang saya buat bila pegi ke restoran2 tertentu.

    sekadar review peribadi..tanpa bagi markah pun.

    yang penting jangan kutuk lebih2..takut nanti kena saman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *